5 Beste Laptops voor Studenten van 2021

Laatste update op 15-09-21 door Remco Bravenboer
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Acer Chromebook 314
Acer Chromebook 314  - de beste studenten laptop
  • Goedkoopste oplossing.
  • Uitmuntende accuduur.
  • 14 inch laptop.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Microsoft Surface Go 2
Microsoft Surface Go 2
  • 2-in-1 oplossing.
  • Handige gratis apps.
  • Makkelijk mee te nemen.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Apple MacBook Air
Apple MacBook Air
  • Syncen met iCloud.
  • Strak design.
  • TrueTone Retina display.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right

Als student is het vaak moeilijk om al rond te komen, en zeker als u ook nog eens een laptop moet aanschaffen voor uw opleiding. Daarnaast is het tegenwoordig ook moeilijk om daarin een keuze te maken aangezien er tientallen merken bestaan die honderden producten hebben geproduceerd. Wij helpen u in dit artikel een handje met het kiezen van de beste goedkope studenten laptop.

Let er op dat wanneer u uiteindelijk een keuze maakt, het ook handig is om er accessoires bij te bestellen zoals een stevige laptop tas, en eventueel een comfortabele muis als u geen touchpad wilt gebruiken.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere studenten laptop vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

shopping cart 12 Laptops Bekeken
clock 16 Uur Aan Onderzoek
review 102 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Laptops Gekozen

Bekijk hieronder de beste studenten laptop

Opmerking: Wanneer er een nieuwe studenten laptop wordt gelanceerd zullen wij de lijst bijwerken.

sticker

1. Acer Chromebook 314

Acer Chromebook 314
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De allergoedkoopste oplossing (onder de €500) die verbazingwekkend goed uit onze test kwam was de 14 inch Acer Chromebook 314. Wij verbaasden ons dat hij een touchscreen bevat, wat voor een laptop van die prijs bijna niet voor komt.

Deze beste studenten laptop is een uitkomst als u een tijdje zonder stopcontact komt te zitten, in bijvoorbeeld sommige collegezalen, aangezien hij een hele werkdag mee kan op een volle accu. Met een gewicht van anderhalve kilo is hij ook nog eens enorm licht.

Bent u een gamer? Dan zit dat er waarschijnlijk niet in als u deze laptop aanschaft. De prijs laat al zien dat dit een prima laptop is voor bijvoorbeeld verslagen schrijven, films kijken of videobellen met vrienden.

Lees ook onze uitgebreide review van de Chromebook 314.

Bekijk de Acer Chromebook 314 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een Chromebook is een goedkope oplossing als u een budget studenten laptop zoekt waarmee basis dingen als verslagen schrijven of films kijken mogelijk is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

2. Microsoft Surface Go 2

Microsoft Surface Go 2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Microsoft Surface Go 2 fungeert beide als laptop en tablet, dit wordt ook wel een 2-in-1 laptop genoemd. U kunt hem simpel vouwen en op zijn standaard neerzetten waarna u via het touchscreen gemakkelijke taken kunt uitvoeren.

Deze studenten laptop maakt gebruik van Windows 10, wat betekent dat u gemakkelijk de beste apps kunt installeren uit de Windows store, deze maken het leven een stuk makkelijker. Het enige nadeel van deze laptop is dat hij een scherm heeft van 10,5 inch, wat erg aan de kleine kant is. U kunt er prima mee overweg voor standaard taken als het typen van een document, maar voor het kijken van films of photoshoppen raden wij deze niet aan.

Bekijk de Microsoft Surface Go 2 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Mooie 2-in-1 laptop voor een goede prijs. Het scherm is een klein minpunt maar desondanks is het alsnog een prima studenten laptop, vandaar op plek twee in deze lijst.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

3. Apple MacBook Air

Apple MacBook Air
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Uit onze lijst van beste studenten laptops kan natuurlijk de oude vertrouwde MacBook, die niet goedkoop is, niet ontbreken. Als u in het bezit bent van een iPhone kan het verstandig zijn om ook een Apple laptop te kopen, zodat u via iCloud alles makkelijk kan synchroniseren.

De MacBook Air bestaat er in vele verschillende varianten met verschillende combinaties tussen opslagruimte en processors. Een mooi voordeel is dat de meeste MacBook Airs erg licht zijn, meestal maar ergens tussen de één en anderhalve kilogram. Als u de i5 versie neemt van deze laptop kunt u hier films op kijken in HD en ook zware programma's als Adobe Photoshop op gebruiken.

Naast al zijn eerdergenoemde voordelen biedt de MacBook Air ook een oplossing aan die automatisch zijn scherm aanpast aan de hoeveelheid licht die er in uw kamer is. Hierdoor kunt u altijd goed uw scherm zien en zult u minder snel problemen aan de ogen ervaren.

Bekijk de Apple MacBook Air bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Zelf zijn wij niet erg fan van Apple laptops, maar als student wilt u misschien toch wel wat hips in uw tas hebben zitten. Wij raden hem niet aan als u geen iPhone heeft, omdat we vinden dat Apple producten te duur zijn voor wat ze bieden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. HP Pavilion 15-cw1948nd

HP Pavilion 15-cw1948nd
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit stevige werkpaard is één van de meest verkochte laptops onder studenten, vandaar dat wij hem in onze lijst van beste hebben opgenomen. Met een opslagruimte van 512 gigabyte en een RAM van 16 gigabyte kunt u makkelijk multitasken met programma's zoals Word, en misschien zelfs wel lichte browser games spelen.

Deze laptop is minder fragiel dan de eerdergenoemde laptops, aangezien hij een aluminium behuizing bevat en er daarom wel tegen kan als u hem per ongeluk ergens tegenaan stoot. Er zitten speakers is van Bang en Olufsen, dus qua geluid zit het ook wel goed. De processor is alleen te zwak om zware programma's te draaien zoals video- of fotobewerkingssoftware.

Lees ook onze uitgebreide review van de Pavilion 15.

Bekijk de HP Pavilion 15-cw1948nd bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een stevige laptop die wel tegen een stootje kan. Bevat goede specs (RAM en opslagruimte) voor de prijs. Die twee punten in combinatie met het 15,6 inch scherm zorgt ervoor dat hij een plekje krijgt in deze lijst van beste studentenlaptops.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

5. Acer Swift 3 SF314-58-59KV

Acer Swift 3 SF314-58-59KV
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze Acer Swift 3 is nog een populaire laptop onder studenten, welke een unieke functie heeft. U hoeft bij deze laptop niet meer uw wachtwoord te onthouden, aangezien u gemakkelijk kunt inloggen via de vingerafdrukscanner op de voorkant.

Hij is geschikt voor u als u een laptop zoekt waarop u dagelijkse activiteiten kunt doen zoals internetten, verslagen schrijven en af en toe een film of serie kijken. Voor zwaardere taken zult u een duurdere oplossing moeten zoeken, maar dat was waarschijnlijk al wel duidelijk aangezien u op zoek bent naar een goedkope studenten laptop.

Bekijk de Acer Swift 3 SF314-58-59KV bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Geschikt voor basisactiviteiten. Het inloggen met de vingerafdrukscanner vonden wij een leuke functionaliteit en heeft zeker meegeteld in ons eindoordeel. Daarnaast woog hij niet veel en is dus makkelijk overal mee naar toe te nemen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

Zo kiest u zelf als student de beste laptop

Zoals we eerder hebben aangegeven is het een lastige keuze om uiteindelijk te beslissen welke goedkope laptop u gaat kopen. Hieronder een aantal criteria die u in uw achterhoofd kunt houden tijdens het maken van de uiteindelijke beslissing.

Schermgrootte

Wat vooral van belang is bij het kiezen van de beste studenten laptop is de schermgrootte. Dit is een criteria waar iedereen zijn eigen voorkeur voor heeft. Zo houdt de één er van om te werken op een display van 15,6 inch, en de andere student heeft liever een 14 inch laptop. Het lijken kleine verschillen, maar als u uiteindelijk het product in handen heeft kan het erg tegenvallen. Het overgrote deel van de laptops die studenten aanschaffen is 15,6 inch, dus u zou eventueel bij een studiegenoot kunnen kijken of die maat bij u past.

Batterijduur

Uit eigen ervaring, hebben de klaslokalen van de Hogeschool van Amsterdam veel te weinig stopcontacten om de laptop van iedere student op te kunnen laden. Als u nog veel studeert, en op school aanwezig bent, is het verstandig om een laptop te kiezen waarmee u na één keer op laden de hele dag mee door kunt. Hierdoor voorkomt u dat de accu ineens leeg is waardoor u geen aantekeningen meer kunt maken tijdens een college.

Speakers

Houdt u van het luisteren naar muziek, of kijken van films? Kies dan een laptop waarvan er geluid van goede kwaliteit uit komt. Er bestaan laptops waarbij de speakers heel slecht zijn, dus kijk goed naar reviews van de klanten om hier meer informatie over te vergaren.

Gewicht

Het gewicht van de beste laptop voor studenten speelt een grote rol in het maken van uw besluit. Als u de hele dag uw laptop heen en weer moet slepen tussen colleges is het natuurlijk vervelend als deze aan de zware kant is. De grootte van uw display speelt hierbij een grote rol, aangezien een 17 inch laptop een stuk zwaarder is dan een kleine maat als 14 inch. Deze grotere laptops zijn namelijk ook vaak dikker.

Prestatiegericht

Als u bijvoorbeeld ook wilt gamen, of films kijken, met uw studentenlaptop, is het belangrijk dat u op een aantal kenmerken let. Zo moet de laptop om er mee te gamen bijvoorbeeld een goede videokaart en RAM hebben, omdat u hier anders helemaal niets mee kunt. Let dus goed op of de laptop die u op het oog heeft geschikt is voor de dingen die u naast uw studie wilt gaan doen.

Touchscreen

Een aantal studenten prefereren een laptop met touchscreen ten opzichte van het gebruik van een muis. Bij een aantal goedkope laptops is dit een mogelijkheid dus zeker iets om op te letten tijdens het maken van uw keuze.

Veelgestelde vragen over een studenten laptop

De meest voorkomende vragen over laptops voor studenten hebben wij hieronder voor u beantwoordt.

Welk besturingssysteem moet ik kiezen?

Bijna alle software die voor de meeste opleidingen wordt gebruikt werkt voor iedere OS. U bent er daarom zelf vrij in om te kiezen tussen Windows, macOS, of Chrome OS.

Wat kost een studenten laptop?

Een simpel model om basistaken op uit te oefenen kunt u al snel krijgen voor minder dan €500. Mocht u extra opties willen zoals sterkere componenten of een prachtige display, bent u al snel het dubbele kwijt.

Welke batterijduur raden jullie aan?

Het belangrijkste als het gaat om batterijduur is dat hij een hele dag mee kan zonder hem te hoeven opladen. Dit omdat sommige scholen niet genoeg stopcontacten hebben om iedereen tegelijkertijd van stroom te kunnen voorzien. Met een goede batterijduur is dit te voorkomen.

Hoe kiezen jullie de beste studenten laptop?

Voor het bepalen van de best geteste studenten laptop bekijken wij meer dan 10 verschillende factoren. Zo kijken wij bijvoorbeeld of iedere laptop de juiste videokaart of processor heeft voor wat er op gedaan moet worden, maar ook of hij een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding bevat. Al deze kleine beoordelingen wegen wij tegen elkaar af om zo de beste te vinden.

Conclusie

In deze test zijn er 12 laptops bekeken waarvan er 5 als beste studenten laptop uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de Acer Chromebook 314. Hieronder is nog een beknopt onderzoeksresultaat te vinden.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 full starfull starfull starfull starfull star Goedkoopste oplossing, uitmuntende accuduur en 14 inch laptop.
2 full starfull starfull starfull starfull star Handige gratis apps, makkelijk mee te nemen en bevat een touchscreen.
3 full starfull starfull starfull starfull star TrueTone Retina display, veel verschillende modellen en lichtgewicht.
4 full starfull starfull starfull starfull star 512 GB opslagruimte, bevat goede speakers en 15 inch display.
5 full starfull starfull starfull starfull star Weegt maar anderhalve kilo, geschikt voor basisactiviteiten en inloggen d.m.v. vingerafdruk.
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid
deals bekijken x