Acer Chromebook Spin 311 Review

Laatste update op 10-09-21 door Remco Bravenboer

Wij hebben vaak mensen horen praten over de Acer Chromebook Spin 311, en aangezien wij een mogelijkheid hebben gekregen om deze te bekijken geven wij vandaag onze review over het specifieke model CP311-3H-K4ZX. Met verschillende variabelen zullen tijdens deze Acer Spin 311 review rekening worden gehouden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het materiaal en zijn interne specificaties, maar ook de mogelijkheden om randapparatuur aan te sluiten.

In de doos

Alle benodigdheden om de Acer Chromebook Spin 311 op te kunnen starten zaten netjes verpakt in de doos. De inhoud was als volgt:

 • Acer Spin 311 CP311-3H-K4ZX.
 • Oplader.
 • Boekje over de garantie.
 • Korte installatiehandleiding van de Chromebook zelf.
doos-van-de-review-uitgepakt Inhoud van de doos.

Wat wij daarnaast erg leuk vonden, is dat er een hele duidelijke handleiding bij zit waarin staat wat de mogelijkheden zijn van alle Google apps. Zo is er bijvoorbeeld een aparte uitleg over Google Docs, maar ook over Google Play Music waar u gemakkelijk miljoenen liedjes met een druk op de knop mee kunt luisteren. In deze installatiehandleiding worden ook andere mogelijkheden beschreven zoals het verbinden van een netwerk en het openen van apps. Het lijkt erg makkelijk, maar als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van Chrome OS dan komt dit erg van pas!

Handleiding-Acer-Chromebook-Spin-311 Handig boekje met tips over het installeren, en het werken met de Play Store / Google Apps.

Specificaties

Wij hebben onderstaande punten bekeken en hier een samenvatting / oordeel over gegeven.

Binnenkant

Als we kijken naar de specificatie aan de binnenkant, zien we dat hij zeker waard is voor zijn geld. Hij bevat een opslagruimte van 32 GB, wat voor een Chromebook meer dan genoeg is. U zou op het eerste gezicht denken dat dit aan de lage kant is, maar aangezien u met de Acer Chromebook Spin 311 hoofdzakelijk in de cloud werkt zal dit niet zo snel vol komen te zitten. Het grootste gedeelte van deze opslagruimte zal gebruikt worden voor het installeren van apps, en aangezien die gemiddeld maar 11 MB zijn hoeft u zich geen zorgen te maken.

Omdat er geen zware software draait op Chrome OS zal de 4 GB aan intern geheugen ook geen probleem zijn. U kunt hier gemakkelijk mee multitasken zonder enkele problemen te ervaren. De processor die in deze Chromebook zit is de ARM Cortex met 8 cores en een kloksnelheid van 2 GHz.

Één van zijn sterkste punten die wij tijdens de Spin 311 review tegen kwamen is de batterij. Nadat u hem helemaal vol laadt, kunt u er ruim twaalf uur op werken. Let er natuurlijk wel op dat dit minder zal zijn als u hele zware en intensieve programma's op uw Chromebook gaat draaien.

Design

Één van de andere belangrijke aspecten die wij tijdens onze reviews behandelen is het design van de laptop. Hieronder kunt u per criteria die wij behandeld hebben ons oordeel en een samenvatting lezen.

Materiaal

Op het eerste gezicht voelde de laptop erg stevig aan toen wij hem uit de doos haalden. Hij is gemaakt van kunststof en heeft een gewicht van maar 1,2 kilogram. Erg stevig, licht, en daarom makkelijk mee te nemen onderweg naar school of werk!

materiaal-van-de-chromebook Stevige behuizing van de Chromebook.

Display

De display heeft een diagonaal van 11,6 inch, waardoor hij kwalificeert als een mini laptop. De resolutie die hij bevat is 1366x768 en het beeldscherm zelf is HD+.

display-van-acer-chromebook-spin-311 11,6 inch display met Gorilla Glass.

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van het touchscreen op het Gorilla Glass om deze laptop aan te sturen, wat ideaal is wanneer u hem plaatst in zijn omgeklapte stand.

omgeklapte-acer-chromebook-spin-311 Om te klappen, erg handig voor bijvoorbeeld op de bank of in bed.

Aansluitingen

Als het gaat om aansluitingen is hij redelijk beperkt. Hij is allereerst niet erg geschikt om er een mooie set-up mee te maken met een externe muis en monitor, omdat er geen externe monitor aan kan worden gesloten. Daarnaast bevat hij maar één USB-A poort om uw randapparatuur op aan te sluiten. Wel bevat hij een SD-kaart lezer en de mogelijkheid om een koptelefoon of oordopjes aan te sluiten.

spin-aansluitingen Aansluitingen van deze Chromebook. (Beide kanten)

Conclusie

Voor het geld is dit een geweldige laptop, aangezien hij, op moment van schrijven, maar 300 euro kost en voor basisactiviteiten een prima keuze is. Als u van plan bent om alleen gebruik te maken van uw browser, of bijvoorbeeld e-mails te versturen en documenten te bewerken, dan is hij voor u geschikt. Mocht u geavanceerdere activiteiten willen uitvoeren zoals het spelen van games of het bewerken van foto's, dan is Chrome OS niet geschikt voor u en zal u het hoger op moeten zoeken.

Voordelen

 • Één van de goedkoopste Chromebooks.
 • Batterijduur waar u meerdere werkdagen achter elkaar mee door kunt.
 • Licht in gewicht en daarom makkelijk mee te nemen.
 • Touchscreen met fijne beschermlaag.
 • Kan omgeklapt worden en is daarom erg fijn om te gebruiken op de bank of in bed.

Nadelen

 • Niet geschikt voor een set-up met externe muis, toetsenbord en monitor.
 • Beeldscherm is HD+, wat minder scherp is dan full-HD die u misschien bij andere laptops gewend bent.
 • Chromebooks kunnen geen software downloaden, alleen apps uit de Play Store.
Welk cijfer krijgt de Acer Chromebook Spin 311 van Laptoid?
8.3/10
full starfull starfull starfull starempty star
Voor het geld is het een geweldige Chromebook die ingezet kan worden om simpele dagelijkse taken zoals het versturen van e-mails of het browsen op internet. Veel meer moet u er alleen niet van verwachten - het is echt een product voor de basisgebruiker.
De Acer Chromebook Spin 311 hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
Acer Chromebook Spin 311
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de Acer Chromebook Spin 311 bij Coolblue Bekijk de Acer Chromebook Spin 311 bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid