Dell Kondigt Nieuwe XPS-Modellen aan met 11e Generatie Intel CPU's

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Dell heeft twee nieuwe modellen aangekondigd om toe te voegen aan de XPS-reeks, namelijk voor de XPS 15 en XPS 17. Deze zullen beide beschikken over 11e generatie Intel-processoren, waardoor deze krachtiger zullen zijn dan alle eerdere XPS-modellen.

Dell heeft dit laten weten via hun website. De grootste upgrade is toch wel de OLED display die op de XPS 15 terecht zal komen. Het is hun eerste laptop van 15 inch met OLED scherm, waardoor hij een nog scherper beeld en kleuren zal bevatten.

nieuwe dell xps 15 en 17<

Features van de nieuwe XPS 17 zijn:

  • Intel Core i9-11980HK
  • 1080p of 4k LCD paneel
  • Tot wel 64GB RAM
  • Keuze uit RTX 3050 of 3060

Dell noemt de XPS 17 de kleinste 17 inch laptop die te koop zal zijn dankzij zijn InfinityEdge display met flinterdunne randen. Beide de XPS 15 en 17 zullen deze display hebben, maar ook geweldige speakers en een grote trackpad voor de liefhebbers.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.