Hoe kunt u programma’s verwijderen in Windows 11?

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 29 jun 2023
Er zijn meerdere manieren om programma's in Windows 11 te verwijderen. Hoe kunt u programma’s verwijderen in Windows 11?

Heeft u al tijden een programma niet meer gebruikt? Dan kunt u deze op verschillende manieren verwijderen van uw laptop of computer. Het verwijderen van programma’s die u al tijden niet meer heeft gebruikt is ook een eenvoudige manier om uw laptop sneller te maken. Hierdoor is het eens in de zoveel tijd altijd handig om uw programma’s even op te schonen. 

Methode 1

Er is in Windows 11 een makkelijker manier die het mogelijk maakt om specifieke apps en andere geïnstalleerde programma’s binnen enkele seconden te verwijderen. Hiervoor volgt u de volgende stappen:

  1. Klik op de Windows-knop linksonderin, en typ de naam van het programma in dat u wilt verwijderen.
  2. Druk met de rechtermuisknop op de gewenste app en klik op Verwijderen. Ook is het soms mogelijk om in het venster rechts daarvan direct op Verwijderen te klikken.
    methode 1 om programma's te verwijderen

Methode 2

De tweede methode is vooral handig als u meerdere programma’s tegelijkertijd wilt verwijderen. Deze methode kunt u ook gebruiken om alle programma’s te bekijken die u heeft geïnstalleerd, om te kijken welke u eigenlijk niet meer nodig hebt.

Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Klik op de Windows-knop linksonderin, en zoek naar Programma’s installeren of verwijderen.
  2. U krijgt nu een overzicht te zien met alle geïnstalleerde apps op uw computer of laptop. Deze kunt u eventueel sorteren op grootte of installatiedatum.
  3. Zoek naar apps die u niet meer nodig heeft. Deze kunt u vervolgens verwijderen door op de puntjes te klikken aan de rechterkant.
    app verwijderen vanuit overzicht
Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.