10 Websites Voor Leuke Laptop Achtergronden

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Gebruik onderstaande websites om leuke wallpapers te downloaden en in te stellen als laptop achtergrond. 10 Websites Voor Leuke Laptop Achtergronden

Als u een nieuwe laptop aanschaft dan wordt hij geleverd met de standaard Windows achtergrond die vooraf ingesteld staat. Dit is natuurlijk niet mooi, en daarom bent u op zoek naar een laptop achtergrond die wel in uw smaak valt. Gelukkig bestaan er meerdere websites waar deze achtergronden in hoge kwaliteit te downloaden zijn.

Laptop achtergronden downloaden via websites

Stockfoto websites bevatten veel verschillende copyright vrije afbeeldingen die u gratis kunt downloaden in hoge kwaliteit. De onderstaande websites zijn voorbeelden waar u achtergronden kunt downloaden voor uw laptop.

Wallpapers.com

De allermakkelijkste website die wij hebben getest voor het verkrijgen van een achtergrond voor uw laptop is wallpapers.com. Via deze website kunt u gemakkelijk op de homepage één van de honderden categorieën aanklikken om vervolgens een lijst van prachtige afbeeldingen in beeld te krijgen.

Pexels

Een website die ik zelf veel gebruik in het dagelijks leven is Pexels. Op deze website kunt u zoeken naar een mooie achtergrond om deze vervolgens te downloaden in Full-HD. Een voorbeeld is deze foto die wij snel hebben gevonden op de zoekterm 'wallpaper'. U kunt natuurlijk ook een hele andere zoekterm gebruiken die te maken heeft met bijvoorbeeld uw hobby om hier vervolgens een mooie afbeelding voor te vinden.

Unsplash

Een tweede mogelijkheid die u kunt gebruiken is Unsplash. Deze werkt ongeveer hetzelfde als Pexels en u kunt hier binnen enkele seconden een geweldig mooie laptop achtergrond vinden in de hoogste kwaliteit.

Pixabay

Bij Pixabay kunt u niet alleen gratis achtergronden downloaden, maar ook vectors, video's en muziek. Met meer dan honderdduizenden afbeeldingen die te vinden zijn via deze website kunt u er vast één vinden die mooi op de achtergrond van uw laptop past.

Jay Mantri

Op de website van Jay Mantri plaatst deze fotograaf elke donderdag zeven nieuwe afbeeldingen die gratis te gebruiken zijn als achtergrond. De afbeeldingen zijn vaak erg uniek en zijn iedere week van andere onderwerpen.

DeviantArt

DeviantArt is een online community van mensen die van kunst en grafisch tekenen houden. Op dit platform zijn miljoenen prachtige achtergronden te vinden voor uw laptop, en allemaal geheel gratis. Wanneer u de homepage van hun website bezoekt krijgt u gelijk al een overzicht te zien van de meest populaire afbeeldingen van de laatste tijd.

voorbeeld achtergrond van deviantart Voorbeeld van een achtergrond van DeviantArt, gemaakt door arkeis-pokemon

Simple Desktops

Via Simple Desktops kunt u simpele en rustgevende achtergronden vinden. Ze zijn allemaal gemakkelijk te downloaden en de bestanden zijn van een klein formaat zodat uw laptop er ook niet traag door wordt.

Wallhaven

Wallhaven is een grote database waar bijna een miljoen wallpapers in te vinden zijn. De website werkt erg overzichtelijk, en wanneer u uw zoekterm op hun homepage in typt, zult u een uitgebreid overzicht zien van alle achtergronden die aan uw zoekterm voldoen.

wallhaven

NASA afbeelding van de dag

Bent u een fan van de ruimte? NASA publiceert iedere dag een nieuwe foto op hun archief genaamd Astronomy Picture of the Day. Het is zeker waard om daar een kijkje te nemen als u een indrukwekkende laptop achtergrond zoekt van de ruimte.

Google Images

Via Google Images kunt u ook mooie bureaubladachtergronden vinden. Het voordeel hiervan is dat u eigenlijk iedere afbeelding (ook met copyright er op) op uw eigen laptop kunt gebruiken, aangezien niemand hier achter kan komen. Wij raden aan om een leuk onderwerp te vinden waar u een afbeelding van wilt, en daar vervolgens 'full hd' of '4k' achter te typen. Hier komen dan vaak de achtergrondfoto's van mooiste kwaliteit naar voren.

Eigen achtergrond maken voor uw laptop

Natuurlijk bestaan er duizenden mooie achtergronden die al gemaakt zijn en die u gratis kunt gebruiken. Maar niet iedereen is geïnteresseerd in het gebruiken van een afbeelding die door een ander persoon is gemaakt. Daarnaast bestaat er hiervoor een mooie oplossing, en dat is het zelf maken van uw eigen laptop achtergrond via Adobe Express.

Account aanmaken

Allereerst zult u naar de website van Adobe Express moeten gaan, waar u vervolgens een gratis account aan kunt maken. Adobe Express is een gratis foto-editor in de browser, waar u dus niets voor hoeft te downloaden.

Formaat selecteren

formaat achtergrond selecteren Selectiescherm van het formaat binnen Adobe Express

Wanneer er wordt gevraagd om het formaat van uw achtergrond te selecteren, dan kiest u voor liggend. (De selectie met de verhouding van 3:2.)

Selecteer een foto

Vervolgens kunt u een foto selecteren uit de duizenden die ze gratis aanbieden via hun website. Deze worden allemaal geladen vanuit verschillende gratis stock photo websites die wij ook hierboven hebben benoemd. Als alternatief kunt u ook zelf een eigen afbeelding uploaden om hiermee aan de slag te gaan.

Pas de afbeelding aan

Adobe Express biedt vele verschillende mogelijkheden als het gaat om het aanpassen van de geselecteerde foto. U kunt er niet alleen tekst aan toevoegen, maar bijvoorbeeld ook:

  • Een tweede doorschijnende achtergrond over de geselecteerde foto plaatsen.
  • Tekst toevoegen in verschillende kleuren, lettertypen en groottes.
  • Één van de duizenden pictogrammen toevoegen uit hun database.
gemaakte laptop achtergrond

Na het aanpassen van de afbeelding kunt u hem downloaden via de knop rechtsbovenin. Hierboven is ons resultaat, natuurlijk laptop gerelateerd, indien u interesse heeft om deze te gebruiken.

Achtergrond instellen op een Windows laptop

Het instellen van een achtergrond lijkt misschien lastig, maar dat is het totaal niet. Na het vinden of maken van een mooie wallpaper kunt u de onderstaande stappen volgen om dit binnen enkele minuten te doen. (Zo werkt het alleen bij Windows, niet als u bijvoorbeeld een Chromebook of MacBook gebruikt.)

1. Een achtergrond vinden

Via één van de bovenstaande websites kunt u een achtergrond vinden die u graag wilt instellen op uw laptop. Wanneer u er één hebt gevonden houdt u uw muis op de afbeelding, gebruikt u de rechtermuisknop om vervolgens te klikken op 'Afbeelding opslaan als...' en kiest u een makkelijk te vinden map.

laptop achtergrond opslaan

Let op: het formaat afbeelding dat u moet vinden heeft te maken met de resolutie van uw laptop, en niet het aantal inch van uw display.

2. Navigeer naar uw bureaublad

Na het opslaan van een leuke afbeelding navigeert u naar het bureaublad. Dit kunt u doen door helemaal rechtsonderin uw scherm te drukken.

3. Open de gepersonaliseerde instellingen

Nadat u op het bureaublad bent aangekomen drukt u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding die er momenteel staat, en klikt u op 'Personalize' of 'Personaliseren' (het ligt aan de taal van uw laptop welke van de twee er staat).

achtergrond selecteren (1) U kunt hier ook kiezen om één van Windows zijn eigen mooie achtergronden te gebruiken.

4. Selecteer uw afbeelding

In de gepersonaliseerde instellingen zult u een knopje zien staan met 'Browse' of 'Bladeren'. Wanneer u hier op drukt zal de file-explorer tevoorschijn komen waarin u uw achtergrond kunt selecteren. Hierna kunt u er nog voor kiezen om hem bijvoorbeeld uit te rekken, maar als u de juiste formaat achtergrond hebt gedownload zal dit niet hoeven.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.