Vliegtuigstand In- & Uitschakelen op Laptop (Windows 10)

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Vliegtuigstand kan in meerdere situaties goed uitkomen. Of u nu in het vliegtuig zit of meer focus nodig hebt, vliegstuigstand is er voor u. Vliegtuigstand In- & Uitschakelen op Laptop (Windows 10) ymgerman / Shutterstock.com

Of u nu tijdens een lange vlucht even wat werk wilt doen, of gewoon even wilt voorkomen dat uw laptop met internet wordt verbonden om zo wat beter te kunnen concentreren, dan is vliegtuigstand een goede oplossing.

Nadat u van bijvoorbeeld een lange vlucht komt, moet de vliegtuigstand weer uitgeschakeld worden. Wij vertellen u de verschillende manieren om vliegtuigstand in- en uit te schakelen op een Windows 10 laptop.

Vliegtuigstand uitschakelen via Notificaties

De makkelijkste manier om vliegtuigstand uit te schakelen op Windows 10 is via het Notificaties-menu. Dit doet u als volgt:

 1. Open het Notificaties-menu door op het witte icoontje rechtsonderin uw scherm te drukken. (Of gebruik toetscombinatie Windows-toets + A)
 2. Klik op 'Vliegtuigstand' om deze uit te schakelen. Als het vierkantje niet meer blauw is, betekent dit dat hij uit staat.
  vliegtuigstand uitschakelen via notificaties

Wi-Fi en Bluetooth zullen automatisch weer worden ingeschakeld indien deze aanstonden voordat u uw vliegtuigmodus inschakelde.

Vliegtuigstand uitschakelen via Instellingen

Mocht u het Notificaties-menu niet kunnen vinden, dan is de tweede manier om vliegtuigstand uit te schakelen via Instellingen.

 1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + I.
 2. Kies voor "Netwerk en internet".
  netwerk en internet
 3. Kies in het menu aan de linkerkant voor "Vliegtuigstand" en schakel deze uit.
  vliegtuigstand uitschakelen via instellingen
Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.