Gerucht: komt er een 15,5 inch MacBook Air op de markt?

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 22 feb 2023

Het is mogelijk dat er in April een 15,5 inch MacBook Air uit zal worden gebracht, meldt analyst Ross Young. Hij zegt dat er momenteel schermen voor dit nieuwe formaat MacBook wordt geproduceerd.

Display supply chain analyst Ross Young laat in een tweet weten dat Apple begin februari is begonnen met het produceren van schermen voor de 15,5 inch MacBook Air. Hij schat dat de MacBooks in dit formaat rond begin april te koop zullen zijn.

Geruchten van een 15,5 inch MacBook Air gaan al jarenlang rond, maar er is verder niet bekend wat er naast het schermformaat verschillend zal zijn aan de MacBooks in dit nieuwe formaat.

Zal de 15,5 inch MacBook Air misschien de nieuwe Apple M3-chip bevatten? Daarnaast is het ook mogelijk dat hij een MagSafe 3 aansluiting zal hebben voor het opladen, in plaats van alleen opladen via USB-C.

Alhoewel er verschillende geruchten gaan over het lanceren van deze 15,5 inch MacBook Air, is er natuurlijk niets zeker totdat Apple hier zelf een bericht over uitbrengt.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.