Laptop maakt veel lawaai
Niets is vervelender dat een laptop die lawaai maakt.
Werkt het lawaai dat uit uw laptop komt u op de zenuwen? Er kunnen vele oorzaken zijn voor dit lawaai, en daarom lopen wij in dit artikel met u door de mogelijke oorzaken en oplossingen om het te laten verhelpen, zodat uw laptop weer kan worden zoals u hem vroeger kende. Perfect werken zonder dat vreemde geluid!
Dus, als uw laptop zoveel lawaai is gaan maken dat het lijkt alsof u gehoorbescherming nodig zult hebben, maakt u zich dan geen zorgen. U staat op het punt het probleem (of problemen) te identificeren en er voorgoed een eind aan te maken... althans voor uw geestelijke gezondheid.
In dit artikel zullen wij een aantal oorzaken bespreken met daarbij de bijbehorende oplossing. Na het volgen van alle punten hopen wij dat uw laptop wat minder herrie maakt.
1. Overbelaste CPU
Het kan een groot probleem worden als u meer programma's open hebt staan dan dat uw processor aan kan. Dit kunt u controleren door de toetsencombinatie CTRL + ALT + DEL in te drukken, en vervolgens te klikken op 'Taakbeheer'.

Wanneer uw 'CPU' of 'Memory' (RAM) waarden in het oranje of rood staan, dan betekent dit dat uw laptop het er momenteel moeilijk mee heeft. Wat u vervolgens het beste kunt doen, is kijken welke programma's het zwaarst zijn en deze sluiten indien nodig. Het kan vaak zijn dat u nog vele programma's heeft draaien die u helemaal niet meer nodig heeft, wat lawaai vanuit uw laptop laat komen als gevolg.
Tip: u kunt programma's die iedere keer opstarten wanneer u uw laptop opnieuw opstart ook uitschakelen. (Check hiervoor bovenstaande video)
2. Malware op uw laptop
Een tweede oorzaak van een laptop die veel geluid produceert kan de aanwezigheid van virus(sen) zijn. Deze kunnen uw laptop een stuk trager maken waardoor uw processor overbelast kan raken. (Net als wat we u net hebben verteld.)
Mensen stellen vaak uit als het gaat om de aanschaf van anti-virussoftware. De initiële investering is echter in uw eigen belang, vooral als u een laptop bezit. Zelfs als u geen intensieve gebruiker bent, loopt u toch het risico gegevens te verliezen of uw laptop te laten crashen door oververhitting en andere hardwarestoringen. Gelukkig bestaan er ook gratis antivirusprogramma's die het vaak net zo goed doen als betaalde versies.
Naast dat u een antivirusprogramma download, kunt u natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar het virus door te kijken welke processen er niet thuishoren in taakbeheer.
3. Te hoge temperatuur
Wanneer een laptop warm wordt, gaat deze meer geluid maken - logisch.

Tegenwoordig bestaan er koelers die u onder uw laptop kunt plaatsen om zo een poging te doen om hem af te laten koelen. Deze apparaten zijn vaak erg goedkoop, en kunnen het lawaai dat uw laptop produceert drastisch helpen verminderen.
Een tweede manier om een te hoge temperatuur op te lossen, is door hem op een laptopstandaard te plaatsen. Op deze manier heeft de laptop ook wat meer lucht aan de onderkant waardoor hij minder heet wordt.
4. Ventilator vol stof
Als u uw ventilator niet vaak genoeg schoonmaakt, dan kan er veel stof gaan ophopen. Wanneer er veel stof in zit, kan de ventilator niet optimaal meer draaien waardoor hij deels zijn werking verliest, met een temperatuurstijging als gevolg.
Wij raden aan om al deze stappen langs te lopen, en ze ook allemaal te implementeren. Hierdoor heeft u de grootste kans dat de herrie die uw laptop maakt zo snel mogelijk weer op houdt.