Google introduceert de eerste Chromebooks voor gaming

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 18 okt 2022

Google laat in een blogpost weten dat er Chromebooks onderweg zijn voor cloud gaming, in samenwerking met ASUS, Acer en Lenovo. Drie modellen die zijn aangekondigd zijn de Acer Chromebook 516 GE, ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip en Lenovo Ideapad Gaming Chromebook.

Al deze Chromebooks hebben een hoge resolutie display, 120 Hz beeldverversing en RGB toetsenbord verlichting waardoor ze op een ├ęchte gaming laptop lijken. Daarnaast zullen ze ook Wi-Fi 6 ondersteuning hebben en een geweldige geluidskwaliteit.

Deze Chromebooks zullen drie verschillende cloud gaming platforms ondersteunen, waaronder Xbox Cloud Gaming, NVIDIA GeForce NOW, en Amazon Luna, waardoor u uw favoriete games gaat kunnen spelen in de Cloud op een Chromebook - hoe gek het ook klinkt.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.