Nieuw Record: Apple verkocht 6,5 miljoen MacBooks in Q3 2021

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Alhoewel Apple zelf niet laat weten hoe hun sales er voor staan, heeft Strategy Analytics een rapport uitgebracht dat aantoont dat Apple 6,5 miljoen exemplaren aan MacBooks hebben verkocht.

CEO Tim Cook vertelde laatst al dat er flinke vraag was naar de MacBook Air met M1-processor, wat zeker een impact kan hebben gehad op hun cijfers aangezien hij als één van de beste laptops van 2021 wordt gezien.

Alhoewel 6,5 miljoen leveringen enorm veel is, staat Apple momenteel nog steeds op de vierde plek als het gaat om laptops. Lenovo staat nog steeds op de eerste plek, maar HP staat vlak achter hun, volgend door Dell die een 50% groei heeft gemaakt in leveringen ten opzichte van het afgelopen jaar.

MerkLeveringen (in miljoenen)MarktaandeelGroei in leveringen t.o.v. afgelopen jaar
Lenovo15,323%5%
HP14,321%-5%
Dell12,218%50%
Apple6,510%10%
ASUS5,18%10%
Overzicht van hoeveel laptops er in Q3 2021 geleverd zijn volgens Strategy Analytics.

Wij zijn erg benieuwd of de nieuwe MacBook Pro's met M1-Pro en M1-Max deze cijfers het komende jaar nog meer zullen laten stijgen. Wat denken jullie?


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.