5 Beste 17 inch Laptops van 2021

HP 17-by3960nd
HP 17-by3960nd - de beste 17 inch laptop
 • Haarfijn beeldscherm.
 • Krachtige i5 processor.
 • Accuduur van 10 uur.
TOON LAAGSTE PRIJS
Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T
Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T
 • Sterk genoeg voor multitasken.
 • Anti-reflecterende display.
 • 512 GB opslagruimte.
TOON LAAGSTE PRIJS
Lenovo IdeaPad L340-17IRH
Lenovo IdeaPad L340-17IRH
 • Ook geschikt voor gaming.
 • Full HD display.
 • 2.4 GHz i5 processor.
TOON LAAGSTE PRIJS

Een laptop met kleine schermdiagonaal is niet voor iedereen weggelegd, en daarom bent u nu waarschijnlijk op zoek naar de beste 17 inch laptop. Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet, maar natuurlijk niet precies kunnen letten op waar u hem voor nodig heeft aangezien dit veel impact heeft op de specificaties die uw nieuwe laptop moet hebben. Indien u daar advies over nodig heeft, kunt u onder in dit artikel een handleiding vinden over hoe u zelf de beste koop kunt kiezen.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere 17 inch laptop vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

12 Laptops Bekeken
18 Uur Aan Onderzoek
54 Reviews Gelezen
5 Laptops Gekozen

  Bekijk hieronder de beste 17 inch laptop

  1. HP 17-by3960nd

  HP 17-by3960nd
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze 17 inch laptop is niet duur en bedoeld voor simpele taken met lichte programma's zoals het bewerken van documenten, lezen van e-mails of kijken op uw socialmedia-accounts.

  Er zit een krachtige processor in, namelijk de Intel Core i5. Met een kloksnelheid van 1 GHz en een turbo snelheid van ruim 3,5 GHz is hij erg geschikt voor lichte taken en kan hij deze zonder enkele problemen uitvoeren.

  Als we kijken naar het interne werkgeheugen, dan zit deze op 8 GB. Dit is meer dan genoeg voor bijna alle programma's die u als basic gebruiker gaat gebruiken.

  Qua opslag is de HP 17-by3960nd ook prima in orde. Met een SSD van 256 GB kunt u genieten van razendsnelle opstartsnelheden van uw laptop en de programma's, maar ook van genoeg ruimte voor het opslaan van al uw documenten.

  Wat nog een mooi voordeel is, is zijn accuduur. Als u niet al te zware programma's draait, kan deze laptop bijna 10 uur mee op één volle accu. Hierdoor kunt u hem gemakkelijk een dag meenemen naar bijvoorbeeld school, zonder dat u in de buurt hoeft te zijn van een stopcontact.

  Ons oordeel

  Een prima basic laptop voor de gemiddelde internetgebruiker. U kunt met deze 17 inch laptop gemakkelijk documenten bewerken, e-mails lezen en internet afstruinen naar informatie.

  Beoordeling van redacteur

  2. Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T

  Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Asus VivoBook is een solide 17 inch laptop die veel wordt gekozen voor gebruikers die hun laptop dagelijks gebruiken voor niet intensieve taken.

  Hij bevat een totale opslagcapaciteit van 512 GB, waardoor u als gemiddelde gebruiker meer ruimte heeft dan dat u ooit nodig zult hebben.

  De rest van de interne specificaties zijn ook prima in orde. Hij bevat een i5 processor, 8 GB RAM-geheugen en een videokaart die het mogelijk maakt om er films mee te streamen.

  Als u bijvoorbeeld foto's wilt bewerken, dan is deze laptop helaas niet voor u. Hier zult u een sterkere processor en meer opslagruimte voor nodig hebben.

  Ons oordeel

  De Asus VivoBook 17 F712FA-BX773T is een geweldige laptop voor de gemiddelde gebruiker, terwijl hij ook nog eens een geweldige prijs heeft. Voor maar €699 kunt u deze prima 17 inch laptop in huis halen en genieten van zijn goede specificaties.

  Beoordeling van redacteur

  3. Lenovo IdeaPad L340-17IRH

  Lenovo IdeaPad L340-17IRH
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze 17 inch laptop van Lenovo is prima geschikt voor u als u er ook op wilt gamen, aangezien zijn binnenkant krachtiger is dan de nummer één en twee.

  De videokaart die in de Lenovo IdeaPad L340-17IRH zit is een NVIDIA GeForce GTX 1050. Hiermee kunt u bijna iedere game spelen op de hoogst mogelijke instellingen, waarbij u daarnaast een stabiele FPS behoudt.

  Een leuke toevoeging is dat deze laptop prima in het donker te gebruiken is vanwege de verlichting in zijn toetsenbord.

  toetsenbord verlichting op de Lenovo

  Voor basisgebruik is deze 17-incher natuurlijk ook prima in orde. Hij bevat een i5 processor, 8 GB RAM en 512 GB aan SSD-opslag waardoor uw laptop snel is en genoeg ruimte heeft voor al uw bestanden.

  Ons oordeel

  Een geweldige laptop die ook prima geschikt is om mee te gamen. Hij bevat genoeg opslagruimte voor al uw bestanden, en bevat mooie toetsenbord verlichting waardoor u er ook mee kunt werken zonder de lichten aan te hebben.

  Beoordeling van redacteur

  4. Acer Aspire 3

  Acer Aspire 3
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze serie van Acer bevat meerdere laptops van 17 inch die allemaal prima geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

  Wanneer u zoekt naar de Acer Aspire 3 zult u zien dat er tientallen varianten zijn waarvan de meeste een 17 inch display hebben. De interne specificaties zullen per laptop verschillen, en niet iedere laptop zal passen bij het doeleind waar u deze voor wilt gebruiken.

  Qua prijs zijn deze laptops erg goed. Voor onder de 800 euro kunt u een geweldig product aanschaffen waar u jarenlang mee kunt werken.

  Ons oordeel

  De Acer Aspire 3 reeks is een prima keuze voor ieder doeleind. Er zijn meerdere types waar u uit kunt kiezen, welke allemaal andere specificaties hebben. Zo kunt u zelf een keuze maken waar u hem voor wilt gebruiken om vervolgens één te kiezen met de gewenste specificaties.

  Beoordeling van redacteur

  5. Asus X705MA(GML-R)-BX187T

  Asus X705MA(GML-R)-BX187T
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Op zoek naar de goedkoopste 17 inch laptop? Dan is dit een product voor u. Voor nog geen 400 euro kunt u deze Asus laptop bezitten.

  De Intel Celeron processor zorgt ervoor dat u lichte programma's zoals Word, uw browser of een mailprogramma gemakkelijk kunt gebruiken. Multitasken gaat wel wat lastig, omdat deze processor hier niet sterk genoeg voor is.

  De processor is niet heel snel, maar hij bevat wel 256 GB aan SSD-opslagruimte. Door de solid state drive zal uw laptop snel opstarten en zullen programma's redelijk snel openen.

  Als u van plan bent om hier meer mee te doen dan het bewerken van documenten en surfen op internet, dan heeft u helaas een sterkere laptop nodig. Wij hebben deze laptop toegevoegd voor diegene met een laag budget, maar dan kunt u er natuurlijk niet van verwachten dat u hiermee films kunt streamen in HD.

  Ons oordeel

  Deze laptop raden wij alleen aan als u een laag budget heeft. U kunt hier niet veel meer mee doen dan het gebruiken van uw browser, bewerken van documenten of versturen van e-mails.

  Beoordeling van redacteur

  Zelf de beste 17 inch laptop voor uw doeleinden kiezen

  Het is erg lastig om een beste keuze te adviseren wanneer wij niet exact weten waar u de laptop voor gaat gebruiken. Mocht u na het lezen van onze onderzoeksresultaten nog geen keuze hebben kunnen maken, dan kunt u de tips hieronder per doeleind bekijken.

  Licht gebruik / studie / kijken van films

  Als u uw laptop gebruikt voor uw studie of alleen simpele activiteiten, zoals het surfen op het internet, lezen van uw Facebook feed of sturen van e-mails, dan heeft u geen krachtige laptop nodig.

  laptop van 17 inch op kleine tafel

  Voor dit soort simpele taken, heeft u al genoeg aan een i3 processor met 4 GB RAM, en een opslagruimte van 128 GB.

  Lees ook: 5 Beste Studenten Laptops van dit jaar

  Foto- of videobewerking

  Als u foto’s of video’s wilt bewerken met uw laptop, dan moet u wel met wat krachtigers aan komen. Kies hierbij voor een i7 processor en 8 GB aan RAM voor de zware software die er op gedraaid moet worden. Let er ook op dat u genoeg opslagruimte neemt, omdat grote bestanden die ontwikkeld zullen worden meer ruimte in beslag kunnen nemen dan u denkt.

  Gaming

  17 inch laptops worden vaak gekozen door gamers, omdat uit onderzoek is gebleken dat een grotere display positieve impact heeft op de spelervaring. Als u hier voor kiest, let er dan op dat de laptop een goede processor bevat (i7 aanbevolen), een krachtige videokaart, en 8 of 16 GB aan RAM (afhankelijk van welke games u speelt).

  Veelgestelde vragen over een 17 inch laptop

  Heeft u een laptop op het oog maar toch nog vragen? Er is een grote kans dat wij deze vraag al voor u hebben beantwoord.

  Hoe zwaar is een typische 17-inch laptop?

  Laptops met een 17-inch beeldscherm zijn meestal het zwaarst, want de meeste daarvan wegen ongeveer 2,5 kg en meer. Dergelijke modellen worden vaak 17" genoemd, maar de precieze afmeting over het scherm is eigenlijk 17,3". Ze zijn veel zwaarder dan laptops van standaardformaat (15" en lager), die bijna altijd minder dan 2,0 kg wegen. Sommige 17" modellen kunnen meer dan 3,0 kg wegen vanwege hun interne onderdelen. Prestatiegerichte modellen hebben bijvoorbeeld grote koellichamen om de processor en de grafische kaart te koelen. Dergelijke laptops bieden enige mobiliteit, maar ze zijn meestal bedoeld om binnenshuis gebruikt te worden en op een stopcontact aangesloten te worden.

  Zijn 17 inch laptops geschikt om te gamen?

  Ja, maar dat hangt af van de interne specificaties van de laptop, waaronder de processor, de grafische kaart, en het geheugen. Als u van plan bent hem te gebruiken om te gamen, neem dan een 17 inch laptop met ten minste een i7 CPU, 16 GB RAM, en een discrete grafische kaart met 3 GB videogeheugen. Als u van snel competitief gamen houdt, zijn er laptopschermen met hoge refresh rates van 120 tot 240 Hz.

  Wat zijn de beste 17 inch laptops voor ontwerpers?

  Een 17,3 inch scherm is ideaal voor het bewerken van hoge-resolutie afbeeldingen en video's. Als u goede interne specs hebt, moet u op zoek gaan naar een degelijk beeldscherm met ten minste 1080p resolutie. Het scherm moet ook een goede sRGB-modus hebben met een breed kleurengamma om de consistentie en de juistheid van de tinten tussen de beelden te garanderen. Er zijn ook transformeerbare 2-in-1 modellen onder de 17" laptops. Als u liever rechtstreeks op het scherm tekent, zoek dan naar een model dat compatibel is met tabletpennen. Die kunt u in tabletmodus gebruiken met uw favoriete fotobewerkings- of animatie-apps.

  Wat zijn de voor- en nadelen van een 17 inch laptop?

  Qua vormfactor hebben 17" laptops ruimere interieurs om extra hardware, zoals een extra HDD, in onder te brengen. Het grotere scherm is ook geweldig voor het bekijken van high-definition media en voor het maken van digitale kunst. Ze hebben ook enkele nadelen. Zelfs met grotere koellichamen kunnen ze nog snel warm worden door hun hoge specs en veeleisende apps die ze kunnen draaien. Met sommige die meer dan 3,0 kg wegen, zijn ze niet ideaal om vaak gedragen te worden. High-end modellen vragen ook meer energie, dus hun batterij gaat niet zo lang mee als die van kleinere laptops.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 12 producten bekeken waarvan er 5 als goede 17 inch laptop uit de test zijn gekomen. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1 Accuduur van 10 uur, stevig gebouwd en modern zwart uiterlijk.
  2 512 GB opslagruimte, gebruiksvriendelijk en vlotte werking met Office-programma's.
  3 2.4 GHz i5 processor, 8 GB werkgeheugen en snelle SSD-opslag.
  4 Anti-reflecterend beeldscherm, sSD-opslagmogelijkheden en middelmatige accuduur.
  5 Goedkoop, 256 GB opslag (SSD) en batterijduur van zes uur.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de één geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

  remco bravenboer - laptoid

  2 gedachten over “5 Beste 17 inch Laptops van 2021”

  1. Hoi. Ik heb een klein vraagje. Hoe ervaar jij zelf het gamen op een 17 inch laptop? Ik zoek namelijk nog een goede als een verlaat kerstcadeautje. Groeten Jakob.

   Beantwoorden
   • Hey Jakob, dankuwel voor uw reactie.

    Een 17 inch laptop is prima geschikt om op te gamen, alhoewel ik het zelf erg lekker vind om tijdens het gamen gebruik te maken van een grotere externe monitor met losse muis en toetsenbord. (Zelf vind ik een 17 inch display voor games nog net even te klein.)

    Let er wel op dat niet alle laptops uit deze lijst even geschikt zijn om te gamen. Als u daar echt specifiek een laptop voor zoekt, raad ik u aan bij dat specifieke onderzoek te kijken.

    Als u nog vragen hebt dan hoor ik het graag!

    Remco

    Beantwoorden

  Plaats een reactie

  Wat vond u van onze informatie?

  0 / 5

  Your page rank:

  x