Acer Chromebook 314 Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

De Acer Chromebook 314 is een 14 inch Chromebook met een premium uitstraling, een Intel Celeron processor, 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte en het Chrome besturingssysteem. Hij heeft een Full-HD resolutie op zijn 14 inch IPS scherm en tot slot heeft hij een batterij die tot 10 uur meegaat.

sticker op acer chromebook 314 Sticker op Acer Chromebook 314.

Maar... is het echt een laptop die u moet hebben, en wat kunt u er allemaal mee? Wij nemen u mee en beantwoorden al uw vragen in deze Acer Chromebook 314 review.

Het exacte model dat wij hebben bekeken tijdens onze review is de Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XM.

Specificaties

Let op: de specificaties kunnen per Acer Chromebook 314 verschillen. Het type waarvan wij de specs bekeken voor de review is de CB314-1HT-C6XM.

Binnenkant

Bij Chromebooks is de inhoud aan de binnenkant minder belangrijk dan bij Windows laptops, omdat de meeste apps die uit de Play Store komen geen krachtige videokaart of veel RAM nodig hebben.

Hij bevat 4 GB aan intern werkgeheugen wat de meeste taken met deze lichte tot middelzware apps wel gedaan kan krijgen. Daarnaast heeft hij een basic Intel Celeron processor die geen zware programma's aan kan.

Een voordeel is dan weer de Intel UHD Graphics 600 videokaart die hij bevat, aangezien u hier feilloos films in full HD mee kunt kijken. (De display zelf is hier ook geschikt voor.)

De 314 bevat alleen maar 64 gigabyte aan opslagruimte, wat voor een Chromebook nog erg netjes is. Over het algemeen werkt u op Chrome OS in de cloud, waardoor dit meer dan genoeg is en voornamelijk wordt gebruikt als opslagruimte voor de apps die u download. Ook startte hij binnen enkele seconden op, wat nog sneller is dan de meeste Windows laptops & MacBooks.

De buitenkant van de Acer Chromebook 314

Op het eerste gezicht lijkt de Chromebook 314 van Acer zijn beloften waar te maken. Hij heeft een professioneel ontwerp dat zowel functioneel als aantrekkelijk is. De kwaliteit van de gebruikte materialen speelt een grote rol bij het bereiken van dit strakke uiterlijk.

Materiaal

De Acer Chromebook 314 heeft een duurzame metallic zilverkleurige behuizing die het geheel omringt, afgezien van de zwarte toetsen op het bord en het zwart rond het scherm. Het toetsenbord is zo ontworpen dat het gemakkelijk te bedienen is, en het biedt een uitstekende gebruikerservaring aangezien er wat ruimte is vrijgelaten tussen iedere toets.

Display

De display zelf is 14 inch (IPS-paneel), full HD en heeft een refresh rate van 60 hertz.

Onder het scherm, netjes weggewerkt in de rand aan de onderkant van de display, staat het Acer logo. Er zijn twee dunne randen aan de zijkanten, samen met een middelgrote rand aan de bovenkant waar de 720p webcam zit. Deze gaat op in de donkere achtergrond en is moeilijk te zien, maar hij zit er toch en biedt een geweldige camerakwaliteit.

toetsenbord en touchpad van chromebook 314 Toetsenbord en touchpad.

Daaronder is het traditionele toetsenbord gecentreerd met daaronder zijn touchpad. Het touchscreen van de Acer Chromebook 314 is uitgerust met een groot aantal invoermogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • 1x tikken om een muisklik te simuleren.
  • vegen met twee vingers om scrollen te simuleren.
  • twee vingers uit elkaar vegen om in te zoomen.

Aansluitingen

De geboden aansluitingen zijn geschikt voor deze tijd, en de poorten die erbij zitten zijn ook behoorlijk nuttig. Hij heeft één oplaadpoort en twee andere extra USB poorten (waarvan één een USB-C poort is) om uw extra apparaten altijd op te kunnen laden wanneer de nood hoog is.

aansluitingen links acer chromebook 314 Aansluitingen aan de linkerkant.

Daarnaast bevat hij ook nog een aansluitingen voor een microfoon of koptelefoon.

Conclusie - is de Acer Chromebook 314 zijn geld waard?

De Chromebook 314 is een geweldige keuze als u een goedkope laptop zoekt om uw dagelijkse taken mee uit te kunnen voeren. Daarnaast heeft hij ook een geweldig formaat, en is hij gemaakt van stevige materialen.

Voordelen

  • Makkelijk aan te sturen touchscreen.
  • Prachtig en stevig design.
  • Heldere display.
  • Uitmuntende batterijduur.
  • Genoeg mogelijkheden om randapparatuur aan te sluiten.

Nadelen

  • Maar 4 gigabyte RAM.
  • Alleen software gebruiken uit de Play Store.

Tip: check de Spin 311 als u een soortgelijk model zoekt die ook om te klappen is naar een tablet.

Welk cijfer krijgt de Acer Chromebook 314 van Laptoid?
6.9/10
full starfull starfull starempty starempty star
Als u een goedgeprijsde Chromebook zoekt met een geweldige performance, dan is de Acer Chromebook 314 dé laptop voor u. Zijn touchscreen biedt vele mogelijkheden, en de batterij houdt het langer dan een werkdag vol.
De Acer Chromebook 314 hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
Acer Chromebook 314
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de Acer Chromebook 314 bij Coolblue Bekijk de Acer Chromebook 314 bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid