5 Foto- en Videobewerking Apps voor Chromebooks

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Zelfs op een Chromebook is het mogelijk om foto's en video's te bewerken met onderstaande apps. 5 Foto- en Videobewerking Apps voor Chromebooks

Als u in het bezit bent van een Chromebook, dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat ze erg verschillen met laptops als het gaat om softwaremogelijkheden voor foto- en videobewerking. Het is niet mogelijk om even Adobe Photoshop of Camtasia te installeren, maar wees gerust; er zijn genoeg alternatieven die wel werken op Chromebooks en allemaal gemakkelijk te downloaden zijn in de Play Store.

Fotobewerking

Adobe Photoshop kan helaas niet draaien op Chrome OS, dus hebben wij een gratis alternatieven gevonden om uw foto's alsnog mee te kunnen bewerken.

Sumo Paint

sumo paint

Een foto editor voor op de Chromebook die nog niet zo bekend is, is Sumo Paint. Hiermee heeft u zoveel opties qua bewerken van foto's dat het bijna op Adobe Photoshop begint te lijken. U kunt werken met lagen, enorm veel filters gebruiken en zelfs de kleurbalans wijzigen.

Het voordeel aan deze app is dat hij web-based is, waardoor u hem gelijk kunt gebruiken zonder dat u hier iets voor hoeft te downloaden.

Gebruik Sumo Paint nu: https://sumo.app/paint/en

Google Foto's

google foto's

Google Foto's is de plek waar automatisch uw foto's worden geüpload als u deze over zet vanaf uw camera of een SD kaart. Nadat u de foto's hier hebt opgeslagen kunt u op de 'bewerk' knop drukken om te fotobewerker naar voren te toveren. Hiermee kunt u simpele wijzigingen maken aan uw foto's, zoals het bijsnijden en roteren van uw afbeeldingen.

Gebruik Google Foto's nu: https://www.google.nl/photos/about/

Videobewerking

Misschien was u gewend om vroeger Camtasia of één van de Adobe programma's te gebruiken voor het bewerken van video's. Hier zijn een aantal gratis alternatieven die werken op de Chromebook en vette features bevatten.

Kinemaster

kinemaster op chromebook

Kinemaster is dé app om efficiënt video's mee te bewerken op een Chromebook. Net als de software die u waarschijnlijk met Windows of Mac gewend bent bevat Kinemaster de mogelijkheid om in meerdere lagen (layers) te werken.

Daarnaast ondersteunt hij video's in 4K kwaliteit, kleuraanpassingen, snelheidsinstellingen en bevat zelfs een ingebouwde shop waar u transities en muziek aan kunt schaffen.

Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nexstreaming.app.kinemasterfree&hl=nl_NL

YouTube Studio

Youtube video editor

Binnen YouTube Studio is het tegenwoordig mogelijk om simpele aanpassingen te doen aan uw video's, voorafgaand aan het uploaden. Een aantal mogelijkheden zijn het verkorten van fragmenten, blurren van beelden en copyright-vrije muziek toevoegen. Een groot voordeel van deze tool is dat u niets hoeft te downloaden, en direct via uw YouTube account aan de slag kunt.

Gebruik YouTube Studio nu: https://studio.youtube.com/

Magisto

magisto video editor

Magisto is een web-based videobewerkingsprogramma waar geen downloads voor nodig zijn. U kunt via de webapplicatie video's aanpassen op welke manier dan ook, en zelfs stock video clips inladen via iStock.

Gebruik Magisto nu: https://www.magisto.com/templates?prev_path=/&via=top_menu

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.