Back-up maken van uw Apple MacBook

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 03 jul 2023
U kunt een back-up maken via iCloud of met de Time Machine. Back-up maken van uw Apple MacBook

Een back-up maken van uw Apple MacBook is essentieel om ervoor te zorgen dat uw waardevolle gegevens veilig zijn. Of het nu gaat om belangrijke documenten, foto's of persoonlijke bestanden, een back-up biedt gemoedsrust en maakt het gemakkelijk om uw gegevens te herstellen wanneer deze verloren raken. Wij leggen u de verschillende manieren uit om een back-up van uw MacBook te maken.

Back-up van uw MacBook via Time Machine

Time Machine is een handige functie die ingebouwd zit in MacBooks waarmee u eenvoudig back-ups kunt maken van uw systeem. Om een back-up te maken via Time Machine volgt u de volgende stappen:

  1. Sluit een externe harde schijf aan op uw MacBook.
  2. Klik linksboven op het Apple-logo en selecteer Systeemvoorkeuren.
  3. Klik vervolgens op Time Machine en selecteer uw schijf.
  4. Klik op de bevestiging dat u die schijf wilt gebruiken, en de back-up zal worden gestart.
backup met time machine

Als u graag wilt dat Time Machine regelmatig automatisch back-ups blijft maken, dan kunt u er voor kiezen om Automatische reservekopieën aan te vinken. Hierdoor is het niet erg meer als u af en toe zelf vergeet een back-up te maken, aangezien dit dan automatisch gaat.

Back-up van uw MacBook via iCloud

Waar u met Time Machine een volledige back-up van uw gehele MacBook kunt maken, is het met iCloud mogelijk om een back-up te maken van alle onderdelen die binnen iCloud vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s of uw contacten. Hier zijn de stappen om een back-up te maken van uw MacBook via iCloud:

  1. Klik linksboven op het Apple-logo en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Klik vervolgens op Apple ID en selecteer iCloud.
  3. Selecteer aan de rechterkant alles wat u mee wilt nemen in uw back-up.
  4. Als u ook kiest voor iCloud Drive, kunt u klikken op Opties… om te selecteren wat u daaruit mee wilt nemen.

Let er wel op dat u met iCloud maar tot 5 GB gratis op kunt slaan. Gelukkig zijn de upgrades erg betaalbaar, en kunt u bijvoorbeeld upgraden naar 50 GB iCloud opslag voor maar €0,99 per maand. Bekijk hier een volledig overzicht van de verschillende prijzen voor iCloud.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.