Wifi Hotspot Maken op uw Laptop (Windows 10)

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Het maken van een Wifi hotspot op de laptop duurt maar enkele minuten, en er is geen technische kennis voor nodig. Wifi Hotspot Maken op uw Laptop (Windows 10)

Wanneer uw mobiele data op is en u toch nog wilt internetten op uw mobiele telefoon, of wanneer u niet uw eigen wifi wachtwoord aan een gast wilt geven, kunt u een wifi hotspot aanmaken via uw laptop. Uit eigen ervaring, op de Hogeschool van Amsterdam, wordt dit vaak gedaan met laptops van studenten, aangezien de Wifi van scholen zelf niet altijd even goed is.

Open het paneel

Wanneer u uw muis naar rechtsonderin het beeld navigeert (rechts van de tijd/datum), ziet u een spraakballonnetje. Wanneer u hier op klikt zullen er een aantal opties tevoorschijn komen.

paneel opties Mogelijkheden binnen het paneel

Mobiele wifi hotspot activeren

wifi hotspot actiefWanneer u het paneel hebt geopend, ziet u veel verschillende mogelijkheden. Om de wifi hotspot in te schakelen, drukt u op de 'Mobile hotspot' knop die in mijn geval rechts in het midden zit.

Wachtwoord bekijken

Wanneer u nu met een ander apparaat dit wifi netwerk vind, zult u nog een wachtwoord nodig hebben om hiermee te verbinden. Druk met de rechtermuisknop op de hotspot, en klik op instellingen.

wifi hotspot inloggegevens

Er zal nu een venster tevoorschijn komen waar het wachtwoord te vinden is. Dit wachtwoord kunt u op de gewenste laptop of mobiele telefoon gebruiken om te verbinden met de wifi hotspot, afkomstig van uw eigen laptop.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.