Dé Beste Gratis Games voor op uw Laptop

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Er zijn vele gratis games die erg vermakelijk zijn, waardoor het onnodig is om games aan te schaffen. Dé Beste Gratis Games voor op uw Laptop Marti Bug Catcher / Shutterstock.com

Gratis games zijn tegenwoordig erg populair geworden, aangezien gameontwikkelaars deze steeds vaker uitbrengen. Deze games verdienen geld door in-game aankopen, zoals bijvoorbeeld coins of skins om uw karakter een cosmetische boost te geven. In onze lijst zult u de populaire games vinden zoals bijvoorbeeld Fortnite, maar ook minder bekende games die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Hieronder ziet u een aantal gratis pc games die wij aanraden. (Wij zullen de lijst regelmatig bijwerken wanneer er nieuwe gratis games uit komen om te downloaden)

Paladins

gratis game paladins

Paladins is een competitieve shooter die te vergelijken is met Overwatch, maar dan geheel gratis en met veel meer characters om te spelen. Het bevat verschillende game modes waaronder de bekende team deathmatch, domination en siege. Er is ook een modus om ranked te spelen alleen de wachttijden voor u in een game zit kunnen hoog oplopen, zeker als u in één van de hoogste divisies zit. Dit komt doordat de gratis game nog niet heel veel gebruikers heeft, maar wij geloven dat hij de komende tijd alleen maar zal blijven groeien. Een groot voordeel is dat een gemiddelde gaming laptop bij deze game al een goede FPS en beeldkwaliteit kan bereiken.

League of Legends

league_of_legends_gameplay (1)

League of Legends is een game die ik zelf jarenlang heb gespeeld (en erg verslaafd aan was!). De game bestaat al jaren, en is geheel gratis te spelen zonder dat er ook maar ergens verplichte kosten bij komen kijken. Alle in-game aankopen zijn puur cosmetisch en zullen niemand helpen met het vergroten van hun winkans. Deze game is één van de meest bekeken e-sports op Twitch, en heeft toernooien waarbij flink prijzengeld te winnen valt. Net als bij Paladins is het mogelijk om met een goedkopere laptop deze game al te spelen, maar of op een lage kwaliteit. Ik raad aan om de kwaliteit altijd wat lager te zetten, zodat uw FPS boven de 100 uitkomt. Als u deze game in de hoogste kwaliteit kunt spelen dan raden wij een goede monitor aan zodat u de kleinste effectjes mee kunt maken en kunt genieten van de beste spelervaring.

Old School RuneScape

oldschool runescape gratis spelen

Op 22 februari 2013 kwam RuneScape terug met zijn Old School variant, nadat ze volgens velen in 2012 met de Evolution of Combat het spel hadden verpest. Het spel heeft nu dagelijks honderdduizenden online spelers en u kunt gratis beginnen met een free-to-play account waarmee u bij 15 van de 23 skills kunt. Het enige wat u nodig heeft om deze gratis game te downloaden is de laatste versie van Java en een laptop met minimaal 2GB RAM.

Brawlhalla

brawlhalla gameplay gratis game

Brawlhalla is een gratis 2D vechtspel die naast PC op meerdere andere platforms beschikbaar is. U vecht in dit spel op een platform tegen één of meerdere tegenstanders. Wapens vallen meerdere malen per minuut uit de lucht en zullen per karakter die u speelt uniek zijn. U kunt in Brawlhalla ook crossplay spelen met bijvoorbeeld iemand die het spel op de PlayStation heeft.

Krunker

krunker gratis online spelen

Als u van eenvoudige games houdt dan is Krunker echt een aanrader. Het is een shooter die te spelen is via de browser (u kunt ook een versie downloaden om hem als applicatie te starten). Het lijkt heel basic, maar u zult al snel zien dat wanneer u voor het eerst ranked speelt dat mensen dit spel heel serieus nemen. Daarnaast bestaan er ook 'fun' game-modes zoals de goede oude one in the chamber, Simon says, hide en prop hunt.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.