x
Filter
Gekozen filters Alle filters wissen
Prijs
Merken
Aanbevolen voor
Schermgrootte
Opslagruimte
Processor
Aansluitingen
Extra opties
Bekijk 2 laptops

Gaming laptops met 8 GB RAM

2 laptops
Heeft u wat minder budget voor een gaming laptop? Dan is de kans groot dat u er niet één met heel veel RAM kunt kiezen. Met een gaming laptop die beschikt over 8 GB RAM kunt u alsnog lichte tot middelzware games in goede kwaliteit afspelen. Bekijk hieronder welke gaming laptops met 8 GB RAM er te koop zijn.
filter Gaming laptops met 8 GB RAMFilter

8 GB RAM is niet genoeg voor het spelen van de meeste nieuwe games

8 GB RAM is net te weinig voor het spelen van de nieuwste games op de hoogste instellingen. Veel nieuwe games hebben hoge systeemvereisten, waaronder een grotere hoeveelheid RAM. Dit is omdat games steeds complexer worden en steeds meer geheugen vereisen om soepel te draaien.

Veel nieuwe games vereisen minimaal 16 GB RAM, sommige zelfs 32 GB. Dit geldt vooral voor games die zware grafische effecten hebben, zoals ray tracing of die gebruik maken van real-time rendering. Veel games die veel geheugen gebruiken kunnen ook grote hoeveelheden geheugen gebruiken voor het cachen van assets.

Met 8 GB RAM, kunt u wel nog steeds veel games spelen, maar u zult waarschijnlijk niet in staat zijn om deze te spelen op de hoogste instellingen. U zult waarschijnlijk ook tegen problemen aanlopen met multitasking wanneer u tijdens het gamen andere programma’s open wilt hebben.

Overweegt u toch om te kiezen voor een laptop met meer RAM? Bekijk dan ook de 16 GB RAM gaming laptops of 32 GB RAM gaming laptops.

De goedkoopste en gemiddelde prijs van een Gaming laptop met 8 GB RAM

Op dit moment worden er 2 Gaming laptops met 8 GB RAM aangeboden met een gemiddelde prijs van €1282,5,-. De goedkoopste Gaming laptop met 8 GB RAM die momenteel te vinden is, is de Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K2019XMH). Deze is te koop in 2 winkels met een prijs vanaf €1116,-. Hij bevat een 15,6 inch display en een snelle AMD Ryzen 5 processor. Met maar liefst 512 GB aan opslagruimte heeft u genoeg ruimte om al uw data te kunnen bewaren.

Laptops vergelijken
Laptops vergelijken