Over Laptoid

Laptoid is een platform dat ik, Remco Bravenboer, heb opgericht om de consument te kunnen helpen. Ik bied niet alleen productadvies over de beste laptops voor verschillende doeleinden, maar ook probleemoplossingen en how-to's, waarin ik in gemakkelijke stappenplannen uitleg wat u allemaal met uw laptop kunt.

Waarom Laptoid?

remco bravenboer laptoidAlle informatie die ik bied via Laptoid is het resultaat van jarenlange ervaring als intensieve laptop gebruiker. Op moment van schrijven ben ik 24 jaar oud, en heb gebruik gemaakt van laptops sinds mijn 10e. Daarnaast heb ik veel kennis van verschillende mogelijkheden die een laptop biedt waaronder gamen, programmeren, video- en fotobewerking, casual gebruik (zoals het kijken van films), en nog veel meer.

Rond mijn 16e ben ik de MBO opleiding applicatieontwikkelaar gaan doen, waar ik een vak kreeg genaamd Aries. Dit was een cursus over hardware en het Windows besturingssysteem, met wekelijkse toetsen om deze kennis te testen. Deze cursussen heb ik beide afgerond met een goed cijfer, waardoor ik veel kennis heb opgedaan over het hoofdonderwerp waar Laptoid over gaat. Daarnaast kregen wij ook wekelijks opdrachten om fysiek aan computers te sleutelen, waardoor mijn kennis over hardware (processors, harde schijven, RAM, etc.) ook erg uitgebreid is.

cijferlijst aries hardware

Voor de producten die u aanschaft via de links op onze website, ontvangen wij een kleine commissie. Wanneer u dit product uiteindelijk retourneert, wordt onze commissie ook ingehouden. Dit motiveert mij om u van het allerbeste advies te voorzien, zodat u de best mogelijke koop kiest voor uw benodigdheden.

Welke laptops heb ik zelf gehad?

In mijn jeugd (maar ook daarna) ben ik in totaal in het bezit geweest van drie verschillende laptops.

Eerste laptop (Acer, maar type onbekend)

De eerste laptop die ik had was van Acer, alleen het type is voor mij een raadsel aangezien ik die al bijna tien jaar niet meer heb gezien of gebruikt. Het enige dat ik er nog van weet is dat hij vol stond met virussen, omdat mijn technische kennis in deze jongere jaren nog ver te zoeken was en ik online bijna overal intrapte.

Acer Aspire V3-571G

acer aspire laptop

De tweede laptop die ik heb aangeschaft was vlak na mijn eindexamens van de middelbare school. Dit was een gaming laptop van Acer, die ik bij de BCC op de zogenaamde 'BTW-vrije dagen' had aangeschaft wat flink wat geld scheelde. Op dat moment keek ik niet veel verder naar het aantal RAM en de goede videokaart die er in zat, aangezien gamen toen mijn passie was en de zomervakantie toen net was begonnen (jawel, ik was toen echt verslaafd aan games als RuneScape, League of Legends en nog een paar..).

Deze laptop heeft mij hele MBO opleiding (applicatieontwikkelaar niveau vier) doorstaan, en ook een deel van mijn Hbo-opleiding (software engineering). In mijn laatste jaar van deze opleiding vond ik het tijd voor een nieuwe laptop, aangezien ik geen games meer speelde en ik andere goede specs nodig had zoals een betere batterijduur en meer opslagruimte.

Asus ZenBook UX410UA-GV221T (2019 - nu)

Mijn 3e laptop - Asus ZenBook UX410UA-GV221T

Mijn tweede laptop was gefocust op goede prestaties om mee te gamen, maar aangezien ik dat nooit meer deed heb ik gekozen voor deze Asus laptop (die nu helaas niet meer beschikbaar is).

Ik had deze gekozen omdat hij licht in gewicht is (en bovendien maar 14 inch is, wat ik een prima formaat vind), 16 GB aan RAM bevat wat genoeg is voor mijn dagelijks gebruik (programmeren / fotobewerking / schrijven van teksten voor Laptoid), en een opslagcapaciteit biedt van 1256 GB waaruit 1 GB HDD en 256 GB SSD. Een SSD was voor mij noodzakelijk, aangezien laptops veel sneller draaien als deze ingebouwd zit (net als wat ik vertelde bij mijn tweede laptop).

14 inch is niet een formaat dat altijd uit komt, maar daarom koppel ik hem voor taken waarbij ik een groter scherm nodig heb aan mijn 27-inch full HD monitor, waarbij ik ook gebruik maak van een externe muis en toetsenbord.

Hoe de producten worden beoordeeld

Voor ieder onderzoek die wij doen, pakken wij een aantal laptops die over het algemeen online vaak verkocht worden. Per laptop bekijken we of de prijs overeenkomt met wat u er voor krijgt, en nemen wij de specificaties zelf onder de loep. Vervolgens bekijken wij online video's over het product en klantreviews om tot een oordeel te komen. Mochten we er zelf echt niet uit komen dan bestellen wij deze laptop zelf om hem in-person te kunnen beoordelen.

voorbeeld van vergelijkingstabel

De vergelijkingstabel van ons onderzoek naar de beste laptop.

Bovenaan ieder onderzoeksartikel is een handige tabel te vinden met alle door ons goed beoordeelde laptops inclusief de belangrijkste specs van deze laptops. Hierdoor kunt u als bezoeker in één oogopslag zien welke laptop het beste bij u past. Ook heeft u hier de mogelijkheid om de prijs van deze laptop te bekijken in meerdere winkels.

Wanneer u in de tabel op de naam van een laptop klikt, of een stuk naar beneden scrollt, zult u een uitgebreide review zien van de laptop. Hier praten wij over de technische specificaties, maar ook over design aspecten zoals het toetsenbord, bouwkwaliteit en de prijs.

Onderaan ieder onderzoek bieden wij tot slot nog informatie waar u op moet letten bij het kiezen van die specifieke laptop. Denk hierbij aan technische specificaties die belangrijk zijn voor een bepaald doeleind, maar ook valkuilen waar u zeker voor moet oppassen.

Naast ieder onderzoek kunt u ook gebruik maken van de laptop keuzehulp. Dit is een robot, die speciaal door ons is ontwikkeld om het kiezen van uw laptop zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.