6 Beste Zakelijke Laptops van 2021

Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH
Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH - de beste zakelijke laptop
 • Krachtige interne hardware.
 • Gemakkelijk mee te nemen.
 • Full HD beeldscherm.
TOON LAAGSTE PRIJS
Apple MacBook Air (2020)
Apple MacBook Air (2020)
 • Strak design.
 • Laptop draait erg snel.
 • Prachtige Retina display.
TOON LAAGSTE PRIJS
Microsoft Surface Pro 7
Microsoft Surface Pro 7
 • 2-in-1 (Gebruik ook als tablet).
 • Afklikbaar toetsenbord.
 • Display 4x scherper dan HD.
TOON LAAGSTE PRIJS

Een zakelijke laptop kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, maar het belangrijkste is dat u er vaak voorkomende taken zoals het versturen van e-mails, bewerken van documenten en informatie opzoeken op internet hiermee vloeiend uit kunt voeren.

De beste zakelijke laptops zijn snel, makkelijk mee te nemen, en geschikt om veel verschillende soorten software op te kunnen draaien. Daarnaast moeten ze beschikken over een goede accuduur waardoor ze lang mee kunnen, en een helder beeldscherm waardoor u met meerdere op één display kunt kijken.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere zakelijke laptop vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

15 Laptops Bekeken
24 Uur Aan Onderzoek
138 Reviews Gelezen
6 Laptops Gekozen

  Bekijk hieronder de beste zakelijke laptop

  1. Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH

  Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze 15 inch laptop is licht in gewicht, en als zakelijke laptop gemakkelijk overal mee naar toe te nemen gezien zijn formaat.

  Wat wij leuk vinden aan deze laptop, is dat het ook mogelijk is om hier zware programma's op te draaien. Wilt u foto's bewerken met Photoshop? Geen enkel probleem! Zijn i5 processor en 8 GB RAM zorgen ervoor dat dit zonder enige problemen kan.

  Heeft u een computer op kantoor staan, maar wilt u deze vanaf thuis bereiken? Dat kan door middel van Remote Desktop. U kunt op uw computer inloggen vanaf deze laptop waarna u direct toegang heeft tot uw kantoorprogramma's en bedrijfssoftware.

  Wilt u na het werk even ontspannen? Dat kan met de Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH ook gemakkelijk. U kunt er simpele games op spelen dankzij zijn videokaart, maar ook films op afspelen in HD kwaliteit op zijn full HD display.

  Wat nog een leuke toevoeging is, is dat u in principe uw wachtwoord niet hoeft te onthouden. Deze laptop maakt het mogelijk om met uw vingerafdruk toegang te krijgen tot uw systeem.

  Ons oordeel

  Kortom, een geweldige zakelijke laptop die veel mogelijk maakt, van het bewerken van documenten tot bewerken van foto's via Photoshop; hij kan het allemaal.

  Beoordeling van redacteur

  2. Apple MacBook Air (2020)

  Apple MacBook Air (2020)
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als u fan bent van macOS, dan is deze nieuwere MacBook Air misschien wel iets voor u.

  De Retina display van deze MacBook past zich aan door middel van het licht in de omgeving, waardoor u altijd een helder en scherp beeld kunt zien.

  Reist u vaak? Dan kunt u deze laptop erg makkelijk meenemen, aangezien hij maar 13 inch is en een gewicht heeft van nog geen anderhalve kilogram.

  Door middel van zijn Intel Core i5 processor met 4 kernen, in combinatie met zijn 8 GB aan Random Access Memory, kunt u veel programma's tegelijkertijd draaien zonder problemen te ervaren.

  Tot slot bevat de Apple MacBook Air (2020) een SSD-schijf van 256 GB. Deze solid state drive zorgt ervoor dat uw laptop snel opstart, en genoeg ruimte bevat om al uw documenten op te kunnen slaan.

  Ons oordeel

  Voor de macOS fans hebben wij ook deze MacBook aan de lijst toegevoegd. Het is een geweldige zakelijke laptop met vele features die u als werknemer of -gever prima kunt gebruiken.

  Beoordeling van redacteur

  3. Microsoft Surface Pro 7

  Microsoft Surface Pro 7
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze 2-in-1 laptop die nog geen 800 gram weegt hebben wij al eerder vermeld in ons onderzoek naar de beste mini laptops. Met zijn 12 inch is het de kleinste zakelijke laptop die wij tijdens dit onderzoek hebben bekeken.

  U kunt het toetsenbord (die magnetisch vast zit aan het beeldscherm) los maken, waarna u hem kunt gebruiken als een tablet door middel van zijn touchscreen. Dit toetsenbord bevat ook verlichting, waardoor u uw toetsen ook prima in het donker kunt zien.

  Als we naar het beeldscherm van de Microsoft Surface Pro 7 kijken, zien we dat hij een PixelSense display bevat die bijna vier keer scherper is dan een regulier HD-beeldscherm.

  De meeste software draait soepel op de Surface Pro 7. U kunt er gemakkelijk documenten mee bewerken, maar ook foto's mee bewerken in software zoals Photoshop.

  Ons oordeel

  Een zakelijke laptop van klein formaat die bijna iedere taak uit het zakelijke leven aan kan als het gaat om rekenkracht en snelheid. Let er wel op dat deze laptop een stuk kleiner is dan wat u waarschijnlijk gewend bent.

  Beoordeling van redacteur

  4. HP 14s-dq1934nd

  HP 14s-dq1934nd
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Allereerst willen wij graag vermelden dat deze laptop niet de gebruikelijke versie van Windows bevat. Hij draait op Windows 10 in S modus, wat een veiligere modus is waar alleen apps op kunnen worden geïnstalleerd die in de Microsoft Store te vinden zijn.

  De displaygrootte is 14 inch, wat ik zelf het favoriete formaat vindt. Door dit kleine formaat is hij ook gelijk maar anderhalve kilogram waardoor u hem makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

  Het anti-reflecterende beeldscherm op de HP 14s-dq1934nd zorgt ervoor dat er minder reflectie is waardoor andere personen uw scherm ook goed kunnen zien, wanneer zij bijvoorbeeld vanaf de zijkant meekijken tijdens een vergadering.

  Een klein nadeel van deze zakelijke laptop, is dat hij een Intel Core i3 processor bevat. Dit is zeker niet de sterkste, en het zal lastig worden om met deze processor te multitasken.

  Ons oordeel

  Multitasken wordt een lastige taak vanwege zijn processor, maar voor het bewerken van documenten, e-mailen of notities maken tijdens een vergadering is dit een voordelige oplossing.

  Beoordeling van redacteur

  5. Acer Swift 3

  Acer Swift 3
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Swift 3 is een 14-inch laptop serie van Acer die bekend staat om tegen een stootje te kunnen en perfect zijn voor zakelijke doeleinden.

  De i5 processor van Intel die in deze laptop zit is krachtig genoeg voor simpele doeleinden zoals het gebruik maken van Office-programma's of mailen met uw collega's & klanten. Daarnaast kunt u hierdoor ook meerdere programma's tegelijkertijd draaien (multitasken) zonder veel haperingen te ervaren.

  U kunt op deze laptop inloggen door uw vinger op de vingerafdrukscanner te leggen. Het apparaat zal uw vingerafdruk herkennen en u toegang geven tot uw laptop. Het is dus niet meer nodig om vervelende wachtwoorden te moeten onthouden om dit apparaat te gebruiken.

  De behuizing van de Acer Swift 3 is van aluminium, wat hem er luxueus uit laat zien maar toch ook erg stevig maakt.

  Ons oordeel

  Als u een 14 inch middenklasse laptop zoekt, dan is deze Acer de perfecte zakelijke oplossingen. U kunt er zware applicaties op draaien, en zonder enige problemen mee multitasken. Uw collega's zullen jaloers op u zijn met zo'n goede laptop!

  Beoordeling van redacteur

  6. Asus VivoBook 14

  Asus VivoBook 14
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze Asus is licht in gewicht, wat een belangrijke criteria is als we kijken naar zakelijke notebooks. De schermgrootte is 14 inch, wat een prima formaat is voor een laptop die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. In combinatie met zijn gewicht van anderhalve kilogram kunt u hem gemakkelijk meenemen, en zelfs in het openbaar vervoer mee werken.

  Kijken er wel eens mensen mee op uw laptop als u uw werk aan hen toont? Het beeldscherm bevat een IPS paneel, waardoor hij een brede kijkhoek heeft en mensen vanaf de zijkant gemakkelijk mee kunnen kijken op uw beeldscherm.

  De ingebouwde speakers zijn van het type 'ICEpower'. Deze zorgen ervoor dat het geluid stukken beter is dan bij de standaard speakers die in de meeste laptops zitten ingebouwd.

  Als we verder kijken naar de internet hardware van de Asus VivoBook 14, dan zien we dat deze zakelijke laptop prima geschikt voor het e-mailen, kijken van film, en zelfs bewerken van afbeeldingen.

  Een nadeel dat wij toch belangrijk vonden om te noemen, is dat de batterij niet heel de dag mee gaat. Na ongeveer een halve werkdag heeft u een stopcontact nodig om verder te kunnen werken.

  Ons oordeel

  Asus is een geweldig laptop merk die vaak wordt gekozen door zakelijke gebruikers. Deze VivoBook serie past daar goed tussen. Hij bevat krachtige interne hardware en een mooi uiterlijk voor een schappelijke prijs.

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke punten om op te letten tijdens het kiezen van een zakelijke laptop

  Zoals wij in de inleiding aan hebben gegeven moet een zakelijke laptop aan meerdere punten voldoen. Hieronder een aantal criteria waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze.

  Compatibiliteit met software

  Gebruikt uw bedrijf bepaalde software? Let er dan op dat deze werkt op het besturingssysteem van de laptop die u op het oog hebt. Het kan zijn dat u één of andere CRM software gebruikt die alleen werkt op Windows. Wanneer u vervolgens een MacBook of Chromebook aanschaft zal u hier niet mee kunnen werken, en is dit erg nadelig. Let dus goed op de compatibiliteit van veel gebruikte software met uw nieuwe laptop

  Opslagruimte

  Waarschijnlijk kent u het wel; een documentje hier en daar, en uw laptop zit weer eens bijna vol waardoor u hem een grote schoonmaakbeurt moet geven. Dit is geheel onnodig, aangezien er tegenwoordig laptops bestaan met meer dan een terabyte aan opslagruimte. Als u vaak met grote bestanden werkt, let er dan op dat uw nieuwe laptop minimaal 512 GB aan SSD-opslag bevat.

  Draagbaarheid

  Omdat u uw zakelijke laptop waarschijnlijk vaak meeneemt, is de draagbaarheid een belangrijke factor in uw zoektocht naar het beste product. Wij raden u aan om een laptop te kiezen van maximaal 15,6 inch, want hoe kleiner de laptop, hoe lichter hij is en daardoor ook makkelijk is om mee te nemen.

  Processor, videokaart & RAM

  Niet iedereen bewerkt alleen documenten, of verstuurt alleen maar mails met een zakelijke laptop. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld foto’s moeten bewerken, of zware geprogrammeerde applicaties moeten testen op hun laptop. Wanneer u hem ook moet gebruiken voor zwaardere toepassingen, let er dan op dat de laptop minimale eisen bevat voor uw doeleinden. Als u specifiek advies wilt voor bepaalde doeleinden, dan kunt u bij één van deze onderzoeken terecht:

  laptopgebruik op een meeting

  Veelgestelde vragen over een zakelijke laptop

  Heeft u nog twijfels of een zakelijke laptop echt iets voor u is? Bekijk de onderstaande vragen die andere lezers ons hebben gesteld.

  Wat is beter voor het bedrijfsleven - een Windows laptop of een MacBook?

  Dat hangt vooral af van uw voorkeur, de veelgebruikte programma's en de interface die u kent. Beide besturingssystemen bieden een breed scala aan kantoor- en communicatieprogramma's. Als u zeer specifieke rollen in uw bedrijf heeft, zoals het op afstand beheren van een server, dan is Windows wellicht beter geschikt voor u. Aan de andere kant staan MacBooks bekend om hun stijlvolle uitstraling en hun geoptimaliseerde hardware en software-integratie.

  Wat zijn de minimale specificaties voor een goede zakelijke laptop?

  Zakelijke laptops hebben een voorkeur voor mid-tier tot low-power componenten om de langst mogelijke levensduur van de batterij te leveren. Een Intel i3 8100 of AMD Ryzen 3-processor is een goede keuze van de CPU. Meer is altijd beter als het gaat om het systeemgeheugen, maar een 4 GB DDR5 RAM is geschikt voor de meeste productiviteitsapplicaties. Tot slot zijn geïntegreerde grafische processoren voldoende. Als u wat fotobewerking en licht gamen verwacht te doen, kunt u een model krijgen met een instapmodel grafische kaart met 1 of 2 GB videogeheugen.

  Kan een zakelijke laptop profiteren van een solid-state drive (SSD)?

  Ja, een SSD is een zeker een aanbevolen onderdeel onder zakelijke laptops omdat ze veel sneller zijn dan conventionele harde schijven (HDD's). Dergelijke laptops zijn gebouwd rond mobiliteit en SSD's verbeteren deze functie. U kunt de laptop snel opstarten of wakker maken vanuit de slaapstand in slechts enkele seconden. SSD's verbruiken ook minder batterij en hebben geen bewegende delen, waardoor ze duurzamer en schokbestendiger zijn.

  Welke andere belangrijke functies moet ik zoeken in een zakelijke laptop?

  Naast de CPU en het RAM, zou een andere belangrijke overweging de levensduur van de batterij zijn. Zakelijke laptops moeten minstens een hele werkdag meegaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een stopcontact. Ook de grootte en het gewicht zijn belangrijk. Als u voortdurend op reis bent, kan het moeilijk zijn om een laptop te dragen die zwaarder is dan 1,5 kg. Tot slot moeten er voldoende USB-poorten en video-uitgangen zijn voor externe schijven en andere randapparatuur.

  Wat voor soort display is geschikt voor een zakelijke laptop?

  Een IPS 1080p display dat 14-inch breed of minder is, werkt goed. In feite is een 720p scherm voldoende voor de meeste simpele productiviteitsapps. U kunt overwegen om een display met een hoge maximale helderheid te gebruiken, omdat de lichtomstandigheden onderweg sterk kunnen variëren.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 6 als goede zakelijke laptop uit de test zijn gekomen. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1 Gemakkelijk mee te nemen, full HD beeldscherm en windows 10 Pro
  2 Prachtige Retina display, 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslagruimte.
  3 Afklikbaar toetsenbord, display 4x scherper dan HD en mogelijkheid om te besturen met stylus.
  4 Weegt maar anderhalve kilogram, 8 GB aan RAM en 256 GB SSD-opslag.
  5 Perfect voor op kantoor, prijs-kwaliteitsverhouding is een 10 en raakt niet overstuur bij het draaien van zware programma's.
  6 Speakers met helder geluid, makkelijk mee te nemen door zijn formaat en full HD display met IPS-paneel.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de één geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

  remco bravenboer - laptoid

  Plaats een reactie

  Wat vond u van onze informatie?

  0 / 5

  Your page rank:

  x