4 Beste Laptops voor Middelbare Scholieren

Laatste update op 17-12-21 door Remco Bravenboer
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Acer Swift 3
Acer Swift 3  - de beste laptop voor middelbare scholieren
  • Start razendsnel op.
  • 14 inch en erg licht.
  • Stevige aluminium behuizing.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
HP Pavilion x360 14
HP Pavilion x360 14
  • Bevat een touchscreen.
  • Krachtige processor.
  • Genoeg opslagruimte (256 GB).
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Apple MacBook Air
Apple MacBook Air
  • Draait op macOS.
  • 13 inch (klein maar fijn).
  • Verschillende modellen.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right

Laptops worden op middelbare scholen steeds vaker gebruikt voor verschillende lessen, vergeleken met vroeger. Daarnaast is het tijdens de crisis, die op moment van schrijven actief is, cruciaal om een laptop te hebben zodat u alle lessen die online gegeven worden gemakkelijk vanuit huis kunt volgen.

Wij hebben de beste laptops voor middelbare scholieren op een rijtje gezet, zodat u tijd kunt besparen door er gemakkelijk één uit onze lijst kunt kiezen.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere laptop voor middelbare scholieren vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

shopping cart 9 Laptops Bekeken
clock 15 Uur Aan Onderzoek
review 48 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Laptops Gekozen

Bekijk hieronder de beste laptop voor middelbare scholieren

Opmerking: Wanneer er een nieuwe laptop voor middelbare scholieren wordt gelanceerd zullen wij de lijst bijwerken.

sticker

1. Acer Swift 3

Acer Swift 3
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i5
GPU: Intel Iris Xe Graphics
RAM: 8 GB
Opslag: 512 GB
Display: 14 inch
Formaat: 1,6 x 32,3 x 21,9 cm
Gewicht: 1,2 kg

Deze laptop van Acer heeft álles wat u zoekt in een laptop als u naar de middelbare school gaat.

Hij is 14 inch, wat een formaat is dat makkelijk mee te nemen is naar school in uw rugzak, en ook gelijk maar 1,2 kilogram weegt waardoor u hem met één hand op kunt tillen.

Mocht u in de klas bij het raam zitten, dan kunt u niet meer gehinderd worden door een fel schijnende zon. Dit komt doordat het beeldscherm ontspiegeld is waardoor het niet mogelijk is om reflecties te krijgen.

Het verlichte toetsenbord wat in de Acer Swift 3 zit zorgt ervoor dat u tot in de late avond uren nog op deze laptop kunt werken.

De 512 GB aan opslagruimte die deze laptop bevat is meer dan genoeg ruimte om uw gehele schoolcarrière alle documenten op te kunnen slaan.

Daarnaast bevat hij ook nog 8 GB aan intern werkgeheugen, waardoor u gemakkelijk meerdere programma's tegelijkertijd open kunt hebben zonder dat de laptop hier erg traag door wordt.

Nog een leuke toevoeging; u kunt op deze laptop inloggen door middel van uw vingerafdruk!

Bekijk de Acer Swift 3 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Deze laptop is als beste uit ons onderzoek gekomen door middel van zijn prijs, formaat en interne werkkracht. Als scholier is dit een geweldig product om te hebben, en u zult hier uw gehele schoolperiode mee voort kunnen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

2. HP Pavilion x360 14

HP Pavilion x360 14
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i5
GPU: Intel Iris Xe Graphics
RAM: 8 GB
Opslag: 512 GB
Display: 14 inch
Formaat: 1,8 x 32,4 x 22,1 cm
Gewicht: 1,61 kg

Vergeleken met de nummer één heeft deze laptop een voordeel, en dat is dat hij bestuurd kan worden door middel van zijn touchscreen en hij ook omgeklapt kan worden tot tablet.

Hij bevat een Intel Core i5 processor (1035G1), waarmee u gemakkelijk alle programma's die u nodig hebt op school kunt multitasken zonder dat de laptop traag wordt.

De 512 GB aan opslagruimte is genoeg voor alle documenten die u op moet slaan voor school. Een groot voordeel is dat deze opslagruimte op een SSD staat, waardoor uw laptop ook nog eens razendsnel opstart en programma's kan openen.

Als u naast uw school fan bent van het kijken van films of series, dan zit u met de HP Pavilion x360 14 ook goed. Met zijn full HD display (met IPS-paneel) kunt u genieten van geweldige beeldkwaliteit!

Bekijk de HP Pavilion x360 14 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Deze laptop kan worden omgeklapt tot tablet waarna er getypt kan worden via zijn touchscreen; erg relaxt als u het mij vraagt! Daarnaast bevat deze laptop een goede processor en veel opslagruimte wat beide belangrijk is op de middelbare school.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

3. Apple MacBook Air

Apple MacBook Air
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Apple M1
GPU: Apple M1
RAM: 8 GB
Opslag: 256 GB
Display: 13,3 inch
Formaat: 1,6 x 30,4 x 21,2 cm
Gewicht: 1,29 kg

Qua prijs zijn ze natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar als u het budget heeft en fan bent van Apple producten, dan is de 13-inch MacBook een geweldige keuze.

Een groot voordeel hier, is dat de Apple MacBook Air in veel verschillende modellen bestaat. Zo kunt u er zelf één kiezen welke precies ontworpen is voor het doeleind waar u hem voor wilt gaan gebruiken.

Als middelbare scholier raden wij aan om de MGN63N/A te kiezen die een Apple M1-chip bevat, 256 GB aan opslagruimte heeft op een razendsnelle SSD, en nog geen anderhalve kilogram weegt en daardoor makkelijk mee te nemen is.

Mocht u wat sterkers zoeken dan de MGN63N, dan zijn er genoeg modellen waar u uit kunt kiezen. Hierdoor zal de prijs alleen wel snel oplopen.

Bekijk de Apple MacBook Air bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

MacBooks zijn razend populair, en daarom konden wij deze niet weg laten uit onze lijst. Ze zijn beschikbaar in verschillende modellen, waardoor er voor iedereen die graag gebruik maakt van macOS een model beschikbaar is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

4. Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14IGL05 82C1

Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14IGL05 82C1
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Celeron
GPU: Intel UHD Graphics 600
RAM: 8 GB
Opslag: 64 GB
Display: 14 inch
Formaat: 1,9 x 32,9 x 23,4 cm
Gewicht: 1,4 kg

Natuurlijk kunnen we een Chromebook niet weglaten uit onze lijst van beste laptops voor de middelbare scholier.

Deze Lenovo laptop kost maar een paar honderd euro, en kan gemakkelijk voor iedere schooltaak worden gebruikt.

De basic Intel Celeron processor die in deze laptop zit zorgt ervoor dat u de benodigde programma's voor school gemakkelijk tegelijkertijd kunt openen.

Misschien dat u schrikt van de opslagcapaciteit die maar 64 GB is, maar dat is gelukkig bij Chromebooks geen groot probleem aangezien u uw documenten bewerkt in de Cloud. (Via Google Docs, Sheets, etc.)

Bekijk de Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14IGL05 82C1 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Deze laptop is zeer minimalistisch, maar als u hem puur voor school-gerelateerde taken gebruikt, dan heeft u er meer dan genoeg aan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starempty starempty star

Belangrijk om op te letten tijdens het kiezen van een laptop als scholier

Omdat een laptop vaak gebruikt wordt op een middelbare school, en waarschijnlijk ook daarbuiten om bijvoorbeeld mee te gamen, zijn er een aantal criteria die erg belangrijk zijn bij het kiezen van de beste koop.

Accuduur

Veel middelbare scholen hebben niet genoeg stopcontacten om alle 30 scholieren uit uw klas de mogelijkheid te bieden om uw laptop op te laden. Er bestaan vele laptops die gemakkelijk een hele werkdag mee kunnen op één volle accu. Hierdoor kunt u de laptop thuis, bijvoorbeeld in de avond, opladen, waarna u geen oplader mee hoeft te nemen naar school.

Opslagruimte

Hoeveel opslagruimte u zult gebruiken op school zal erg verschillen op basis van wat u verder met de laptop doet. Het downloaden van digitale boeken en bewerken van huiswerk-documenten zal amper ruimte in beslag nemen. Mocht u naast school graag gamen op de laptop, dan raden wij aan om voor minimaal 256 GB aan opslagruimte te gaan. Er zijn spelletjes die veel ruimte in beslag nemen, waardoor uw laptop anders snel vol kan gaan zitten en traag zal worden. Mocht u uw laptop puur voor school gebruiken, dan heeft u zelfs met 64 GB aan opslag al genoeg.

Besturingssysteem

Het kiezen van een Windows laptop ligt voor de hand, aangezien u dit besturingssysteem waarschijnlijk al uw hele leven lang hebt gebruikt. U kunt ook kiezen voor een Chromebook. Dit scheelt erg veel in de kosten, maar is wel wat minimaler dan Windows. Als u de laptop puur gaat gebruiken voor school, dan is een Chromebook een geweldige oplossing aangezien ze al snel maar de helft kosten vergeleken met een Windows laptop.

Touchscreen (optioneel)

Het kiezen van een laptop met touchscreen is optioneel als middelbare scholier. Er zijn scholieren die het erg makkelijk vinden om hun laptopscherm om te klappen om te laptop vervolgens als tablet te gebruiken, maar het is niet voor iedereen.

Formaat

Het formaat van een laptop is belangrijk als middelbare scholier. Wij hebben het aan verschillende scholieren gevraagd, en gemiddeld vonden ze een laptop van rond de 15 inch het fijnste formaat. Er zijn laptops van 17 inch, maar deze zijn vaak dikker, zwaarder, en daardoor lastiger om mee te nemen naar school.

Laptop merken voor de middelbare school

Er zijn een aantal merken van laptops die u vaak terug zult zien op de middelbare school. Dit komt omdat deze de perfecte prijs-kwaliteitverhouding bieden die een scholier van zijn of haar laptop eist. Hieronder zetten wij de meest gebruikte merken op een rij.

Lenovo

ideapad - goedkoop voor school

Lenovo is het merk laptop dat het vaakst op school wordt gebruikt. Ze bieden letterlijk van alles aan, van ThinkPads voor de gebruiker met wat minder budget, tot de Legion 5 voor de gebruiker die een veeleisende laptop zoekt.

Apple

macbook voor school

MacBooks ziet u tegenwoordig overal, en ook op school. Veel kinderen die een iPhone hebben zullen eindigen met een MacBook, omdat deze geweldig samen kunnen werken. Daarnaast zijn MacBooks ook licht en daardoor makkelijk mee te nemen naar school.

HP

hp laptop voor middelbare scholier

HP biedt veel variatie in haar aanbod van laptops. Zo zijn ze er met weinig opslagruimte, veel opslagruimte, een zwakke processor, of een krachtige processor. Dit maakt ze erg gewild onder middelbare scholieren, aangezien er voor iedereen een geschikt model te vinden is.

Asus

Asus D515DA-EJ1166T

Of u nu wilt gamen naast school of alleen een laptop wilt voor school zelf met minimale specs, Asus heeft het allemaal. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen met heel veel opslagruimte waar u jaren mee voort kunt, maar ook modellen als de ROG Strix G17 waar u ook op kunt gamen.

Acer

acer laptop

De Acer Swift 3 staat natuurlijk bekend als één van de beste laptops voor middelbare scholieren. Naast de Swift 3 hebben ze nog veel meer in hun aanbod, zoals de Aspire 3, Aspire 5, en zelfs 2-in-1 laptops als de Acer Spin 3 Pro.

Voordelen van een laptop voor school

Ook al kan het best een investering zijn, er bestaan gelukkig al simpele Chromebooks die u voor school kunt gebruiken die niet veel meer dan €300 kosten.

Mocht u een iets betere laptop kopen, dan heeft u het voordeel dat u er ook buitenschoolse activiteiten op kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van games, bewerken van foto’s of het uitvoeren van ander werk of hobby.

Een derde voordeel van school laptops is dat ze echt gemaakt zijn met de scholier in het achterhoofd. Hierdoor bevatten de meeste modellen een batterij die gemakkelijk een dag mee gaat. Dit is ideaal aangezien de meeste klaslokalen niet genoeg stopcontacten hebben voor de hele klas.

Welke laptop voor middelbare scholieren moet ik nu kopen?

Het is voor ons lastig om te zeggen welke laptop voor middelbare scholieren u precies moet kopen, aangezien iedereen een ander doel voor ogen heeft. Om het u nog wat makkelijker te maken, hebben we hieronder nog een uitgebreide tabel gemaakt met de specificaties van alle laptops.

Laptop CPU GPU RAM Opslag Display Gewicht
Acer Swift 3 Intel Core i5 Intel Iris Xe Graphics 8 GB 512 GB 14 inch 1,2 kg Bekijk prijs
HP Pavilion x360 14 Intel Core i5 Intel Iris Xe Graphics 8 GB 512 GB 14 inch 1,61 kg Bekijk prijs
Apple MacBook Air Apple M1 Apple M1 8 GB 256 GB 13,3 inch 1,29 kg Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14IGL05 82C1 Intel Celeron Intel UHD Graphics 600 8 GB 64 GB 14 inch 1,4 kg Bekijk prijs
Acer Swift 3
Processor:
Intel Core i5
Videokaart:
Intel Iris Xe Graphics
RAM:
8 GB
Opslag:
512 GB
Display:
14 inch
Gewicht:
1,2 kg
Bekijk prijs
HP Pavilion x360 14
Processor:
Intel Core i5
Videokaart:
Intel Iris Xe Graphics
RAM:
8 GB
Opslag:
512 GB
Display:
14 inch
Gewicht:
1,61 kg
Bekijk prijs
Apple MacBook Air
Processor:
Apple M1
Videokaart:
Apple M1
RAM:
8 GB
Opslag:
256 GB
Display:
13,3 inch
Gewicht:
1,29 kg
Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14IGL05 82C1
Processor:
Intel Celeron
Videokaart:
Intel UHD Graphics 600
RAM:
8 GB
Opslag:
64 GB
Display:
14 inch
Gewicht:
1,4 kg
Bekijk prijs

Veelgestelde vragen over een laptop voor middelbare scholieren

Hieronder zullen wij een aantal van de meest gestelde vragen beantwoorden die te maken hebben met laptops voor de middelbare scholier.

Is een laptop echt nodig op de middelbare school?

Het verschilt erg per school of een laptop echt nodig is. Tegenwoordig zijn de meeste scholen overgestapt op digitaal lesmateriaal, maar nog niet allemaal. Het beste is om dit even na te vragen bij de school van uw kind.

Hoeveel opslagruimte is er nodig?

Als uw kind de laptop alleen gebruikt voor school, is een SSD van 256 GB wat wij aanraden. Mocht er meer op gedaan worden, zoals het spelen van games of kijken van films, dan is het handig om te kiezen voor een model met 512 GB aan opslagruimte.

Is een Windows laptop of MacBook meer geschikt?

Beide zijn goede opties. Over het algemeen wordt er op middelbare scholen geen OS-specifieke software gebruikt, waardoor u zelf de keuze hebt voor welk besturingssysteem u kiest.

Conclusie

In deze test zijn er 9 laptops bekeken waarvan er 5 als beste laptop voor middelbare scholieren uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de Acer Swift 3. Hieronder is nog een beknopt onderzoeksresultaat te vinden.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 full starfull starfull starfull starfull star 14 inch en erg licht, stevige aluminium behuizing en vingerafdrukscanner.
2 full starfull starfull starfull starfull star Krachtige processor, genoeg opslagruimte (256 GB) en full HD beelscherm.
3 full starfull starfull starfull starfull star Verschillende modellen, stevige behuizing en prachtige display.
4 full starfull starfull starfull starfull star Makkelijk te bedienen, duidelijk toetsenbord en licht in gewicht.
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid
deals bekijken x