4 Beste Laptops voor Videobewerking van 2022

Laatste update op 16-12-21 door Remco Bravenboer
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Acer Aspire 7 A715-75G-751G
Acer Aspire 7 A715-75G-751G - de beste laptop voor videobewerking
 • NVIDIA GTX 1650.
 • Prachtige display.
 • 16 GB RAM.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
MSI GL65 9SFX-466NL
MSI GL65 9SFX-466NL
 • Full HD-scherm.
 • NVIDIA RTX 2070.
 • 1 TB opslagruimte.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar
 Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar
 • i9-processor.
 • Razendsnelle videokaart.
 • Touch Bar.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right

Wanneer u dagelijks veel bezig bent met het bewerken van video's moet u een laptop kiezen die aan de minimale eisen voldoet om deze zware taak goed uit te kunnen voeren. In dit artikel ziet u de resultaten van ons onderzoek naar de beste laptop voor videobewerking.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere laptop voor videobewerking vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

shopping cart 14 Laptops Bekeken
clock 26 Uur Aan Onderzoek
review 141 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Laptops Gekozen

Bekijk hieronder de beste laptop voor videobewerking

Opmerking: Wanneer er een nieuwe laptop voor videobewerking wordt gelanceerd zullen wij de lijst bijwerken.

sticker

1. Acer Aspire 7 A715-75G-751G

Acer Aspire 7 A715-75G-751G
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i7
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 16 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,3 x 36,3 x 25,5 cm
Gewicht: 2,15 kg

Laptops die krachtig genoeg zijn voor het spelen van games in goede kwaliteit zijn over het algemeen ook geschikt om video's mee te bewerken. Dit is één van die gevallen.

De GTX 1650 videokaart in deze laptop zorgt ervoor dat uw hoge-kwaliteit beelden gemakkelijk en snel kunnen renderen, wat u een enorme hoop tijd zal gaan besparen.

Hij bevat 16 GB RAM wat meer dan prima is voor videobewerking in hoge kwaliteit. Daarnaast heeft hij een Intel i7 processor met 6 cores, wat hoger is dan de 4 cores die wij gemiddeld aanraden.

Het beeldscherm is anti-reflecterend en full HD, heeft een refresh rate van 60 Hz en bevat een IPS paneel. Kortom, prima geschikt om bewerkte video's op uw beeldscherm in een mooie kwaliteit te kunnen bekijken.

Vanwege de SSD-schijf waar uw besturingssysteem op staat start de laptop binnen enkele seconden op, waardoor u nog is wat tijd bespaart.

Een groot voordeel is dat deze laptop zeer koel blijft vanwege de krachtige ingebouwde ventilator. Daarnaast is deze ook erg stil, waardoor u er ook niet uw concentratie door kwijt zult raken. (Vernomen uit een review van een klant.)

Nog een leuk voordeel aan de Acer Aspire 7 A715-75G-751G is dat u uw wachtwoord niet meer hoeft te houden, aangezien u met deze laptop in kunt loggen door middel van uw vingerafdruk.

Bekijk de Acer Aspire 7 A715-75G-751G bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een laptop die dankzij zijn krachtige processor, goede videokaart en prachtige beeldkwaliteit prima geschikt is voor het bewerken van video's in hoge kwaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

2. MSI GL65 9SFX-466NL

MSI GL65 9SFX-466NL
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i7
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2070
RAM: 16 GB
Opslag: 1 TB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,8 x 35,8 x 24,8 cm
Gewicht: 2,3 kg

Deze Windows laptop voor videobewerking bevat één van de beste videokaarten, namelijk de 8 GB NVIDIA GeForce RTX 2070. Door middel van deze videokaart kunt u zelfs de nieuwste games in 4k-kwaliteit spelen, dus zit het met het bewerken van video's in deze kwaliteit ook goed.

Hij bevat 1 terabyte aan SSD-opslag, waardoor u genoeg opslagruimte heeft voor al uw videoprojecten, maar in combinatie met zijn 16 GB aan RAM ook alle software inclusief de laptop zelf erg snel opstart. Deze SSD is ook geheel stil, waardoor u bijna geruisloos kunt werken op deze laptop.

De display is 15,6 inch, glanzend, full HD, bevat een TN-paneel en heeft een refresh rate van 144 hertz.

Daarnaast zit er een Intel i7 processor in van de 9e generatie. Deze is krachtig genoeg om zware taken, waaronder het bewerken van video's, zonder problemen en snel uit te kunnen voeren.

Tot slot bevat hij nog een handige SD-kaart lezer, waardoor u er gemakkelijk de SD-kaart van uw camera in kunt stoppen om het beeldmateriaal over te plaatsen.

Bekijk de MSI GL65 9SFX-466NL bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij coolblue

Ons oordeel

Deze krachtige laptop van MSI is perfect om zelfs 4k-video's mee te bewerken. Het renderen zal snel gaan vanwege zijn geweldige specs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

3. Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar

 Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i7
GPU: AMD Radeon Pro 5300M
RAM: 16 GB
Opslag: 512 GB
Display: 16 inch
Formaat: 1,6 x 35,8 x 24,6 cm
Gewicht: 2 kg

Niet iedereen is fan van Apple producten omdat ze vaak erg duur zijn en de meeste van onze bezoekers macOS niet gewend zijn. Toch is deze MacBook een uitkomst als het gaat om video editing, wij zullen u uitleggen waarom dit zo is.

Allereerst bevat hij een 16-inch retina display, wat een ideale grootte is voor een laptop voor dit soort doeleinden.

Hij is natuurlijk erg duur, maar de specs liegen er niet om. Deze MacBook bevat een AMD Radeon Pro 5500M videokaart waardoor u razendsnel al uw video's kunt renderen. Daarnaast heeft hij een Intel Core i9 processor met acht cores, waardoor al uw programma's razendsnel en zonder moeite kunnen draaien - zelfs zware software zoals Adobe Premiere. Hij bevat tot slot ook nog eens 16 GB aan RAM, wat meer dan genoeg is voor het bewerken van video's in hoge kwaliteit.

video editing software adobe premiere op een macbook

Wat ideaal is tijdens het bewerken van video's is de touch bar die op deze MacBook zit. Er zijn namelijk verschillende shortcuts die te gebruiken zijn in Final Cut Pro, en waarschijnlijk ook wel in andere veelgebruikte videobewerkingsprogramma's.

Daarnaast vernemen wij uit klantreviews ook dat het geluid van de Apple MacBook Pro 16" Touch Bar erg goed is, wat natuurlijk niet onbelangrijk is aangezien dat een belangrijk component van video is. De batterijduur is ook prima in orde, en hij kan uren mee gaan tijdens het draaien van zware software.

Tot slot zagen wij dat hij nog een SSD-schijf bevat met één terabyte aan ruimte. Dit is meer dan genoeg ruimte om meerdere verschillende videobewerkingsprojecten op te maken.

Bekijk de Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een MacBook is natuurlijk niet voor iedereen, maar als u macOS gewend bent (of bereid bent om te ontdekken) is dit een pareltje voor video-editing.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Lenovo IdeaPad S540

Lenovo IdeaPad S540
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i5
GPU: GeForce GTX 1650 Max-Q
RAM: 8 GB
Opslag: 256 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 1,9 x 35,8 x 24,5 cm
Gewicht: 1,8 kg

Deze laptop bevat niet de ultieme specificaties, maar is wel een prima keuze voor basic video editing. (Zonder 4k of intense effects.)

De 13 inch display is net groot genoeg voor het bewerken van video's, maar over het algemeen raden wij een wat grotere display aan. Voor basic video editing is geen extreem grote diameter van het scherm nodig en is 13 inch prima. Daarnaast is het beeldscherm 'Quad HD', waardoor hij twee keer zo scherp is dan Full HD.

Er zit een i7 processor in van Intel die er voor zorgt dat zware programma's zoals Adobe Premiere of bijvoorbeeld Camtasia vlot kunnen draaien. Daarnaast bevat hij 16 GB aan RAM waardoor het geen probleem wordt om andere applicaties op de achtergrond te draaien terwijl u video's zit te bewerken.

Met de opslag zit het ook goed, want hij heeft 1 TB aan opslagruimte op zijn SSD-schijf. Het enige minpunt is zijn videokaart, want dit is een ingebouwde Intel UHD Graphics.

Bekijk de Lenovo IdeaPad S540 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een erg goede laptop voor basic video editing. Verwacht hier alleen niet mee dat u vloeiend video's in 4k kunt bewerken en renderen, want dan heeft u toch echt een krachtiger werkpaard nodig.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

Alle specificaties en belangrijke functies die u moet weten

Het bewerken en renderen van video's op een laptop vereist een hoge rekenkracht. Of het nu voor persoonlijk of professioneel gebruik is, u hebt de juiste hardware nodig om uw videobewerkingsapps soepel te ondersteunen en terabytes aan mediabestanden te kunnen verwerken.

Daarom hebben we hier alle functies en specificaties verzameld die u moet weten als u een laptop voor videobewerking kiest. We hebben ook hardware-aanbevelingen opgenomen die u kunt gebruiken voor het benchmarken van uw toekomstige laptops.

laptop aangesloten op extern scherm waar videos op worden bewerkt

Processor

De Central Processing Unit (CPU) is het brein van uw computer dat de snelheid van de meeste videobewerkingstaken bepaalt. Moderne CPU's gebruiken verschillende processing threads om acties uit te voeren zoals het knippen van uw video's, het normaliseren of boosten van audio, en het renderen van uw uiteindelijke film. U heeft een processor nodig die sterk genoeg is voor multitasking en die de door u gewenste uitvoerkwaliteit ondersteunt.

Er zijn twee toonaangevende fabrikanten van chipsets voor CPU's, namelijk Intel en AMD. Ze hebben verschillende processorarchitecturen, maar het komt erop neer dat het een kwestie van persoonlijke voorkeur is.

AMD Ryzen 7

Deze recente AMD-processorgroep kan DDR4-2933 geheugen ondersteunen. Ryzen 7 2700X heeft bijvoorbeeld 8 cores met 16 threads op 3,7 GHz frequentie. Het kan overklokt worden naar 4,3Ghz wat beter werkt voor het renderen van lange video's in hoge resolutie.

Hoewel de Intel i7 iets achterloopt op de snelheid, zijn AMD Ryzen-processoren aanzienlijk voordeliger. Het heeft ook meer cores dan i7 waardoor het beter geschikt is voor andere toepassingen.

Intel i7

Dit zijn één van de snelste consumentenklasse CPU’s op de markt. Prestatietesten tonen aan dat i7 het hoogste ruwe vermogen heeft in zijn generatie processoren.

De i7-9700K heeft bijvoorbeeld 8 cores, 8 threads en een basisfrequentie van 3,6 GHz. De maximale frequentie is 4,90 GHz, wat sneller is dan zijn AMD-tegenhanger.

Moderne (en duurdere) CPU’s

Als u van plan bent de laptop te gebruiken voor maximale kwaliteit en professionele videoproductie, kunt u kiezen voor Intel i9-9900 of AMD Ryzen 9 3900. Deze high-end CPU's stellen u in staat om zelfs 8K video's met gemak te verwerken wanneer deze gekoppeld worden aan capabele RAM- en grafische kaarten. Beide zijn inderdaad krachtig, maar ze zijn een stuk duurder dan hun i7 en Ryzen 7 voorgangers.

Als het gaat om de meest recente CPU-generatie, heeft Ryzen 9 de overhand omdat het 12 cores heeft en Intel i9 slechts acht. Ryzen 9 kan complexere workflows van modernere video-editors aan, waarbij andere hardwarecomponenten gelijk zijn.

Systeemgeheugen

Random Access Memory (RAM) is een kritische bron die nodig is voor het gelijktijdig verwerken van grote mediabestanden en meerdere layers op uw editor. Streef naar minstens 16GB RAM of ga voor 32GB als uw portemonnee het toelaat.

voorbeeld van layers in een videoproject

8GB RAM is misschien net niet genoeg voor het bewerken van 4K-video's en hoger. Zelfs 16GB RAM kan langzaam lopen als u te maken hebt met 8K-video's of als u werkt aan meerdere layers op uw bewerkingssoftware.

Grafische kaart

Enkele jaren geleden was de snelheid van het bewerken van video’s bijna uitsluitend afhankelijk van de CPU van een computer. Dit is aanzienlijk veranderd met speciale grafische verwerkingseenheden (GPU's) die de videorendering 3 tot 5 keer kunnen versnellen.

Simpele tot middelgrootte laptops met Intel HD of Radeon on-board graphics doet het goed op basistaken als het gaat om videobewerking. NVIDIA GTX1060 graphics met 4GB videogeheugen of het AMD-equivalent (Radeon RX 580) werkt goed op high-definition video's met minimale speciale effecten. Als u maximale snelheid wilt en geld is geen probleem, ga dan voor NVIDIA RTX 3080, een van de snelste GPU's die er zijn.

Het is belangrijk om te weten dat grafische processors op laptops minder krachtig zijn dan hun exacte desktop tegenhangers. Toch kunnen ze uw bewerkings- en rendertijd aanzienlijk verkorten ten koste van de levensduur van de batterij. Het is ideaal om deze taken uit te voeren terwijl uw laptoplader is aangesloten.

Graphics op MacBooks

Als u een MacBook gebruikt, beschikt u over AMD-graphics omdat Apple-producten hiermee uitsluitend zijn uitgerust. NVIDIA en AMD GPU's hebben een verschillende architectuur, maar er zouden geen grote verschillen in prestaties moeten zijn zolang ze in dezelfde chipsetgeneratie thuishoren en ze ongeveer hetzelfde aantal cores en maximale snelheid hebben.

Beeldschermgrootte

Grotere schermformaten hebben de voorkeur, maar het is aan de gebruikers om het af te wegen tegen de mobiliteit. Hoewel er fatsoenlijke 11" notebooks zijn die basisvideo's kunnen verwerken, is het schermformaat niet ideaal voor de meeste bewerkingssoftware. Dergelijke programma's hebben veel vensters en hulpmiddelen en deze kunnen niet goed verschijnen op kleine schermen.

Een schermformaat van ten minste 14" wordt aanbevolen. Standaard 15" schermen zijn beter en 17" laptops kunnen meer details tonen, maar deze laptops zullen omvangrijker en zwaarder zijn.

Schermresolutie

Wat de resolutie betreft, moeten schermen met een resolutie van 1080p (FHD) het minimum zijn. Schermen met HD 720p kunnen details missen, waardoor u niet kunt zien hoe uw video's daadwerkelijk aan uw publiek verschijnen. Als u genoeg budget hebt, zijn 4K-schermen zeker beter, vooral als u elk frame op pixelniveau details bewerkt.

Opslagtype en -capaciteit

Een solid-state drive (SSD) wordt aanbevolen voor videobewerking. Het biedt lees- en schrijfsnelheden die ten minste 50 keer sneller zijn dan normale harde schijven (HDD's), wat ideaal is voor snellere videobewerking.

Het nadeel is dat SSD's tot drie keer duurder zijn dan HDD's met dezelfde opslagcapaciteit. U kunt kiezen voor een hybride opstelling waarbij uw primaire schijf een SSD is met een capaciteit van ongeveer 512 GB of 1 TB. Hier installeert u uw besturingssysteem, bewerkingssoftware en media-items waaraan u momenteel werkt.

U kunt dan een grotere secundaire HDD hebben waar u video's kunt opslaan die momenteel niet in gebruik zijn. Een interne HDD van 2TB is voldoende, maar kan gemakkelijk zonder ruimte komen te zitten als u op media van hoge kwaliteit werkt. Met een grotere capaciteit kan het nooit misgaan, zolang uw budget het toelaat.

Als u het goed vindt met normale HDD-snelheden en u wilt meer ruimte, dan moet u een 7200rpm schijf met meerdere terabytes aan opslagruimte kiezen. Het is niet zo razendsnel als een SSD, maar het zou genoeg moeten zijn voor 1080p-videoproductie zonder 3D of speciale effecten.

Hogesnelheidspoorten

Met een Thunderbolt 3 kunt u een externe grafische processor aansluiten om de prestaties en rendabiliteit van uw laptop te verbeteren. Het is volledig optioneel, maar het geeft u extra flexibiliteit, vooral als u aan een meer veeleisende taak voldoet die 3D-effecten en -animatie vereist.

De externe GPU verbruikt meer stroom en verkort de levensduur van de batterij. Als u er een gebruikt, is het aan te raden om aan uw laptop te werken terwijl deze op een stopcontact is aangesloten.

Ingang voor een SD-kaart

Recente laptopmodellen worden geleverd met SD- en micro SD-kaartsleuven. Deze zijn uitstekend geschikt als u uw eigen video's maakt en deze voortdurend van uw camera naar uw computer overbrengt. U kunt nog steeds mediabestanden verplaatsen met behulp van USB-kabels, maar zo’n speciale ingang op uw laptop is handiger.

Aanbevolen specificaties voor uw videobewerkings laptop

Als vuistregel geldt dat hogere specificaties beter zijn. Als uw laptop high-end gaming kan ondersteunen, kan hij hoogstwaarschijnlijk veeleisende videobewerkingsapps en grotere bronbestanden ondersteunen. De grootste beperking zou echter uw budget zijn. Krachtige nieuwste generatie CPU's, SSD's en grafische kaarten kunnen astronomische prijzen hebben.

De ideale laptop en zijn specificaties kunnen sterk variëren, afhankelijk van uw videobewerkingsvereisten. Er is geen strikte classificatie, maar deze algemene gebruikstypes kunnen u helpen bij het beoordelen van uw behoeften:

Basic videobewerking

Als u alleen maar snel video's wilt maken met minimale bewerking, dan is een laptop met middenklasse-specificaties voldoende. Normaal gesproken zijn deze voor het produceren van korte video's voor persoonlijk of niet-professioneel gebruik, maar met de juiste software en fatsoenlijke bronvideo's kunt u toch kwaliteitscontent maken met laptops met lage specificaties.

 • Intel i3 of Intel i5 Processor, 2-4 cores en 4-8 threads of gelijkwaardig.
 • Intel Integrated Graphics of gelijkwaardig
 • NVIDIA RX 570 of GTX 1650 of gelijkwaardig.
 • 4-8 GB RAM
 • 1 TB HDD-opslag

Hoge kwaliteit video-editing

Laptops voor dit doel kunnen 1080p video's verwerken met 30-60 frames per seconde (FPS). Deze zijn ideaal voor professioneel ogende video's die kunnen worden geplaatst op websites, sociale media en YouTube.

 • Intel i5 tot i7 of gelijkwaardig, 4-8 cores, 8 threads
 • Ten minste NVIDIA GTX 1660 of gelijkwaardig.
 • 8-16 GB RAM
 • Ten minste 512 GB SSD als hoofdschijf.
 • Ten minste 1 TB aan secundaire HDD-opslag

Maximale kwaliteit en professionele editing

Taken kunnen post-processing, speciale effecten of 3D-animatie omvatten. Deze laptops zijn voor professionele video- en mediamakers die maximale kwaliteit vereisen, meestal in 4K of 8K en ten minste 60FPS.

 • Intel i9 of gelijkwaardig, 8 cores, 16 threads
 • NVIDIA RTX 3080 of gelijkwaardig
 • 32 GB RAM of meer
 • Ten minste 1TB SSD als hoofdschijf.
 • Ten minste 2 TB aan secundaire HDD-opslag.

Merken die geschikte laptops voor videobewerking aanbieden

Een laptop waar video’s op bewerkt kan worden is krachtig, en niet elk merk biedt zulke krachtige modellen aan. Hieronder zullen wij de beste merken op een rijtje zetten als het gaat om laptops voor videobewerking.

Apple

macbook voor videobewerking

Een aantal van de wat nieuwere MacBooks staan er om bekend dat ze geweldige prestaties hebben als het gaat om videobewerking. Deze bevatten de bekende Touch Bar welke gebruikt kan worden voor extra functies in bepaalde videobewerkingsprogramma’s. Let er wel op dat u moet kiezen voor een grotere MacBook, aangezien de meeste MacBooks een te klein scherm hebben voor het bewerken van video’s.

Acer

acer laptop voor video editing

Met laptops van Acer kunt u niet verwachten dat u video’s in de allerhoogste kwaliteit kunt bewerken, maar u kunt er wel redelijk ver mee komen. Zo is de Acer Nitro 5 een model die geweldige prestaties kan leveren. Mocht u echt niet veel eisen hebben en simpele fotobewerkingsprogramma’s willen gebruiken, zou u ook terecht kunnen bij sommige modellen van de Acer Swift 3.

Asus

asus laptop voor videobewerking

Asus heeft een aantal hoogwaardige laptops waar u video’s mee kunt bewerken in de hoogste kwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Asus TUF Dash F15 met 15 inch display, of de Asus ROG Strix G17 met een 17 inch display. Mocht u wat minder budget hebben, raden wij aan om te kijken naar de Asus Vivobook 15 of de Asus Zenbook 14.

Lenovo

lenovo videobewerkingslaptop

Mocht u wat zwaarder geschut nodig hebben voor het bewerken van video’s in programma’s als Final Cut en Premiere, dan heeft Lenovo hier een aantal krachtige modellen voor. De Lenovo Legion 5 en de Lenovo IdeaPad Gaming 3 zijn twee voorbeelden van modellen met een krachtige i7 processor.

HP

hp laptop voor videobewerking

Voor een echt veeleisende laptop, heeft HP de VICTUS 16. Dit is een 16 inch laptop die krachtig genoeg is voor bijna ieder videobewerkingsprogramma. Ook voor de gebruiker met wat minder budget is er een oplossing, neem bijvoorbeeld de HP 14s-dq2970nd die nog geen €800 kost maar zelfs een i7 processor bevat.

Voordelen van een laptop voor videobewerking

Laptops die geschikt zijn voor videobewerking bevatten geweldige specs waardoor ze ook gelijk geschikt zijn voor vele andere doeleinden. Denk hierbij aan gaming, fotobewerking, of zelfs streaming.

Veel van deze laptops hebben ook een grote 16 of 17 inch display, waardoor er veel op het scherm past. De kwaliteit van het scherm zelf is ook minimaal full HD of beter.

Nadelen van een laptop voor videobewerking

Laptops die gemaakt zijn voor videobewerking bevatten onder andere een krachtige videokaart. Dit soort videokaarten verbruiken veel stroom, wat er voor zorgt dat u een slechte batterijduur zult ervaren.

Als u van plan bent om video’s te bewerken in 4k-kwaliteit, dan kan er nog wel eens een hoog prijskaartje aan uw laptop hangen. Dit soort laptops bevatten de nieuwste videokaarten, welke, in combinatie met de recente schaarste, erg duur zijn.

Aangezien laptops voor photoshop vaak groot zijn, zijn ze ook niet de lichtste. Dit maakt het lastig om de laptop even makkelijk ergens mee naar toe te nemen.

Welke laptop voor videobewerking moet ik nu kopen?

Het is voor ons lastig om te zeggen welke laptop voor videobewerking u precies moet kopen, aangezien iedereen een ander doel voor ogen heeft. Om het u nog wat makkelijker te maken, hebben we hieronder nog een uitgebreide tabel gemaakt met de specificaties van alle laptops.

Laptop CPU GPU RAM Opslag Display Gewicht
Acer Aspire 7 A715-75G-751G Intel Core i7 NVIDIA GeForce GTX 1650 16 GB 512 GB 15,6 inch 2,15 kg Bekijk prijs
MSI GL65 9SFX-466NL Intel Core i7 NVIDIA GeForce RTX 2070 16 GB 1 TB 15,6 inch 2,3 kg Bekijk prijs
Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar Intel Core i7 AMD Radeon Pro 5300M 16 GB 512 GB 16 inch 2 kg Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad S540 Intel Core i5 GeForce GTX 1650 Max-Q 8 GB 256 GB 15,6 inch 1,8 kg Bekijk prijs
Acer Aspire 7 A715-75G-751G
Processor:
Intel Core i7
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
16 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,15 kg
Bekijk prijs
MSI GL65 9SFX-466NL
Processor:
Intel Core i7
Videokaart:
NVIDIA GeForce RTX 2070
RAM:
16 GB
Opslag:
1 TB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,3 kg
Bekijk prijs
Apple MacBook Pro 16 inch Touch Bar
Processor:
Intel Core i7
Videokaart:
AMD Radeon Pro 5300M
RAM:
16 GB
Opslag:
512 GB
Display:
16 inch
Gewicht:
2 kg
Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad S540
Processor:
Intel Core i5
Videokaart:
GeForce GTX 1650 Max-Q
RAM:
8 GB
Opslag:
256 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
1,8 kg
Bekijk prijs

Veelgestelde vragen over een laptop voor videobewerking

Zoekt u een speciale laptop waarmee u video's wilt bewerken maar heeft u nog vragen? Neem dan een kijkje bij de vragen hieronder die al eens eerder door onze bezoekers zijn gesteld.

Wat zijn de aanbevolen specificaties voor een goede videobewerkingslaptop?

U dient minimaal te beschikken over een Intel i5 of Ryzen 5 1600 processor met vier cores, 8 GB DDR5 geheugen en een DirectX 12 grafische kaart met 2 GB videogeheugen. Deze zijn voldoende om video's met een FHD-resolutie (1080p) en tot 60 fps te verwerken. Hogere specificaties leiden over het algemeen tot betere prestaties bij het renderen van video's. Als uw budget het toelaat, raden wij u een laptop met 16-32 GB systeemgeheugen aan, aangezien RAM een typisch knelpunt is in de videobewerking.

Wat is beter voor videobewerking - een laptop met een krachtige processor of een krachtige grafische

Als u een beperkt budget heeft, neem dan een laptop met een betere CPU dan GPU. De meeste videobewerkingssoftware zoals Adobe Premiere Pro en Vegas Pro vertrouwen meer op rekenkracht dan op grafische mogelijkheden. Bovendien zijn de meeste videobewerkingsprocessen CPU-intensief, zoals het trimmen van clips en het toevoegen van speciale effecten. De processor heeft ook de grootste invloed op de snelheid van het renderen.

Kan ik met een laptop 4K-video

Ja, het is mogelijk om met 4K video’s te werken wanneer u over een goede CPU en voldoende RAM beschikt. Echter kunnen zelfs high-end laptops stotteren tijdens het bewerken van 4K media door het grote aantal pixels op het scherm. Een goede workaround is het verminderen van de resolutie van uw beeldscherm tijdens het bewerken. Dit zal de videokwaliteit niet verminderen bij het renderen van het eindproduct, maar het zal u wel in staat stellen om uw editor soepeler te gebruiken.

Heb ik een solid-state drive (SSD) nodig voor het bewerken van video

Een laptop met SSD is niet nodig, maar het wordt wel sterk aangeraden. Voor videobewerkingssoftware moet de laptop de hele tijd snel video’s op de schijf kunnen lezen, en de snelheid wordt aanzienlijk verhoogd met SSD’s. SSD’s zijn enkele malen sneller in het overbrengen van gegevens dan conventionele harde schijven. U merkt het verschil misschien niet met korte videoclips, maar de verbetering kan drastisch zijn als het gaat om lange video’s met een hoge resolutie.

Heb ik een 4K-display nodig bij het bewerken van 4K-video

Een 4K-scherm is ideaal omdat u de exacte kwaliteit van het eindproduct zelf direct kunt bekijken, maar dat is niet nodig. Een normaal FHD-scherm is voldoende, zelfs als u met 4K (2160p/Ultra HD) media werkt. Zorg ervoor dat u de instellingen in uw videobewerkingsapplicatie wijzigt en de output bekijkt een apart 4K-scherm. Zolang de specificaties van uw laptop geschikt zijn, zal deze de uitvoer in Ultra HD kunnen worden weergeven.

Conclusie

In deze test zijn er 14 laptops bekeken waarvan er 4 als beste laptop voor videobewerking uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de Acer Aspire 7 A715-75G-751G. Hieronder is nog een beknopt onderzoeksresultaat te vinden.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 full starfull starfull starfull starfull star 512 GB SSD-opslag, inloggen met vingerafdruk en hexa core i7 processor.
2 full starfull starfull starfull starfull star 1 TB opslagruimte, 16 GB aan RAM en 9e generatie i7-processor.
3 full starfull starfull starfull starfull star Touch Bar, geweldige speakers en 1000 GB opslagruimte.
4 full starfull starfull starfull starfull star 13-inch Quad HD-display, goede accuduur en stevige metalen behuizing.
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid
deals bekijken x