Nvidia kondigt laptops aan met GeForce RTX 2050, MX550 en MX570 videokaarten

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Nvidia heeft drie nieuwe videokaarten aangekondigd die geschikt zijn voor laptops en gebaseerd zijn op de Turing en Ampere architectuur. De nieuwe laptops zullen betaalbare opties toevoegen aan beide de GeForce RTX- en MX-reeks.

De drie nieuwe videokaarten van Nvidia zijn:

  • Nvidia GeForce RTX 2050
  • Nvidia GeForce MX370
  • Nvidia GeForce MX550

Nvidia GeForce RTX 2050

Nvidia zegt dat de nieuwe RTX 2050 een totaal aantal CUDA cores zal hebben van 2048. Dit is een stuk meer dan de RTX 2060 die beschikt over 1920 CUDA cores. Daarnaast zal deze videokaart 4 GB GDDR6 VRAM bevatten en een bandbreedte van 112 GB/s. Laptops die deze nieuwe videokaart zullen bevatten, zullen features als Ray Tracing kunnen ondersteunen.

Nvidia GeForce MX550 & MX570

De twee nieuwe videokaarten uit de MX-reeks die Nvidia heeft aangekondigd zullen sneller zijn dan alle andere videokaarten uit de MX-reeks. Ze zullen een betere performance bieden op alle punten, van bandbreedte tot kloksnelheid.

Er wordt verwacht dat laptops met deze videokaarten rond de lente van 2022 uitgebracht zullen worden.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.