FPS Verhogen Op De Laptop (4 Tips)

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Een trage laptop heeft niemand zin in, dus verhoog uw FPS gemakkelijk met onderstaande methodes. FPS Verhogen Op De Laptop (4 Tips)

Wij weten dat het erg frustrerend is als u lekker aan het gamen bent en uw FPS ineens een flink stuk daalt. Vooral bij goedkope gaming laptops kan dit een probleem zijn, maar er bestaan gelukkig een aantal simpele trucs die u kunt uithalen om misschien het probleem op te lossen.

4 manieren voor het oplossen van lag (lage FPS)

Hieronder een aantal manieren die uw FPS verhogen zodat u weer fijn verder kunt met het spelen van uw favoriete game.

Check de energie-instellingen van uw laptop

Soms kan het zo zijn dat uw laptop ineens springt op de energiezuinige modus, waardoor hij zal proberen de accu zo lang mogelijk te laten leven door prestaties te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de oplader niet goed aangesloten zit, of na een Windows update. U kunt bij deze instellingen te komen door met de rechtermuisknop op het batterijtje in de taakbalk te drukken, en vervolgens naar energie-instellingen te gaan.

Onnodige programma's sluiten

Een andere mogelijkheid dat uw FPS laag is, is dat er ongebruikte programma's draaien die hier aan vreten. Als u bijvoorbeeld meerdere programma's als Discord, Google Chrome en Skype open hebt staan terwijl u deze niet gebruikt, is het een goed idee om deze af te sluiten zodat uw FPS weer hoger wordt.

Lees ook: ???? Uw Laptop Sneller Maken doet u zo (4 Tips)

Plan achtergrond-updates slim in

Het kan zijn dat Windows een achtergrond-update probeert te draaien terwijl u aan het gamen bent. Dit is erg nadelig voor uw FPS, aangezien hij op de achtergrond nieuwe softwareupdates aan het downloaden zal zijn wat uw prestaties omlaag haalt. Microsoft heeft een handige handleiding waarin dit uitgelegd wordt.

Houdt uw computer netjes

Een volle HDD of SSD zit niemand op de wachten, dus zorg er daarom voor dat u bestanden verwijderd die u niet meer gebruikt. Als u bijvoorbeeld een game installeert met een installatiebestand van 1GB, kunt u deze verwijderen na de installatie. Zo zorgt u ervoor dat uw computer niet onnodig vol zal komen te staan en zal uw FPS op een goed niveau blijven.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.