Xiaomi Book S: de eerste 2-in-1 laptop van Xiaomi

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Xiaomi heeft zijn eerste 2-in-1 laptop aangekondigd, namelijk de Xiaomi Book S met een schermformaat van 12,4 inch, welke er veelbelovend uit ziet.

Het scherm van de laptop heeft een WQHD+ resolutie (2560 x 1600) en een beeldverhouding van 16:10. Daarnaast heeft hij een helderheid van 500 nits en een enorm brede kijkhoek van 178 graden.

xiaomi book s

Naast zijn touchscreen is het ook mogelijk om hem aan te sturen met de Xiaomi Smart Pen. Deze wordt bij de laptop geleverd, wat deze laptop een uitkomst maakt als u uw laptop gebruikt voor bijvoorbeeld fotobewerking of tekenen.

De Xiaomi Book S 12,4 wordt aangestuurd door Qualcomm's sensationele 64-bits ARM-notebookprocessor die is gebaseerd op het 7 nm-productieproces, de Snapdragon 8cx Gen 2. Het resultaat is een laptop die superieure prestaties biedt.

Waar hij echt in uitblinkt, is zijn vermogen. Bij het uitvoeren van lichte taken gaat de Xiaomi Book S tot ruim 13 uur mee - dat is een stuk langer dan de meeste 2-in-1 laptops.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.