5 Beste 2-in-1 (Hybride) Laptops van 2021

Laatste update op 13-09-21 door Remco Bravenboer
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
HP Pavilion x360
HP Pavilion x360  - de beste 2 in 1 laptop
  • 4 verschillende standen.
  • Meerdere processor-opties.
  • Variabele opslagcapaciteit.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Microsoft Surface Pro 7
Microsoft Surface Pro 7
  • Afklikbaar toetsenbord.
  • Geschikt voor Netflixen.
  • Scherm met hoge resolutie.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1
Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1
  • Voor de Chromium liefhebber.
  • 360 graden draaibaar.
  • Lange accuduur.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right

Een 2-in-1 laptop, ook wel hybride genoemd, kan worden omgeklapt waarna deze te gebruiken is als tablet met touchscreen. Wanneer u bijvoorbeeld even op de bank wilt zitten kunt u comfortabel de laptop omklappen tot tablet en uw vinger of een stylus gebruiken om het scherm aan te sturen. Dit soort laptops worden steeds populairder, wat voor ons een goede reden was om de beste 2-in-1 laptops te onderzoeken.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere 2 in 1 laptop vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

shopping cart 11 Laptops Bekeken
clock 14 Uur Aan Onderzoek
review 78 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Laptops Gekozen

Bekijk hieronder de beste 2 in 1 laptop

Opmerking: Wanneer er een nieuwe 2 in 1 laptop wordt gelanceerd zullen wij de lijst bijwerken.

sticker

1. HP Pavilion x360

HP Pavilion x360
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Hier raden wij niet een enkel product aan, maar een type van het merk HP. Dit type bevat verschillende producten die allemaal andere specificaties hebben, maar ze hebben wel één ding gemeen; het is een 2-in-1 laptop.

Er zijn verschillende processormogelijkheden beschikbaar voor de HP Pavilion x360. Als u alleen simpele acties met de laptop wilt uitvoeren zoals het surfen op internet, heeft u genoeg aan de variant met de i3 processor. Mocht u uw laptop zwaardere taken willen geven zoals het spelen van games of streamen van films in hoge kwaliteit, kies dan voor één met een i5 of i7 processor.

Qua opslag zijn er ook verschillende opties mogelijk. Als u de hybride laptop wilt gebruiken als algemene gebruiker, heeft u met een SSD van 128 of 256 GB voldoende schijfruimte. Mocht u games willen installeren of andere grote bestanden binnen willen halen, kies dan voor minimaal 512 GB.

Het laatste waar u nog naar kunt kijken is het RAM-geheugen die in de laptops zitten, wat refereert (in combinatie met de processor) naar hoeveel taken uw laptop tegelijkertijd aan kan. Er zijn twee opties mogelijk; 8 GB en 16 GB. Over het algemeen heeft u met 8 GB genoeg, tenzij u zware games of software wilt draaien.

Bekijk de HP Pavilion x360 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Het is even wat anders dan dat we een enkel product aanbieden, maar aangezien er zoveel verschillende types zijn van deze laptop laten wij de keuze bij u. Het model krijgt van ons een dikke 10, de specificaties van de laptop die u wilt moet u zelf even bekijken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

2. Microsoft Surface Pro 7

Microsoft Surface Pro 7
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Net als bij de HP Pavilion x360 is deze laptop ook beschikbaar in verschillende typen met allemaal hun unieke specificaties. Hij is zeker noemenswaardig, aangezien hij zelfs als beste uit onze test naar mini laptops was gekomen.

Wat erg leuk is aan de Microsoft Surface Pro 7, is dat het toetsenbord draadloos is en magnetisch vastgezet kan worden aan de display. Zo kunt u hem gemakkelijk loskoppelen waarna u hem kunt gebruiken als tablet met touchscreen, maar ook het toetsenbord over tafel kunt schuiven tijdens bijvoorbeeld een vergadering om iemand anders te laten typen.

Bekijk de Microsoft Surface Pro 7 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Verder komt deze 2-in-1 laptop in veel verschillende modellen met allemaal aparte specificaties. De processor, opslagruimte en geheugen zijn voor allemaal verschillend, dus kijk naar wat u nodig hebt voor uw eigen doeleind voordat u een keuze maakt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

3. Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1

Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het eerste dat u over deze 2-in-1 laptop moet weten is dat het een Chromebook is waar Chromium op draait, en geen Windows. Uw keuze qua programma's die u kunt installeren is gelimiteerd dus kies hier alleen voor als u bekend bent met Chrome OS.

Een Chromebook hybride laptop kiezen is een verstandige keuze als u er mee kunt werken, aangezien dit vele voordelen heeft. Één daarvan is de lange accuduur die deze laptop beschikt. U kunt hem de hele dag door gebruiken zonder hem tussendoor op te laden, wat bij een laptop niet vaak voor komt.

De opslagcapaciteit van deze laptop is maar 32 GB, maar dat is geen ramp aangezien u voor het grootste gedeelte in de cloud werkt op een Chromebook.

Omdat de Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1 een Chromebook is bent u wel gelimiteerd in de software die u er op kunt installeren. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om dezelfde programma's op deze laptop te installeren die u altijd op Windows gebruikte.

Bekijk de Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een Chromebook is een goede keuze als u een minimalistische 2-in-1 laptop zoekt voor dagelijkse activiteiten als het surfen van het internet en het kijken van films. Als u een laptop zoekt die u kunt gebruiken voor zwaardere taken raden wij u aan om een laptop met Windows of macOS te kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Asus VivoBook Flip 14 TP412FA-EC551T

Asus VivoBook Flip 14 TP412FA-EC551T
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

U kunt deze Asus gemakkelijk ombuigen in 360 graden waardoor u hem kunt omtoveren tot een tablet, welke u vervolgens via uw vinger kunt aansturen.

De processor die er in zit is niet de krachtigste, namelijk maar een Intel i3. Het intern werkgeheugen is daarentegen wel goed, hij bevat namelijk 8 GB aan RAM.

Qua opslagruimte maakt u ook een goede keuze als u deze laptop gebruikt voor simpele taken, aangezien hij een SSD bevat met 256 GB aan capaciteit. Dit is natuurlijk alleen genoeg voor de algemene gebruiker, en niet als u een hardcore gamer bent (dan heeft u überhaupt meer aan een gaming laptop) of dagelijks video's bewerkt als werk.

Een leuke toevoeging; de Asus VivoBook Flip 14 TP412FA-EC551T heeft niet alleen geweldige specificaties, u kunt er ook mee inloggen via uw vingerafdruk. Wanneer u uw wachtwoord niet meer weet hoeft u dus geen zorgen meer te maken en kunt u gerust inloggen.

Bekijk de Asus VivoBook Flip 14 TP412FA-EC551T bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

De processor is niet krachtig, maar verder is deze hybride laptop prima in orde. U kunt hem 360 graden omklappen tot tablet, aansturen via zijn touchscreen en makkelijk meenemen door zijn lichte gewicht.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

5. Acer Spin 1 SP111-33-C9FU

Acer Spin 1 SP111-33-C9FU
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze 2-in-1 laptops heeft een display van 11,6 inch, wat voor de meeste mensen wat aan de kleine kant is maar voor de ander juist fijn.

Het besturingssysteem wat op deze laptop draait is Windows 10 S, wat een lichtere versie is dan de gebruikelijke Windows en kunt u applicaties op deze laptop zetten via de Microsoft Store.

De processor die in de Acer Spin 1 SP111-33-C9FU zit is een Intel Celeron N4000, wat geen krachtige processor is maar dat is te verwachten aangezien deze laptop een koopje is.

Daarnaast bevat hij maar 64 GB flash opslag, wat niet veel opslag is en ook niet snel vergeleken met een SSD.

Bekijk de Acer Spin 1 SP111-33-C9FU bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Als u echt een klein budget heeft, dan kunt u voor deze laptop gaan. Als u meer geld over heeft en een goede laptop zoekt zouden wij deze niet aanraden, omdat u voor 100 á 200 euro meer een veel betere kunt krijgen. Voor basisgebruik en een klein budget is dit wel een aanrader.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starempty starempty star

Wat is een 2-in-1 laptop, en welke standen heeft deze?

Zoals wij in de introductie hebben verteld is een laptop een 2-in-1 laptop wanneer hij omgeklapt kan worden en gebruikt kan worden als tablet. Naast dat hij omgeklapt kan worden tot tablet, bevatten de meeste 2-in-1 laptops de volgende standen.

Waar moet u op letten tijdens het kiezen van een hybride laptop?

Naast dat een laptop alleen een 2-in-1 laptop is wanneer hij ook te gebruiken is als tablet, zijn de overige specificaties die nodig zijn voor iedereen verschillend.

Als u van plan bent om deze laptop te gebruiken voor het bewerken van foto’s en/of video’s, dan is het belangrijk om een krachtige processor te hebben (Intel i5 of i7) en optioneel een IPS beeldscherm.

Mocht u een student zijn maar ook in uw vrije tijd willen gamen op deze laptop, dan is het belangrijk dat u er één kiest met genoeg opslagruimte en een goede videokaart om de games te ondersteunen.

Voor iedereen verschilt het wat er in uw 2-in-1 laptop moet zitten, dus kijk er goed naar of de laptop die u op het oog hebt voldoet aan wat er in moet zitten voor uw doeleinden.

Verschillende standen van een 2-in-1 laptop

Laptop modus

laptop modus

De laptop is net als iedere andere laptop te gebruiken op de gebruikelijke manier. U kunt het toetsenbord gebruiken voor input en een muis of touchpad om het scherm aan te sturen.

Tablet modus

tablet modus

Het toetsenbord van de laptop kan worden omgeklapt naar de achterkant wanneer hij te gebruiken is als tablet. U kunt vervolgens uw vinger gebruiken om het scherm aan te sturen of een stylus.

Tent modus

tent modus

Als u de laptop omklapt tot ongeveer halverwege, dan kunt u hem neerzetten om zijn twee ‘poten’. Hierdoor kunt u hem gebruiken als scherm om bijvoorbeeld een film op te kijken.

Presentatie modus

staande modus

Als u de laptop neerzet zoals te zien is op de afbeelding hierboven kunt u hem bijvoorbeeld gebruiken om presentaties mee te geven. Wij vinden deze modus zelf een erg professionele look hebben.

Veelgestelde vragen over een 2 in 1 laptop

Twijfelt u nog of een 2 in 1 laptop echt wat voor u is? Neem een kijkje bij de onderstaande vragen om er nog wat meer informatie over op te doen.

Is een hybride laptop hetzelfde als een 2-in-1 laptop?

Een 2-in-1 is een algemene term voor elke combinatie van een laptop die omgetoverd kan worden tot tablet. Hoewel de termen “hybride laptop” en “2-in-1's” vaak door elkaar worden gebruikt, verwijst een hybride laptop specifiek naar een afneembare laptop. Het toetsenbord en het scherm kunnen van elkaar gescheiden worden, waardoor een zelfstandige tablet ontstaat. Een 2-in-1 bevestigd systeem daarentegen heeft scharnierende delen. Dit staat algemeen bekend als een convertible laptop. Het toetsenbord en het scherm zijn verbonden, maar het touchscreen kan worden omgedraaid en als tablet worden gebruikt.

Is een hybride laptop het kopen waard?

Een hybride laptop maakt multitasken zoveel gemakkelijker. Als u vaak een laptop en een tablet gebruikt, kunt u meer geld besparen door in plaats daarvan een hybride te kopen. Een hybride laptop is bijvoorbeeld perfect voor creatievelingen die een tablet nodig hebben om te illustreren en een toetsenbord om te bewerken. Mensen die op reis werken kunnen ook profiteren van de draagbaarheid van een hybride laptop.

Kan een screenprotector de gevoeligheid van het touchscreen beïnvloeden?

Ja, een screenprotector kan de prestaties van het touchscreen beïnvloeden, maar slechts in zeer geringe mate. Bij sommige screenprotectors, zoals gehard glas, voelt het touchscreen nog zeer gelijkaardig aan het originele scherm.

Hoe kan ik de gevoeligheid van het touchscreen van een hybride laptop verbeteren?

U kunt de instellingen voor de aanraakgevoeligheid wijzigen in het Configuratiescherm. Ga naar Hardware en Geluid, en zoek naar Tablet PC Instellingen. Zoek naar "Kalibreer het scherm voor pen- of aanraakinvoer" om het Weergavevenster te openen en tik op "Kalibreren". Tik of klik op "Touch Input" wanneer u gevraagd wordt welk scherm u moet kalibreren. U kunt nu de aanwijzingen van hieruit volgen en de instellingen opslaan als u klaar bent. Dit zou het reactievermogen van het scherm naar uw voorkeur moeten veranderen.

Hoe vaak moet ik het touchscreen schoonmaken?

Het is aan te bevelen het scherm regelmatig schoon te maken, omdat vingervet en stof zich kunnen ophopen en de gevoeligheid van het scherm kunnen verminderen. Gebruik voor het schoonmaken een zacht, pluisvrij materiaal, zoals een microvezeldoekje. Bevochtig het doekje zo nodig met water of alcohol met een oplossing van 70% of minder. Gebruik geen glasreinigers en andere chemicaliën, want die kunnen het touchscreen beschadigen.

Hebben hybride laptops een screenprotector nodig?

Het zou veiliger zijn om een screenprotector aan te schaffen, vooral gezien de vele mogelijkheden die er zijn in verschillende prijsklassen. Het is misschien niet nodig omdat de meeste beeldschermen met een vorm van krasbestendigheid geleverd worden, maar het helpt wel om de levensduur van uw touchscreen te verlengen. Zonder een beschermer kunt u per ongeluk de beschermlaag van het scherm beschadigen, als uw handen toevallig wat reactieve chemicaliën bevatten.

Hoe kiezen jullie de beste 2 in 1 laptop?

Voor het bepalen van de best geteste 2 in 1 laptop bekijken wij meer dan 10 verschillende factoren. Zo kijken wij bijvoorbeeld of iedere laptop de juiste videokaart of processor heeft voor wat er op gedaan moet worden, maar ook of hij een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding bevat. Al deze kleine beoordelingen wegen wij tegen elkaar af om zo de beste te vinden.

Conclusie

In deze test zijn er 11 laptops bekeken waarvan er 5 als beste 2 in 1 laptop uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de HP Pavilion x360. Hieronder is nog een beknopt onderzoeksresultaat te vinden.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 full starfull starfull starfull starfull star Meerdere processor-opties, variabele opslagcapaciteit en 14 á 15 inch display.
2 full starfull starfull starfull starfull star Geschikt voor Netflixen, scherm met hoge resolutie en goed als mini laptop.
3 full starfull starfull starfull starfull star 360 graden draaibaar, lange accuduur en touchscreen.
4 full starfull starfull starfull starfull star Inloggen met vingerafdruk, compact & plat design en 256 GB SSD opslag.
5 full starfull starfull starfull starfull star Om te klappen tot tablet, oS: Windows 10 S en gratis Microsoft 365 voor een jaar.
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid
deals bekijken x