Realme Book: De Eerste Laptop van deze Fabrikant

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Na maandenlang mensen nieuwsgierig te hebben gemaakt is het dan eindelijk zo ver, de eerste laptop van realme is aangekondigd.

De laptop toont veel vergelijkenissen aan de MacBook Air, maar wordt te koop gezet voor een veel lagere prijs. Hij bevat goede specs, zoals u wel moet verwachten van een laptop uit 2021.

realme book

Hij zal worden verkocht in twee verschillende varianten, namelijk:

  • Intel Core i3, 8 GB RAM, 256 GB SSD (€540)
  • Intel Core i5, 16 GB RAM, 512 GB SSD (€690)

Daarnaast heeft u ook de keuze uit twee verschillende kleuren, namelijk:

  • Real Grey
  • Real Blue

kleuren-van-de-realme-book

Zelf zijn wij enorm fan van de Real Blue kleur, aangezien het weer is wat anders is dan de standaard kleuren die in veel laptops tegenwoordig zijn verwerkt.

De laptop bevat een resolutie van 2560x1440 en een 14 inch Lcd-display. Hij heeft daarnaast dunne schermranden wat hem een luxueuze uitstraling geeft. Ook qua gewicht zit hij met ~1,4kg aan de lichte kant.

Realme zegt daarnaast dat de 54 Wh batterij er voor zal zorgen dat u hem gemakkelijk meer dan 10 uur achter elkaar kunt gebruiken voordat hij moet worden opgeladen.

Hij zal in eerste instantie alleen in India worden verkocht, maar misschien zullen we hem in de komende maanden of jaren ook in Europa zien verschijnen.


Zal de realme Book in 2022 in onze lijst van beste laptops verschijnen? Laat ons weten wat u denkt in de reacties.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.