5 Beste Studenten Laptops van 2020

 • Goedkoopste oplossing.
 • Uitmuntende accuduur.
 • 14 inch laptop.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • 2-in-1 oplossing.
 • Handige gratis apps.
 • Makkelijk mee te nemen.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Syncen met iCloud.
 • Strak design.
 • TrueTone Retina display.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Als student is het vaak moeilijk om al rond te komen, en zeker als u ook nog eens een laptop moet aanschaffen voor uw opleiding. Daarnaast is het tegenwoordig ook moeilijk om daarin een keuze te maken aangezien er tientallen merken bestaan die honderden producten hebben geproduceerd. Wij helpen u in dit artikel een handje met het kiezen van de beste goedkope studenten laptop.

Let er op dat wanneer u uiteindelijk een keuze maakt, het ook handig is om er accessoires bij te bestellen zoals een stevige laptop tas, en eventueel een comfortabele muis als u geen touchpad wilt gebruiken.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere studenten laptop vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

12 Laptops Bekeken
16 Uur Aan Onderzoek
102 Reviews Gelezen
5 Laptops Gekozen

  Bekijk hieronder de beste studenten laptop

  1. Acer Chromebook 314

  Acer Chromebook 314
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De allergoedkoopste oplossing (onder de €500) die verbazingwekkend goed uit onze test kwam was de 14 inch Acer Chromebook 314. Wij verbaasden ons dat hij een touchscreen bevat, wat voor een laptop van die prijs bijna niet voor komt.

  Deze beste studenten laptop is een uitkomst als u een tijdje zonder stopcontact komt te zitten, in bijvoorbeeld sommige collegezalen, aangezien hij een hele werkdag mee kan op een volle accu. Met een gewicht van anderhalve kilo is hij ook nog eens enorm licht.

  Bent u een gamer? Dan zit dat er waarschijnlijk niet in als u deze laptop aanschaft. De prijs laat al zien dat dit een prima laptop is voor bijvoorbeeld verslagen schrijven, films kijken of videobellen met vrienden.

  Ons oordeel

  Een Chromebook is een goedkope oplossing als u een budget studenten laptop zoekt waarmee basis dingen als verslagen schrijven of films kijken mogelijk is.

  Beoordeling van redacteur

  2. Microsoft Surface Go 2

  Microsoft Surface Go 2
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Microsoft Surface Go 2 fungeert beide als laptop en tablet, dit wordt ook wel een 2-in-1 laptop genoemd. U kunt hem simpel vouwen en op zijn standaard neerzetten waarna u via het touchscreen gemakkelijke taken kunt uitvoeren.

  Deze studenten laptop maakt gebruik van Windows 10, wat betekent dat u gemakkelijk de beste apps kunt installeren uit de Windows store, deze maken het leven een stuk makkelijker. Het enige nadeel van deze laptop is dat hij een scherm heeft van 10,5 inch, wat erg aan de kleine kant is. U kunt er prima mee overweg voor standaard taken als het typen van een document, maar voor het kijken van films of photoshoppen raden wij deze niet aan.

  Ons oordeel

  Mooie 2-in-1 laptop voor een goede prijs. Het scherm is een klein minpunt maar desondanks is het alsnog een prima studenten laptop, vandaar op plek twee in deze lijst.

  Beoordeling van redacteur

  3. Apple MacBook Air

  Apple MacBook Air
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Uit onze lijst van beste studenten laptops kan natuurlijk de oude vertrouwde MacBook, die niet goedkoop is, niet ontbreken. Als u in het bezit bent van een iPhone kan het verstandig zijn om ook een Apple laptop te kopen, zodat u via iCloud alles makkelijk kan synchroniseren.

  De MacBook Air bestaat er in vele verschillende varianten met verschillende combinaties tussen opslagruimte en processors. Een mooi voordeel is dat de meeste MacBook Airs erg licht zijn, meestal maar ergens tussen de één en anderhalve kilogram. Als u de i5 versie neemt van deze laptop kunt u hier films op kijken in HD en ook zware programma's als Adobe Photoshop op gebruiken.

  Naast al zijn eerdergenoemde voordelen biedt de MacBook Air ook een oplossing aan die automatisch zijn scherm aanpast aan de hoeveelheid licht die er in uw kamer is. Hierdoor kunt u altijd goed uw scherm zien en zult u minder snel problemen aan de ogen ervaren.

  Ons oordeel

  Zelf zijn wij niet erg fan van Apple laptops, maar als student wilt u misschien toch wel wat hips in uw tas hebben zitten. Wij raden hem niet aan als u geen iPhone heeft, omdat we vinden dat Apple producten te duur zijn voor wat ze bieden.

  Beoordeling van redacteur

  4. HP Pavilion 15-cw1948nd

  HP Pavilion 15-cw1948nd
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Dit stevige werkpaard is één van de meest verkochte laptops onder studenten, vandaar dat wij hem in onze lijst van beste hebben opgenomen. Met een opslagruimte van 512 gigabyte en een RAM van 16 gigabyte kunt u makkelijk multitasken met programma's zoals Word, en misschien zelfs wel lichte browser games spelen.

  Deze laptop is minder fragiel dan de eerdergenoemde laptops, aangezien hij een aluminium behuizing bevat en er daarom wel tegen kan als u hem per ongeluk ergens tegenaan stoot. Er zitten speakers is van Bang en Olufsen, dus qua geluid zit het ook wel goed. De processor is alleen te zwak om zware programma's te draaien zoals video- of fotobewerkingssoftware.

  Ons oordeel

  Een stevige laptop die wel tegen een stootje kan. Bevat goede specs (RAM en opslagruimte) voor de prijs. Die twee punten in combinatie met het 15,6 inch scherm zorgt ervoor dat hij een plekje krijgt in deze lijst van beste studentenlaptops.

  Beoordeling van redacteur

  5. Acer Swift 3 SF314-58-59KV

  Acer Swift 3 SF314-58-59KV
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze Acer Swift 3 is nog een populaire laptop onder studenten, welke een unieke functie heeft. U hoeft bij deze laptop niet meer uw wachtwoord te onthouden, aangezien u gemakkelijk kunt inloggen via de vingerafdrukscanner op de voorkant.

  Hij is geschikt voor u als u een laptop zoekt waarop u dagelijkse activiteiten kunt doen zoals internetten, verslagen schrijven en af en toe een film of serie kijken. Voor zwaardere taken zult u een duurdere oplossing moeten zoeken, maar dat was waarschijnlijk al wel duidelijk aangezien u op zoek bent naar een goedkope studenten laptop.

  Ons oordeel

  Geschikt voor basisactiviteiten. Het inloggen met de vingerafdrukscanner vonden wij een leuke functionaliteit en heeft zeker meegeteld in ons eindoordeel. Daarnaast woog hij niet veel en is dus makkelijk overal mee naar toe te nemen.

  Beoordeling van redacteur

  Zo kiest u zelf als student de beste laptop

  Zoals we eerder hebben aangegeven is het een lastige keuze om uiteindelijk te beslissen welke goedkope laptop u gaat kopen. Hieronder een aantal criteria die u in uw achterhoofd kunt houden tijdens het maken van de uiteindelijke beslissing.

  Schermgrootte

  Wat vooral van belang is bij het kiezen van de beste studenten laptop is de schermgrootte. Dit is een criteria waar iedereen zijn eigen voorkeur voor heeft. Zo houdt de één er van om te werken op een display van 15,6 inch, en de andere student heeft liever een 14 inch laptop. Het lijken kleine verschillen, maar als u uiteindelijk het product in handen heeft kan het erg tegenvallen. Het overgrote deel van de laptops die studenten aanschaffen is 15,6 inch, dus u zou eventueel bij een studiegenoot kunnen kijken of die maat bij u past.

  Batterijduur

  Uit eigen ervaring, hebben de klaslokalen van de Hogeschool van Amsterdam veel te weinig stopcontacten om de laptop van iedere student op te kunnen laden. Als u nog veel studeert, en op school aanwezig bent, is het verstandig om een laptop te kiezen waarmee u na één keer op laden de hele dag mee door kunt. Hierdoor voorkomt u dat de accu ineens leeg is waardoor u geen aantekeningen meer kunt maken tijdens een college.

  Speakers

  Houdt u van het luisteren naar muziek, of kijken van films? Kies dan een laptop waarvan er geluid van goede kwaliteit uit komt. Er bestaan laptops waarbij de speakers heel slecht zijn, dus kijk goed naar reviews van de klanten om hier meer informatie over te vergaren.

  Gewicht

  Het gewicht van de beste laptop voor studenten speelt een grote rol in het maken van uw besluit. Als u de hele dag uw laptop heen en weer moet slepen tussen colleges is het natuurlijk vervelend als deze aan de zware kant is. De grootte van uw display speelt hierbij een grote rol, aangezien een 17 inch laptop een stuk zwaarder is dan een kleine maat als 14 inch. Deze grotere laptops zijn namelijk ook vaak dikker.

  Prestatiegericht

  Als u bijvoorbeeld ook wilt gamen, of films kijken, met uw studentenlaptop, is het belangrijk dat u op een aantal kenmerken let. Zo moet de laptop om er mee te gamen bijvoorbeeld een goede videokaart en RAM hebben, omdat u hier anders helemaal niets mee kunt. Let dus goed op of de laptop die u op het oog heeft geschikt is voor de dingen die u naast uw studie wilt gaan doen.

  Touchscreen

  Een aantal studenten prefereren een touchscreen ten opzichte van het gebruik van een muis. Bij een aantal goedkope laptops is dit een mogelijkheid dus zeker iets om op te letten tijdens het maken van uw keuze.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de één geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

  remco bravenboer - laptoid

  Plaats een reactie

  Wat vond u van onze informatie?

  0 / 5 5