Top 9 Goedkope Game Laptops (Onder €1000)

Laatste update op 22-12-21 door Remco Bravenboer
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
HP Pavilion G 15-dk1955nd
HP Pavilion G 15-dk1955nd - de beste goedkope gaming laptop
 • Geweldige videokaart.
 • Vele aansluitmogelijkheden.
 • Full HD display.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Lenovo IdeaPad L340-17IRH
Lenovo IdeaPad L340-17IRH
 • 17-inch formaat.
 • NVIDIA GeForce GTX 1650.
 • 1080p 60 HZ beeldscherm.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right
sticker
full starfull starfull starfull starfull star
Acer Aspire 7
Acer Aspire 7
 • Start razendsnel op (SSD).
 • Geweldige videokwaliteit.
 • Intel i5 met turbo tot 4 GHz.
TOON LAAGSTE PRIJS arrow right

Goedkope gaming laptops kunnen geweldige prestaties bieden, en dat terwijl u binnen uw budget blijft. Natuurlijk zijn er niet veel goedkopere modellen die zelfs de nieuwste games aan kunnen, maar niets is onmogelijk.

Tegenwoordig zijn er vele videokaarten en processoren die worden gebundeld in laptops om zo een goedkope laptop te creëren die lichte maar ook zwaardere games aan kan. Een combinatie die wij vaak tegen komen is de NVIDIA GeForce GTX 1650 gecombineerd met een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor.

Laptop met deze combinatie kunt u al kopen voor minder dan €1000. Mocht u net wat meer budget hebben, dan heeft u voor ongeveer €1100 een upgrade naar een Intel Core i7 processor die u nog betere prestaties kan bieden.

We hebben een lijst gemaakt van goedkope game laptops aangezien we weten dat gamen geen goedkope hobby is. Mocht u niet op zoek zijn naar de allerhoogste graphics in uw favoriete games, dan kunnen deze laptops ze waarschijnlijk wel aan.

Deze lijst is samengesteld door tientallen laptops te bekijken. Zo hebben wij deze beoordeeld op factoren zoals de kwaliteit van de display, sterkte van de specs maar ook de batterijduur en, zeker niet onbelangrijk, de prijs-kwaliteitverhouding.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben als eerst de specificaties van iedere goedkope gaming laptop vergeleken waarna er verschillende modellen afvielen. Vervolgens lazen wij klantreviews van deze producten om tot een eindoordeel te komen.

shopping cart 24 Laptops Bekeken
clock 51 Uur Aan Onderzoek
review 381 Reviews Gelezen
thumbs up 9 Laptops Gekozen

Bekijk hieronder de beste goedkope gaming laptop

Opmerking: Wanneer er een nieuwe goedkope gaming laptop wordt gelanceerd zullen wij de lijst bijwerken.

sticker

1. HP Pavilion G 15-dk1955nd

HP Pavilion G 15-dk1955nd
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i5
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 8 GB
Opslag: 256 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,3 x 36 x 25,6 cm
Gewicht: 2,23 kg

Dit pareltje van HP kwam als nummer één uit onze test naar goedkope laptops om mee te gamen. Met een full HD beeldscherm geniet u van haarscherp beeld tijdens het spelen van uw games op een schermdiagonaal van 15,6 inch (een prima formaat).

De ingebouwde videokaart, de GeForce GTX 1650 van het welbekende merk NVIDIA, zorgt ervoor dat u games in goede kwaliteit op een hoge framerate kunt spelen. Een aantal statistieken qua FPS zijn als volgt:

 • Counter Strike: Global Offensive - ~185 FPS.
 • Grand Theft Auto V - ~50 FPS.
 • League of Legends - ~160 FPS (high settings)

De totale opslagcapaciteit van deze gaming laptop is 256 GB (SSD), maar dat is te verwachten aangezien dit niet alleen één van de beste modellen is die wij hebben getest, maar ook één van de goedkoopste. Een makkelijke oplossing om alsnog meer opslagruimte te verkrijgen is door gebruik te maken van een externe harde schijf.

In de HP Pavilion G 15-dk1955nd zit een Intel i5 (quad core) processor ingebouwd, die turbosnelheden heeft tot wel 4,5 GHz met een cachegeheugen van 8 megabyte. Deze sterke processor zorgt ervoor dat games snel worden geladen en niet vast zullen lopen wanneer u meerdere programma's tegelijkertijd open hebt staan.

verbindingsmogelijkheden pavilion g 15

Als we kijken naar het aantal verbindingsmogelijkheden met deze budget laptop zit u ook goed. Mocht u een extern beeldscherm aan willen sluiten, dan is dat geen enkel probleem aangezien hij één HDMI-poort bevat. Daarnaast kunt u ook een ethernet kabel gebruiken in plaats van wifi zodat u de snelst mogelijke verbinding kunt gebruiken.

Mocht u geen externe speakers hebben, dan kunnen wij u vertellen dat de ingebouwde stereo-speakers een goed geluid bevatten. Daarnaast bevat hij ook een ingebouwde microfoon, waardoor een gaming headset overbodig is.

Bekijk de HP Pavilion G 15-dk1955nd bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Één van de goedkoopste maar ook beste gaming laptops uit ons onderzoek. De meeste games kunt u hier op hoge settings mee draaien, zoals wij hebben aangetoond in het FPS overzicht. Daarnaast bevat hij ook prima aansluitmogelijkheden en zien wij geen reden om meer geld uit te geven terwijl deze laptop aan alle eisen voldoet.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

2. Lenovo IdeaPad L340-17IRH

Lenovo IdeaPad L340-17IRH
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i7
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 16 GB
Opslag: 1256GB
Display: 17,3 inch
Formaat: 2,5 x 41,3 x 28,5 cm
Gewicht: 2,78 kg

Deze gaming laptop is snel en goedkoop; precies wat u nodig heeft. Hij bevat een i7 processor, waardoor een aantal van de meest CPU intensieve games zoals The Witcher wel afvallen.

Hij bevat de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart, waardoor u de meeste games op hoge settings kunt spelen. Hieronder een kort overzicht van de frames per seconde voor een aantal populaire games.

GameFPS
League of Legends124
Counter-Strike: Global Offensive117
Fortnite103
Overwatch77
PlayerUnknown's Battlegrounds65
Bereikbare FPS met de GTX 1650. (bron)

Als het gaat om opslag bevat deze goedkope game laptop een opslagruimte van 1256 GB (combinatie van HDD + SSD). Wat wij opvallend vinden is dat de fabrikant aangeeft dat de Lenovo IdeaPad L340-17IRH een batterijduur heeft van 9 uur, wat voor een gaming laptop een erg zeldzame eigenschap is.

De ingebouwde Intel i7 processor zorgt ervoor dat een game snel start wanneer u deze opent, en dat er veel processen tegelijkertijd gedraaid kunnen worden op deze laptop zonder enige vertraging.

Naast de goede processor zit het met de bedrade aansluitingsmogelijkheden ook goed. Hij bevat meerdere USB-aansluitingen voor het koppelen van uw randapparatuur, en via de HDMI-aansluiting kunt u een externe monitor koppelen om te genieten van een groter beeld dan de 17,3 inch die deze budget gaming laptop biedt.

Nog een klein voordeel voor de streamers onder onze lezers; er zit een HD webcam ingebouwd (inclusief schuifbaar privacyklepje) waardoor u geen extra webcam hoeft te kopen wat nog enkele kosten kan besparen.

Bekijk de Lenovo IdeaPad L340-17IRH bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een krachtige en goedkope laptop die de meeste games in hoge settings aan kan en af kan spelen met hoge FPS. Daarnaast bevat hij een mooi design waarmee u indruk kunt maken op uw vrienden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star
sticker

3. Acer Aspire 7

Acer Aspire 7
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i5
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 8 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,3 x 26,3 x 25,4 cm
Gewicht: 2,15 kg

Deze laptop is perfect voor gamers en wordt, op moment van schrijven, aangeboden voor maar €799. Nu wordt Acer helaas niet meer gezien als één van de beste laptop merken, maar als we naar de specificaties kijken van dit product zijn we verrast.

De ingebouwde videokaart kan goede resultaten halen bij verschillende games. Hier een kort overzicht gebaseerd op meerdere tests:

 • Fortnite - ~70 FPS.
 • PlayerUnknown's Battlegrounds - ~65 FPS.
 • Apex Legends - ~65 FPS.

De opslagruimte van 512 GB zorgt er niet alleen ervoor dat u genoeg ruimte heeft om vele van uw favoriete games te installeren, maar ook dat deze laptop razendsnel opstart. Wat wij daarnaast een leuke toevoeging vonden, was dat deze laptop een vingerafdrukscanner bevat om mee in te loggen. Hierdoor hoeft u geen ingewikkeld wachtwoord meer te onthouden en kan er niemand anders in uw gaming laptop komen. (Tenzij ze natuurlijk uw vinger er af hakken :-P)

Deze Acer Aspire 7 (type A715-75G-56GB) bevat een Intel i5 processor uit de Coffee Lake Refresh familie met een kloksnelheid van 2,4 gigahertz, turbo snelheid van ongeveer vier GHz en een cachegeheugen van 8 MB. De krachtige processor zorgt ervoor dat alles snel opstart en uw gaming laptop meerdere processen tegelijkertijd aan kan.

Bekijk de Acer Aspire 7 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Dit is een fantastische laptop van Acer voor het spelen van games, wanneer u beschikt over een klein budget. Met een prijs van €799 is dit één van de goedkoopste laptops op de markt, welke alsnog goede specificaties bevat voor het spelen van uw favoriete games in goede kwaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Lenovo Legion 5

Lenovo Legion 5
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: AMD Ryzen 5
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
RAM: 16 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,4 x 36,3 x 25,9 cm
Gewicht: 2,3 kg

De Lenovo Legion 5 is een budget gaming laptop die in veel verschillende modellen en formaten komt. Zo is er bijvoorbeeld een 15,6 inch versie met een hele krachtige videokaart, maar ook een wat mindere 17,3 inch versie die slechtere specs bevat.

Als we bijvoorbeeld kijken naar één van de voordeligere, bijvoorbeeld de 15ARH05 82B5008FMH, dan zien we dat hij alsnog geweldige specificaties bevat voor zijn goedkope prijs. Zo bevat dit model een NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti videokaart waarmee u kunt genieten van de volgende prestaties in uw favoriete games:

 • Minecraft: 141 fps
 • League of Legends: 124 fps
 • World of Tanks: 75 fps
 • Fortnite: 103 fps

Ook qua opslagruimte blinken alle modellen van de Legion 5 uit. Zo bevatten zelfs de goedkoopste modellen een SSD met inhoud van 512 GB, wat meer dan genoeg is voor alle games die u wilt installeren op een goedkope gaming laptop.

legion 5 toetsenbord verlichting

Aangezien veel gamers er van houden om in het donker te spelen, hebben de makers van de Legion 5 hier rekening mee gehouden. Hij bevat ingebouwde toetsenbordverlichting waardoor u ook in het donker al uw toetsen kunt zien. Hierdoor hoeft u nooit meer met de lichten aan te spelen. (Ook al is dit wel wat beter voor uw ogen..)

Daarnaast blijft de laptop goed koel dankzij de ingebouwde koeling, en maakt hij ook niet veel lawaai tijdens het spelen van games.

Er is wel een nadeel aan deze laptop, en dat is dat de kwaliteit van de webcam niet de beste is. Wij hebben dit vernomen uit een aantal reviews van klanten die deze goedkope game laptop hebben getest.

Bekijk de Lenovo Legion 5 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Hij is met sommige modellen wat duurder dan de andere laptops uit dit onderzoek, maar hij bevat ook een aantal modellen die wij alsnog classificeren als goedkope gaming laptops.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Acer Nitro 5

Acer Nitro 5
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: AMD Ryzen 5
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
RAM: 16 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,4 x 36,3 x 25,5 cm
Gewicht: 2,3 kg

De Acer Nitro 5 bevat een krachtige GTX 1650 videokaart waarmee u geweldige prestaties kunt bereiken op de games die u van plan bent te spelen.

U kunt op de Nitro 5 veel verschillende randapparatuur aansluiten, aangezien hij heel veel connectiemogelijkheden biedt. Zo heeft u bijvoorbeeld vier verschillende USB-poorten, en zelfs een HDMI-poort om hem te koppelen aan een tweede scherm.

Volgens klanten van deze laptop kan hij zelfs op sommige games makkelijk boven de 100 fps halen, wat uitmuntend is voor een gaming laptop die zo goedkoop is.

acer-nitro-5 met game in beeld

Naast het spelen van games kunt u er daarnaast ook nog van alles op doen, zoals multitasken, het bewerken van media of zelfs films en series kijken in full HD.

Een klein nadeel is dat hij wel helemaal van plastic is, ook al voelt hij ondanks dit nog redelijk stevig aan.

Tot slot heeft deze laptop nog ruimte voor een Ethernet-kabel, waardoor u niet meer afhankelijk bent van WiFi.

Bekijk de Acer Nitro 5 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Een krachtige laptop die u kunt gebruiken om veel games op te spelen in goede kwaliteit. De Acer Nitro 5 AN515-44-R4EC is hun goedkoopste model, en daar waren wij erg over te spreken.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

6. MSI GF63

MSI GF63
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i7
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 MAX-Q
RAM: 16 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,2 x 35,9 x 25,4 cm
Gewicht: 1,86 kg

De MSI GF63 is een geweldige keuze als u krap zit qua budget en alsnog een leuke laptop zoekt om games op te spelen. Het eerste wat ons op viel was zijn display, die met een refresh rate van 144 Hz een mooie en vloeiende beeldkwaliteit kan weergeven, wat een voordeel is bij vele games zoals shooters.

Zijn krachtige videokaart, de GeForce GTX 1650 MAX-Q, in combinatie met zijn i7 processor en 16 GB aan werkgeheugen, zorgen er voor dat u gemakkelijk games als Fortnite op de hoogste instellingen kunt spelen.

Hij bevat verschillende aansluitingen, waaronder:

 • Kaartlezer
 • USB 3.1-poorten
 • Kensington lock
 • USB 2.0-poort
 • Audio poorten (voor beide microfoon & koptelefoon)

Uit de reviews zien wij vaak terugkomen dat de laptop snel opstart en er ook makkelijk op te multitasken is.

Bekijk de MSI GF63 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Als we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding is dit een geweldige goedkope laptop voor games. Het is zelfs mogelijk om vele van de nieuwste games er op te draaien.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

7. Asus ROG Strix G15

Asus ROG Strix G15
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: AMD Ryzen 7
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 16 GB
Opslag: 1 TB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,7 x 35,4 x 25,9 cm
Gewicht: 2,3 kg

De display van de Asus ROG Strix G15 is Full HD, bevat IPS technologie voor een realistische kleurweergave en heeft een verversingssnelheid van 144 Hz (aan te passen naar 60).

Als we naar de binnenkant kijken zijn we verbaasd. Hij bevat een krachtige AMD Ryzen 7 processor, en maar liefst 16 GB aan RAM wat veel is voor wat deze laptop kost.

Wat een leuke toevoeging is, is de ingebouwde toetsenbordverlichting van de ROG Strix G15. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende kleurpatronen in te stellen.

toetsenbordverlichting rog strix

Nu zijn de meeste games die u op een goedkope gaming laptop kunt installeren vaak niet de grootste, maar met 1 TB aan opslagruimte heeft u het voordeel dat uw laptop niet snel vol zal zitten.

Bekijk de Asus ROG Strix G15 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Veel opslagruimte, krachtige specs en dat voor een goede prijs, wat zoekt u nog meer in een voordelige gaming laptop?

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

8. Asus TUF Gaming F15

Asus TUF Gaming F15
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: Intel Core i5
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 8 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,5 x 35,9 x 25,6 cm
Gewicht: 2,3 kg

Net als bijna iedere laptop uit deze test, bevat ook deze de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart. Hiermee kunt u veel games spelen op de hoogste instellingen, wat voor de prijs van deze laptop waanzinnig is.

Naast deze krachtige videokaart beschikt deze budget gaming laptop over 8 GB aan werkgeheugen en een Intel Core i5 (10300H) processor.

Waar we verbaasd over waren, was de display van de Asus TUF Gaming F15. De combinatie van de schermdiagonaal van 15,6 inch, Full HD resolutie en een refresh rate van 144 Hz, geeft u een topklasse scherm. Natuurlijk is de beeldkwaliteit niet onbelangrijk als u games wilt spelen, en daar hebben we natuurlijk rekening mee gehouden.

Wat een leuke toevoeging is, is de Asus Armory Crate. Dit is software met heel veel verschillende opties waarmee u gemakkelijk bepaalde instellingen kunt wijzigen om zo de batterij langer mee te kunnen laten gaan.

asus armory crate

Zoals in de bovenstaande afbeelding te zien is, is het bijvoorbeeld mogelijk om processen uit te schakelen terwijl u aan het gamen bent, om zo nog beter prestaties te kunnen behalen.

Bekijk de Asus TUF Gaming F15 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

De Asus TUF Gaming F15 is een geweldige goedkope gaming laptop. Hij bevat krachtige specs, en kan veel middenklasse games aan. Mocht u net wat meer budget hebben, kunt u eventueel kijken naar hun model met de RTX 3060.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

9. Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo IdeaPad Gaming 3
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »
Specificaties
CPU: AMD Ryzen 5
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM: 8 GB
Opslag: 512 GB
Display: 15,6 inch
Formaat: 2,5 x 35,9 x 25,0 cm
Gewicht: 2,2 kg

De Lenovo IdeaPad Gaming 3 komt er in allerlei soorten en maten. Het model 15ARH05 82EY00LRMH is als één van de betere goedkope laptops voor games uit onze test gekomen. Hij bevat de perfecte balans van goede specs en prijs.

Deze laptop bevat een AMD Ryzen 5 processor (4600H) met 6 cores en een kloksnelheid van 3 GHz. Daarnaast heeft hij 8 GB aan RAM, wat er voor zorgt dat deze laptop redelijk wat taken tegelijkertijd uit kan voeren. Zo is 8 GB niet alleen goed voor het draaien van vele games maar ook bijvoorbeeld:

 • Multitasken
 • Zware software zoals Photoshop
 • Excel macro's

Als het gaat om de opslagruimte hadden wij het graag wat beter gezien, maar 512 GB is alsnog niet verkeerd als u niet de allerzwaarste games zoals de nieuwe Call of Duty gaat installeren. Een voordeel is dat deze opslagruimte op een SSD staat, waardoor uw geïnstalleerde software ook snel draait.

bovenkant van de IdeaPad Gaming 3

Wat we daarnaast nog erg mooi vonden, was de behuizing van de laptop. Het materiaal is stevig, en de bovenkant heeft een uniek design.

Bekijk de Lenovo IdeaPad Gaming 3 bij onderstaande shops.

bekijk bij bol
bekijk bij bol

Ons oordeel

Deze laptop kan middenklasse games gemakkelijk aan, en u heeft ook de optie om een iets duurder model te kiezen met nog betere specs. Over het algemeen is dit een prima budget gaming laptop, met alleen wat minder opslagruimte.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starempty star

Waar moet u op letten tijdens het kiezen van een goedkope gaming laptop?

De goedkoopste laptop die wij hebben gevonden die geschikt was voor gaming, kostte maar €729. Het lijkt natuurlijk geweldig om zo'n goedkoop model aan te schaffen, maar dit betekent niet gelijk dat hij ook geschikt is om uw favoriete games te spelen. Om een budget gaming laptop echt goed te kunnen beoordelen, zijn er een aantal criteria waar u goed op moet letten omdat u er bij een miskoop weinig aan hebt.

Bevat hij genoeg opslagruimte voor games?

Veel goedkope laptops die geschikt lijken om mee te gamen vanwege hun krachtige processor en videokaart, kunnen alsnog een valkuil bevatten; niet genoeg opslagruimte voor games. Zoek een laptop die aan uw budget voldoet, maar ook genoeg HDD-opslagruimte bevat voor de games die u van plan bent om te installeren.

GameBenodigde vrije ruimte
Call of Duty: Warzone209 GB
League of Legends8 GB
Fortnite26 GB
Minecraft< 1 GB
World of Warcraft62 GB
Overwatch30 GB
Apex Legends56 GB
Hoeveel opslagruimte nemen populaire games in beslag?

Zo heeft u al 209 GB aan vrije ruimte nodig om bijvoorbeeld Call of Duty: Warzone te kunnen installeren, wat de grootte is van de harde schijf van een gemiddelde laptop. Als u vijf soortgelijke games op uw laptop wilt installeren dan zit u al bijna aan 1 TB (1000 GB), wat al bijna in geen één budget gaming laptop te vinden is.

Is de videokaart van een goedkope game laptop krachtig genoeg?

Een krachtige videokaart is nodig om games te kunnen spelen in goede kwaliteit, en met een redelijke FPS (frames per seconde). Wanneer de videokaart in een goedkopere gaming laptop niet krachtig genoeg is, zult u games niet kunnen spelen in de kwaliteit die u wilt.

De enige oplossing hiervoor is het verlagen van de kwaliteit in uw spelinstellingen om vervolgens te hopen of de FPS wat omhoog gaat. Dit is natuurlijk geen doen, en moet u duidelijk kiezen voor een laptop met een redelijke videokaart. HowToGeek heeft een goede uitleg waarin zij aantonen hoe u kunt zien of uw videokaart goed genoeg is voor het spelen van bepaalde games. Wij zullen per laptop in onze onderzoeksresultaten aangeven op hoeveel FPS bepaalde games hebben gedraaid.

Kan de processor en de RAM uw favoriete games aan?

Processors zijn in de laatste jaren steeds krachtiger geworden, wat er voor heeft gezorgd dat gaming laptops steeds meer processen tegelijkertijd aan kunnen. De meest bekende processormerken zijn Intel en AMD Ryzen, welke in bijna iedere goedkope gaming laptop te vinden zijn. Let goed op welke processor in de laptop zit, aangezien iedere processor verschillende specificaties heeft zoals de frequentie in GHz en het aantal threads wat hij aan kan.

GameAangeraden specs (minimaal)
League of Legends3,2 GHz Processor / 4 GB RAM
Fortnite3,5 GHz Processor / 8 GB RAM
Minecraft3,5 GHz Processor / 8 GB RAM
Grand Theft Auto V3,5 GHz Processor / 8 GB RAM
Old School RuneScape2,4 GHz Processor / 4 GB RAM
De aangeraden processor & hoeveelheid RAM bij populaire games.

RAM staat voor Random Access Memory, ook wel het werkgeheugen genoemd. Tijdens het verwerken van gegevens slaat een laptop hier tijdelijk data op, op een veel snellere manier dan een harde schijf dit doet.

Voor het spelen van games is het belangrijk om genoeg RAM te hebben, aangezien games die veel processen tegelijkertijd gebruiken veel tijdelijke data moeten opslaan. Vanuit Laptoid raden wij u aan om een laptop te kiezen die ten minste 16 GB aan RAM bevat, zodat u ook genoeg heeft voor wat nieuwere games.

Is de display geschikt voor gaming?

Wat erg belangrijk is bij een laptop als u er games op wilt gaan spelen, is de grootte van de display. U hebt natuurlijk geen goede spelervaring als u een full-screen game zoals Fortnite gaat spelen op een 13- of 14-inch display.

Voor het spelen van games raden wij een 15,6 of 17,3 inch display aan. Gelukkig bevatten de meeste budget gaming laptops dit formaat, maar hebben wij hier ook op gelet tijdens het kiezen van de producten uit ons onderzoek.

man die games speelt op zijn laptop

Als het gaat om de kwaliteit van de display, bevatten veel van de laptops in deze prijsklasse minimaal een Full HD scherm, wat natuurlijk wel zo mooi is aangezien uw doel is om er op te gamen.

Daarnaast is er ook nog de refresh rate. De refresh rate staat voor het aantal keer dat het scherm wordt ververst, wat logisch is als u de Nederlandse vertaling bekijkt; verversingssnelheid. Wanneer de refresh rate van een budget gaming laptop 60 Hz is, betekent dit dat het beeldscherm iedere seconde een nieuw beeld kan genereren en tonen. Het kiezen van een hogere refresh rate klinkt natuurlijk heel mooi, maar dit zult u ook merken aan de kosten van het product.

Hoe zit het met de batterijduur van budget game laptops?

Over het algemeen moet u al blij zijn als de batterij van een goedkope gaming laptop een paar uur mee gaat. Aangezien ze vaak goede specs bevatten en ook intensieve taken uit moeten voeren, is het niet vreemd dat ze geen halve dag mee kunnen gaan zonder hem aan de lader te doen.

Wat kan ik van een gaming laptop verwachten met mijn budget?

Natuurlijk zijn er goedkope budget gaming laptops, maar ook wat duurdere modellen. Uw budget bepaalt uiteindelijk wat u er ongeveer mee kunt doen, aangezien de echte goedkope modellen natuurlijk wat mindere specs bevatten.

 • €600 - €800. Laptops uit deze prijsklasse zijn vaak alleen geschikt voor games die niet veel kracht vereisen. Vaak bevatten deze laptops een i5-processor en een simpele videokaart zoals een Intel UHD Graphics 600, waar u geen hele hoge FPS mee hoeft te verwachten.
 • €800 - €1000. De meeste goedkope game laptops uit ons onderzoek zullen in deze prijsklasse vallen. Alle laptops die wij uit deze prijsklasse hebben vermeld bezitten een NVIDIA GeForce GTX 1650, welke er voor zorgt dat de meeste games met een hoge FPS gespeeld kunnen worden. Deze gaat vaak gepaard met een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor.
 • €1000 - €1200. Modellen uit deze prijsklasse worden niet altijd meer als goedkope gaming laptop gezien, maar als u net wat meer budget hebt, kunt u genieten van een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor, vaak 16 GB RAM en misschien nog wel een betere videokaart als u een leuke deal op de kop weet te tikken.

Merken die goedkope gaming laptops verkopen

Er bestaan veel verschillende merken die goedkope gaming laptops aanbieden. Deze verschillen allemaal erg in schermformaat, hoeveelheid RAM, en type videokaart. Wij zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

Merken van goedkope gaming laptops

Budget game laptops van MSI

betaalbare msi gaming laptop

MSI heeft meerdere goedkope gaming laptops die rond de 1000 euro liggen. Ze hebben modellen in beide 15,6 en 17,3 inch, en bezitten allemaal een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart. De processoren die hierin te vinden zijn, zijn de Intel Core i7, AMD Ryzen 5, en AMD Ryzen 7. Voorbeelden van goedkope MSI gaming laptops zijn de MSI GF63, MSI Bravo 15 en de MSI GF76.

Goedkope Acer gaming laptops

goedkope acer game laptop

Acer heeft gaming laptops die écht goedkoop zijn. Zo heeft u de Acer Aspire 7 bijvoorbeeld al in huis voor maar €750. Nu kunt u natuurlijk met een NVIDIA GeForce GTX 1650 niet de allernieuwste games op de hoogste instellingen draaien, maar voor het geld is dit een pareltje. Een andere goede laptop die Acer ook nog aan biedt, is de Nitro 5 welke beschikt over de GTX 1650.

Goedkope game laptops van Asus

goedkope gaming laptop van asus

Asus biedt verschillende goedkope gaming laptops aan die allemaal een schermformaat hebben van 15,6 inch en een NVIDIA GeForce GTX 1650 bevatten. Voorbeelden van laptops die zij aanbieden zijn de ROG Strix 15, TUF Gaming F15, en voor mensen met een wat lager budget de Vivobook Pro 15.

Betaalbare gaming laptops van Lenovo

budget lenovo gaming laptop

Ook Lenovo heeft veel verschillende laptops die voor de gamer met een wat kleiner budget betaalbaar zijn. Alle goedkope laptops die Lenovo biedt zijn 15 inch en bevatten een AMD Ryzen of Intel processor. Voorbeelden van hun modellen zijn de IdeaPad Gaming 3, ThinkBook 15p en Legion 5 voor de mensen met iets meer budget.

Goedkope HP gaming laptops

HP Pavilion G 15-ec2905nd

Tot slot biedt ook HP een aantal betaalbare laptops aan voor de gamer. Deze laptops komen in een verscheidenheid van formaten, van 15 t/m 17 inch. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Pavilion G 15 met een schermformaat van 15,6 inch, en de Pavilion G 17 die erg vergelijkbaar alleen net iets groter is. HP heeft voor elke gamer met een laag budget wel een oplossing.

Voor- en nadelen van een goedkope game laptop

Laten we eerst beginnen met zijn voordelen. Het grootste voordeel is dat er al goedkope gaming laptops beschikbaar zijn voor rond de 800 euro, wat bijna twee keer, en soms zelfs drie keer, goedkoper is dan de beste duurdere gaming laptops.

Een tweede voordeel is zijn hogere batterijduur vergeleken met duurdere gaming laptops. Goedkopere modellen bevatten wat zwakkere componenten die minder stroom verbruiken, wat zorgt voor een batterijduur die soms wel tot twee keer zo lang kan zijn.

Het lijkt natuurlijk mooi, gamen voor minder geld. Maar toch zijn er ook een aantal nadelen. Zoals u waarschijnlijk hebt vernomen, bevatten goedkope gaming laptops een slechtere videokaart dan hoogwaardige gaming laptops, waardoor de kwaliteit van uw gameplay enorm achteruit gaat.

Een tweede nadeel is dat ze vaak wat lastiger zijn om onderweg mee te nemen. 15,6 of 17,3 inch goedkope gaming laptops zijn zwaarder dan de gemiddelde laptop vanwege zijn krachtige componenten, wat hem alleen heel geschikt maakt als u steeds vanaf dezelfde plek werkt of gamed.

Welke goedkope gaming laptop moet ik nu kopen?

Het is voor ons lastig om te zeggen welke goedkope gaming laptop u precies moet kopen, aangezien iedereen een ander doel voor ogen heeft. Om het u nog wat makkelijker te maken, hebben we hieronder nog een uitgebreide tabel gemaakt met de specificaties van alle laptops.

Laptop CPU GPU RAM Opslag Display Gewicht
HP Pavilion G 15-dk1955nd Intel Core i5 NVIDIA GeForce GTX 1650 8 GB 256 GB 15,6 inch 2,23 kg Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad L340-17IRH Intel Core i7 NVIDIA GeForce GTX 1650 16 GB 1256GB 17,3 inch 2,78 kg Bekijk prijs
Acer Aspire 7 Intel Core i5 NVIDIA GeForce GTX 1650 8 GB 512 GB 15,6 inch 2,15 kg Bekijk prijs
Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 5 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 16 GB 512 GB 15,6 inch 2,3 kg Bekijk prijs
Acer Nitro 5 AMD Ryzen 5 NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 16 GB 512 GB 15,6 inch 2,3 kg Bekijk prijs
MSI GF63 Intel Core i7 NVIDIA GeForce GTX 1650 MAX-Q 16 GB 512 GB 15,6 inch 1,86 kg Bekijk prijs
Asus ROG Strix G15 AMD Ryzen 7 NVIDIA GeForce GTX 1650 16 GB 1 TB 15,6 inch 2,3 kg Bekijk prijs
Asus TUF Gaming F15 Intel Core i5 NVIDIA GeForce GTX 1650 8 GB 512 GB 15,6 inch 2,3 kg Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad Gaming 3 AMD Ryzen 5 NVIDIA GeForce GTX 1650 8 GB 512 GB 15,6 inch 2,2 kg Bekijk prijs
HP Pavilion G 15-dk1955nd
Processor:
Intel Core i5
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
8 GB
Opslag:
256 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,23 kg
Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad L340-17IRH
Processor:
Intel Core i7
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
16 GB
Opslag:
1256GB
Display:
17,3 inch
Gewicht:
2,78 kg
Bekijk prijs
Acer Aspire 7
Processor:
Intel Core i5
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
8 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,15 kg
Bekijk prijs
Lenovo Legion 5
Processor:
AMD Ryzen 5
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
RAM:
16 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,3 kg
Bekijk prijs
Acer Nitro 5
Processor:
AMD Ryzen 5
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
RAM:
16 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,3 kg
Bekijk prijs
MSI GF63
Processor:
Intel Core i7
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650 MAX-Q
RAM:
16 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
1,86 kg
Bekijk prijs
Asus ROG Strix G15
Processor:
AMD Ryzen 7
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
16 GB
Opslag:
1 TB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,3 kg
Bekijk prijs
Asus TUF Gaming F15
Processor:
Intel Core i5
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
8 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,3 kg
Bekijk prijs
Lenovo IdeaPad Gaming 3
Processor:
AMD Ryzen 5
Videokaart:
NVIDIA GeForce GTX 1650
RAM:
8 GB
Opslag:
512 GB
Display:
15,6 inch
Gewicht:
2,2 kg
Bekijk prijs

Veelgestelde vragen over een goedkope gaming laptop

Vanuit Laptoid krijgen wij vele vragen, maar ook online zijn we veel vragen tegen gekomen van consumenten die interesse hadden in dit product. Hieronder zullen wij de meest gevraagde bespreken.

Kan een goedkope gaming laptop ook de nieuwste games aan?

Dat ligt helemaal aan de game die u wilt spelen. Als u van plan bent om bijvoorbeeld Call of Duty wilt spelen met uw laptop, is het niet verstandig om voor goedkoop te gaan. Een goedkopere laptop kan wel lichte games aan zoals Minecraft, Old School RuneScape of uitgebreidere games in lage kwaliteit.

Welke schermgrootte moet ik kiezen?

Dit is geen vraag waarbij één antwoord correct is. Schermgrootte komt meer aan op wat de gamer zelf prefereert. Zo wilt de ene gamer een kleiner scherm, en de ander een grootte van 17 inches. Daarnaast maakt dit niet uit wanneer u een set-up gaat gebruiken met een externe monitor, aangezien u dan ook de kleinste zou kunnen kiezen.

Welke poorten heeft mijn laptop nodig?

In principe zijn poorten niet verplicht als u gebruik gaat maken van uw touchpad en geen verdere randapparatuur. Een ethernet poort kan handig zijn als u geen gebruik wilt maken van wifi en de minst mogelijke vertraging op uw internetverbinding wilt hebben. Wanneer u gebruik wilt maken van een extern beeldscherm, let er dan op of de laptop een HDMI- of VGA-poort bevat. Daarnaast zult u voor randapparatuur zoals een muis of toetsenbord USB-poorten nodig hebben.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De accuduur van een gaming laptop verschilt heel erg per product, maar ook per activiteit die u er op uitvoert. Als u bijvoorbeeld alleen documenten bewerkt of games speelt die niet CPU-intensief zijn, zal de laptop langer mee gaan dan wanneer u de allernieuwste games speelt op de hoogste kwaliteit.

Hoeveel kost een goedkope game laptop?

In ons onderzoek hebben wij gekeken naar laptops die u aan kunt schaffen met een budget van ongeveer €1000 (of natuurlijk minder). Er kunnen een aantal modellen tussen staan die net iets duurder zijn, maar dat doen wij alleen als zij er qua prestaties echt in uitblinken.

Waar kan ik een goedkope gaming laptop kopen?

Online zijn veel webshops die dagelijks gaming laptops in de aanbieding hebben, of gewoon goedkopere modellen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Alternate, Coolblue, Expert, en Bol. Ook kan het verstandig zijn om te wachten op black friday, aangezien er dan grote kortingen op laptops worden gegeven.

Hoe kiezen jullie de beste goedkope gaming laptop?

Voor het bepalen van de best geteste goedkope gaming laptop bekijken wij meer dan 10 verschillende factoren. Zo kijken wij bijvoorbeeld of iedere laptop de juiste videokaart of processor heeft voor wat er op gedaan moet worden, maar ook of hij een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding bevat. Al deze kleine beoordelingen wegen wij tegen elkaar af om zo de beste te vinden.

Conclusie

In deze test zijn er 24 laptops bekeken waarvan er 9 als beste goedkope gaming laptop uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de HP Pavilion G 15-dk1955nd. Hieronder is nog een beknopt onderzoeksresultaat te vinden.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 full starfull starfull starfull starfull star Vele aansluitmogelijkheden, full HD display en processor met hoge kloksnelheid.
2 full starfull starfull starfull starfull star NVIDIA GeForce GTX 1650, 1080p 60 HZ beeldscherm en uitmuntende accuduur.
3 full starfull starfull starfull starfull star Geweldige videokwaliteit, intel i5 met turbo tot 4 GHz en een lage prijs.
4 full starfull starfull starfull starfull star Snel opgeladen, goede ingebouwde koeling en stevige behuizing.
5 full starfull starfull starfull starfull star Kan veel games aan, lange batterijduur en snel opgestart.
6 full starfull starfull starfull starfull star Krachtige videokaart, goede accu en geschikt voor games als Fortnite.
7 full starfull starfull starfull starfull star Toetsenbordverlichting (RGB), ook geschikt voor zware software en kan vele games aan.
8 full starfull starfull starfull starfull star Relatief licht, goede batterijduur en opladen via USB-C.
9 full starfull starfull starfull starfull star Toetsenbord typt fijn, schuifje voor de webcam en verlicht toetsenbord.
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid
deals bekijken x