Chromebook sales enorm gedaald in Q3 2021

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Hoewel het aantal Chromebook gebruikers er in begin 2021 erg op vooruit gingen, is de Chromebook markt in het derde kwartaal van 2021 enorm gedaald.

Analistenbureau Canalys meldt dat grote onderwijsmarkten een verzadigingsniveau hebben bereikt en dat de financiering voor digitaal onderwijs minder wordt aangezien over de hele wereld onderwijs weer rustig op gang komt. De verwachting was al dat, mocht het weer op gang komen, de vraag naar Chromebooks stukken minder zou worden.

canalys statistieken chromebook market share Bron: Canalys

Sanjay Nathwani, product manager van het Chrome OS Team, heeft verteld dat ze er aan werken om de voor Chromebook geoptimaliseerde apps beter vindbaar te maken in de Play Store. Dit zal het een stuk makkelijker maken voor Chromebook gebruikers om apps te vinden die het best presteren op hun laptop, wat momenteel nog erg lastig is.

Lees ook: Beste Goedkope Chromebooks.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.