Apple kondigt nieuwe 14 & 16-inch MacBook Pro's aan

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 05 sep 2022

Op 18 oktober heeft Apple de nieuwe MacBook Pro's onthuld van 14- en 16-inch formaat. Deze MacBooks zullen de eerste zijn met de nieuwe M1 Max-chip, over welke wordt verteld dat dit de snelste tot nu toe is. Er zijn vele upgrades ten opzichte van voorgaande modellen, zoals een verbeterde display en meer verschillende aansluitingen.

Nieuwe chips: M1 Pro & Max

De nieuwe MacBook Pro's zullen de nieuwste chips van Apple bevatten, namelijk de M1 Pro en M1 Max. Deze chips bieden meer cores dan de standaard M1-chip en bieden de gebruiker ook meer grafische kracht. Daarnaast wordt het ook mogelijk om te kiezen uit een model tot 64 GB RAM, wat bij de oude M1-chip gelimiteerd was tot 16 GB.

Vergelijking tussen oudere chips en de nieuwe M1 Pro & Max chips. (bron)

Extra aansluitingen

U zult het misschien niet verwachten, maar de nieuwe MacBook Pro biedt een HDMI-aansluiting. Hij bevat een nieuw ontwerp waardoor hier weer ruime voor is gemaakt. Andere aansluitingen die nieuw zijn op deze MacBook:

  • SD-kaartlezer
  • MagSafe

Een nog langere batterijduur

Was u al tevreden met de lange batterijduur van de M1-MacBooks? Dan zult u hier zeker blij mee zijn. Gemiddeld kunnen de nieuwe modellen tot wel 7 uur langer mee gaan dan de oudere M1-MacBooks. Hierdoor hoeft u hem nog langer niet op te laden, en kunt u er wel dagen mee toe.

Prijzen & beschikbaarheid

Vanaf volgende week dinsdag (26 oktober) zullen deze MacBooks beschikbaar zijn. De 14 inch versie zal beschikbaar zijn vanaf 2249 euro, en de 16 inch versie vanaf 2749 euro. Mocht u echt een werkpaard willen, dan is er een MacBook Pro met 8 TB opslagruimte te koop voor 6839 euro.

Tip: Bekijk ook alle MacBook aanbiedingen van vandaag.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.