Acer Aspire 5 Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

De Acer Aspire 5 is een budget laptop die krachtig genoeg is om alledaagse computertaken gemakkelijk uit te voeren, en met genoeg vernuft om ook veeleisender klussen aan te kunnen. In deze Acer Aspire 5 review zullen wij alle aspecten van deze laptop onder de loep nemen, van de display tot de batterijduur - alles wordt besproken.

Het exacte model dat wij hebben bekeken tijdens onze review is de Acer Aspire 5 A514-54-59FF.

Specificaties

Binnenkant

Let op: de specificaties kunnen per Acer Aspire 5 verschillen. Het type waarvan wij de specs bekeken is de A514-54-59FF.

Wij hoorden van tevoren al dat deze laptop voor zijn geld geweldige specs bevat, laten we deze eens bekijken. Hij bevat:

 • Intel Core i5 processor (11e generatie)
 • 8 GB aan RAM
 • Solid state drive met 256 gigabyte opslagruimte
 • Goede batterijduur
 • Intel Iris Xe Graphics videokaart
 • Toetsenbord met verlichting

De laptop is meer dan geschikt voor vele doeleinden aangezien er niets mis is met de specs. Hij bevat een Intel Core i5 processor met nummer 1135G7, op moment van schrijven één van de nieuwste processoren van Intel. Deze bevat vier cores en een turbosnelheid van ruim 4 GHz.

De hoeveelheid aan intern werkgeheugen zult u zelf moeten beoordelen of dit genoeg is voor waar u uw laptop voor gaat gebruiken. Over het algemeen is 8 GB meer dan genoeg voor dagelijks gebruik, maar mocht u bijvoorbeeld zwaardere games spelen of vaak andere zware programma's draaien dan kan dit een probleem worden.

Ook de opslagruimte zult u zelf moeten bekijken. Voor zakelijke doeleinden of studenten is 256 GB vaak meer dan genoeg, tenzij er daarnaast nog veel andere activiteiten op worden gedaan zoals het bewerken van foto's of video's.

Zijn batterijduur is redelijk goed. De ingebouwde lithium-ion batterij bevat drie cellen en gaat makkelijk tien uur mee als u er geen al te intensieve taken op uitvoert. Natuurlijk zult u deze accuduur niet bereiken als u veel tabbladen of programma's open hebt staan, hij zal dan namelijk sneller leeg gaan - richting de 4 á 5 uur gaan.

Mocht u er ook 's nachts of in een donkere kamer mee willen werken, dan geeft het toetsenbord u wat extra licht zodat u geen verkeerder toetsen aan hoeft te slaan.

Design

Het design van de Acer Aspire 5 is precies wat u verwacht van een middenklasse laptop. Hij ziet er lekker basic uit, en is iets dikker dan de meeste ultrabooks. Daarnaast heeft hij een formaat van 14 inch, wat naar onze mening erg lekker werkt.

Materiaal

De laptop is gemaakt van kunststof en heeft een gewicht van circa anderhalve kilogram. Hij heeft daarnaast een geschikt formaat (32,8 cm x 22,3 cm x 1,79 cm) om hem makkelijk mee te nemen naar school of uw werk.

Display

display van de acer aspire 5 Display van de Acer Aspire 5.

De display is redelijk dun en biedt een full HD (1080p) beeldkwaliteit met een refresh rate van 60 hertz. Daarnaast is het beeldscherm anti-reflecterend, waardoor u er ook gemakkelijk in uw tuin mee kunt werken als het zonnetje schijnt.

Aansluitingen

aansluitingen-van-acer-aspire-5 Aansluitingen van Acer Aspire 5 (linkerkant).

Met de Acer Aspire 5 zit het wel goed als het op aansluitingen aan komt, hij bevat namelijk het volgende:

 • Twee USB 2.0 poorten
 • Één USB 2.0 poort
 • Één USB-C poort
 • Ruimte voor een ethernet kabel
 • Ruimte voor SD-kaart
 • Mogelijkheid om HDMI-kabel te koppelen
 • Jack voor een koptelefoon, oortjes, of microfoon

Extra's

Een leuke toevoeging aan de Acer Aspire 5 is dat u kunt inloggen met uw vingerafdruk. U kunt dus een plekje in uw hoofd vrijhouden voor andere belangrijke informatie in plaats van het onthouden van uw wachtwoord. Daarnaast bevat hij ook ingebouwde speakers die een geweldig geluid kunnen produceren.

Conclusie

Redelijke batterijduur, inloggen met uw vingerafdruk en redelijk goede specs waardoor hij meer dan geschikt is voor het uitvoeren van basistaken en het spelen van simpele games. Voor de zakelijke gebruiker of student is dit een geweldige laptop voor een betaalbare prijs.

Voordelen

 • Betaalbaar.
 • i5 processor van 11e generatie.
 • Speakers met geweldig geluid.
 • Fijn formaat van 14 inch.
 • Veel mogelijkheden als het gaat om aansluitingen.

Nadelen

 • Batterij had beter gekund.
 • Niet geschikt voor zware programma's.
Welk cijfer krijgt de Acer Aspire 5 van Laptoid?
8.5/10
full starfull starfull starfull starempty star
Als u iemand bent die een laptop zoekt met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, dan is dit dé laptop voor u. Hij bevat een geweldige accuduur, stevige behuizing en u kunt er bijna alles op doen wat u altijd al hebt willen doen. (Tenzij u natuurlijk zware programma's wilt draaien..)
De Acer Aspire 5 hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
Acer Aspire 5
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de Acer Aspire 5 bij Coolblue Bekijk de Acer Aspire 5 bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid