Snelkoppeling Maken op Bureaublad

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Door snelkoppelingen te gebruiken kunt u een hoop tijd besparen, en wij leggen u uit hoe u deze aan kunt maken. Snelkoppeling Maken op Bureaublad

Het maken van een snelkoppeling op uw bureaublad naar een website die u vaak bezoekt heeft als grootste voordeel de tijd die u ermee kunt besparen. Wanneer u een snelkoppeling hebt, kunt u deze gemakkelijk dubbelklikken om de gewenste link zo gemakkelijk in uw browser te openen.

Wij hebben in deze handleiding zo veel mogelijk afbeeldingen toegevoegd om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Mocht u iets tegenkomen waar u tegen aan loopt, laat dan gerust een reactie achter en wij zullen u verder helpen.

Snelkoppeling maken met Edge en Firefox

Allereerst willen wij de makkelijkste manier laten zien hoe u een snelkoppeling kunt maken via beide Microsoft Edge en Firefox. Voor beide browsers kan dit op dezelfde manier, omdat dit vanaf het bureaublad zelf moet en niet vanuit de browser aangezien zij deze mogelijkheid niet bieden. Gelukkig is het erg makkelijk, en hoeft u hiervoor alleen de onderstaande stappen te volgen.

 1. Open uw browser en navigeer naar de website waar u een snelkoppeling voor wilt maken.
 2. Selecteer de link en druk er op met uw rechtermuisknop. Klik vervolgens op "Kopiëren". (U kunt ook de combinatie CTRL + C gebruiken om te kopiëren.)
 3. Ga naar het bureaublad. Als u Windows 10 gebruikt klikt u hiervoor helemaal rechtsonderin uw scherm.
 4. Druk met uw rechtermuisknop op uw bureaublad, en selecteer Nieuw > Snelkoppeling of New > Shortcut, op basis van de taal van uw Windows laptop.
  snelkoppeling bureaublad
 5. Voer in het invoerveld de link van de website in waar u de snelkoppeling voor wilt maken. Aangezien u deze al hebt gekopieerd kunt u met de rechtermuisknop op het invoerveld drukken om vervolgens te klikken op "Plakken".
  waar moet de snelkoppeling naar toe
 6. Geef uw gemaakte snelkoppeling een naam.
  geef uw snelkoppeling een naam
 7. Gelukt! De snelkoppeling is te vinden op uw bureaublad.

Het enige wat u nu hoeft te doen als u uw favoriete website wilt openen, wat in ons geval Laptoid is, is te dubbelklikken op de snelkoppeling. De website zal vervolgens automatisch worden geopend in uw standaard ingestelde browser.

Snelkoppeling maken met Google Chrome

Als u gebruik maakt van de Chrome browser, dan is het nog een stukje makkelijker om een snelkoppeling te maken vergeleken met de bovenstaande browsers. Dit hoeft namelijk niet via het bureaublad zelf, aangezien de browser hier zelf een mogelijkheid voor biedt. Volg de onderstaande stappen om gemakkelijk een snelkoppeling te maken via Google Chrome.

 1. Open de gewenste website waarvan u een snelkoppeling wilt maken op uw bureaublad.
 2. Druk in Chrome op de drie puntjes rechtsbovenin het scherm. (Onder het kruisje)
  chrome puntjes
 3. Houdt uw muis op "Meer hulpprogramma's" en selecteer de optie "Snelle link maken...".
  snelle link maken chrome
 4. Er zal een pop-up worden getoond ter bevestiging. Klik hier op "Maken" om de snelkoppeling op uw bureaublad te plaatsen.
  bevestiging popup

Snelkoppeling maken met Internet Explorer

Om een snelkoppeling te maken op uw bureaublad via Internet Explorer kunt u de volgende stappen volgen.

 1. Open uw browser en ga naar de website die u op uw bureaublad wilt plaatsen.
 2. Beweeg uw muis naar een leeg plekje op de website.
 3. Druk op de rechtermuisknop en selecteer "Create shortcut" of "Snelkoppeling maken".
  create shortcut optie
 4. Er zal een pop-up in beeld komen. Klik hier op de knop "Yes" of "Ja".
  bevestiging
Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.