Microsoft Surface Laptop Studio

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Microsoft heeft een nieuw product in hun line-up aangekondigd, namelijk de Surface Laptop Studio, die waarschijnlijk geïnspireerd zou zijn door de Surface Laptop en Surface Studio.

Op het eerste gezicht lijkt de Surface Laptop Studio op twee MacBooks die op elkaar zijn gezet. De grootste verandering aan deze Surface Book zijn de display. Hij bevat een 14,4-inch PixelSense Flow-display met een resolutie van 2400x1600, en ondersteunt tot 120 Hertz.

Hij kan in drie verschillende standen worden gezet:

  1. Laptop-modus
  2. Stage-modus
  3. Studio-modus
verschillende standen voor de surface laptop studio Verschillende standen voor de surface laptop studio.

Laptop-modus

In de laptop modus kunt u hem eigenlijk gewoon gebruiken als een gewone laptop, met een volledig toetsenbord en touchpad die verschillende functies heeft.

Stage-modus

In de stage-modus kunt u de display naar voren halen om hem van hoek te wijzigen. Het toetsenbord zal hierdoor niet meer te bereiken zijn, waardoor dit de perfecte modus is voor als u bijvoorbeeld even wilt Netflixen.

Studio-modus

De studio-modus kunt u zien als de tabletversie van een 2-in-1 laptop. Hier kunt u de laptop omklappen als tablet om hem vervolgens aan te sturen met uw vinger of een stylus. Dit is perfect voor mensen die bijvoorbeeld willen tekenen op hun laptop.

Er zullen verschillende configuraties mogelijk zijn voor deze laptop, met bijvoorbeeld een 11e generatie i5 of i7 processor, of de keuze tussen 16GB en 32GB RAM.

Lees meer over de Surface Laptop Studio op microsoft.com.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.