Netflix Offline Kijken op uw Laptop

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Zelfs zonder internetverbinding is het mogelijk om uw favoriete films en series te streamen. Netflix Offline Kijken op uw Laptop EMRE KAZAN / Shutterstock.com

Soms kan het zijn dat u lekker even wilt Netflixen zonder dat u op dat moment beschikt over een werkende internetverbinding. Gelukkig maakt Netflix het mogelijk om alle films & series offline te kijken, op voorwaarde dat u de tijd neemt om onderstaande stappen te volgen.

Netflix films en series downloaden in 6 stappen

Na het volgen van de volgende zes stappen, heeft u een film of serie gedownload om deze vervolgens offline te kijken wanneer u geen internetverbinding hebt.

1. Netflix account aanmaken

Als u nog geen Netflix-account heeft, kunt u zich eenvoudig aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen. U dient dan een aantal basiscontactgegevens, een geldige creditcard en een e-mailadres op te geven.

netflix logo © Netflix

Elk plan verschilt in de streaming kwaliteit en het aantal mensen die tegelijkertijd vanaf hun afzonderlijke apparaten ingelogd kunnen zijn. Het aantal apparaten waarop de inhoud kan worden gedownload om offline te bekijken is hier ook van belang. Als u en uw partner bijvoorbeeld dezelfde aflevering willen downloaden en bekijken om later te bekijken, zou u minimaal het standaardplan moeten kiezen.

2. Installeer de Netflix app

Om de inhoud van Netflix te downloaden en later offline te bekijken, moet u de officiële Netflix applicatie downloaden. De app is beschikbaar voor Windows-computers die op Windows 8 of hoger draaien. Deze app is gratis en kan worden gedownload via de Windows Store, waarna u kunt inloggen met een betaald Netflix abonnement.

Wanneer u de applicatie voor uw Windows laptop downloadt, zorg er dan voor dat deze is bijgewerkt naar de laatste versie:

  • Klik op uw bureaublad op het startmenu.
  • Zoek dan de Netflix-app en klik daarop.
  • Klik op "Updates" of "Downloads".

Als er een update wordt uitgevoerd, zult u even moeten wachten voordat u verder kunt met de derde stap.

3. Selecteer uw gewenste kwaliteit

Na het installeren van de Netflix app kunt u de afspeelkwaliteit instellen.

  • U moet naar het menupictogram gaan dat zich aan de linkerkant van het programmascherm bevindt.
  • Klik op de instellingen van de App.
  • Selecteer de "Videokwaliteit" onder downloads.
  • Kies nu tussen twee keuzes: Standaard of Hoog.

Als u betaald heeft voor de basisversie, dan zal de computer de inhoud in standaard kwaliteit downloaden. Als u een duurder abonnement heeft heeft, kunt u beter de gewenste downloadkwaliteit wijzigen naar een hogere variant. Wanneer u het goed vindt om in lage kwaliteit te kijken of als u een limiet hebt voor uw data- of breedbandplan, kunt u het beste de standaarddefinitie aanhouden. Zo niet, dan selecteert u de High Definition voor het grootste bestand en de beste afspeelresolutie.

Een andere reden om voor de standaarddefinitie te kiezen is vanwege de kleinere bestandsgrootte. Als u in korte tijd veel films of series moet downloaden, zoals voor een lange reis, kunt u ze het beste in lage kwaliteit downloaden als u de urgentie voelt. Deze downloads gaan sneller, en nemen ook minder bestandsruimte in op uw harde schijf.

Wanneer u er voor kiest om een film of serie te downloaden in de lage kwaliteit, controleer dan of deze kwaliteit er wazig of pixelachtig uitziet. Download er nu een in hoge kwaliteit controleer of er veel verschil is tussen de kwaliteit op uw scherm. Hierna kunt u kiezen welke versie u uiteindelijk gaat gebruiken voor het downloaden van meerdere films of series.

4. Zoek een film of serie om te downloaden

Niet alle inhoud in Netflix is beschikbaar om te downloaden vanwege streaming rechten, en dat zijn er best veel. Om te controleren wat er beschikbaar is om te downloaden, moet u naar de menuknop linksboven gaan en op 'Available for Download' klikken. Alles wat een download-icoontje heeft, en een download-pijltje toont, is beschikbaar om te downloaden.

films op netflix die beschikbaar zijn om offline te kijken

Advies: Als u het bestand nog steeds niet kunt downloaden, controleer dan of iemand van uw plan het bestand offline heeft opgeslagen om te bekijken in het plan waarbij dit maar mogelijk is op één scherm. Controleer ook of u voldoende interne opslagruimte op uw bureaublad/laptop heeft voor het downloadbestand.

5. Sla de film of serie op voor later

U moet op de downloadknop klikken om het downloaden van de inhoud te starten. De kwaliteit waarin het wordt gedownload wordt getoond in uw gebruikersinstellingen. Zorg ervoor dat het correct is ingesteld voordat u begint. Afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding, de downloadkwaliteit en de lengte van de inhoud, duurt het downloaden van de show een paar minuten tot bijna een uur.

Als het bestand bijvoorbeeld een film van 90 minuten is en een bestandsgrootte heeft van 500MB tot bijna 2.0GB, zorg er dan voor dat uw harde schijf genoeg opslagruimte heeft. De Netflix-app vereist dat u de inhoud op dezelfde schijf opslaat als de Netflix-app, namelijk op de harde schijf van de laptop. Dit betekent dat u de inhoud niet kunt downloaden op een USB-apparaat of SD-kaart om ruimte te besparen.

6. Offline kijken

Dit is het beste gedeelte van het hebben van een Netflix app op uw laptop. De offline weergaveoptie is eenvoudig toegankelijk. U hoeft alleen maar naar 'mijn downloads' in de app te gaan en te beginnen met het bekijken van wat u hebt gedownload. U kunt ook de film of serie die u hebt bekeken verwijderen na het bekijken ervan. Als de show nu niet meer beschikbaar is om op Netflix te bekijken, dan zal deze niet meer beschikbaar zijn in uw downloadsectie

Extra tips voor het offline bekijken van Netflix

Na het downloaden en abonneren op een pakket van Netflix kunt u zowel offline als online van shows genieten. Het is altijd een goed idee om wat films of shows te laten downloaden op uw toestel die u later kunt bekijken, in een geval waarin u zich ergens ver weg bevindt waar het netwerk zwak is of de WiFi niet werkt. In deze scenario's kunt u van tevoren films offline downloaden om te kijken.

Probeer altijd te genieten van de shows op uw laptop of een ander groot scherm, met goede luidsprekers en een betere resolutie dan een telefoon of tabblad. Bijna alle originele Netflix-series zijn beschikbaar om offline te downloaden.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.