Acer Nitro 5 Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

De Acer Nitro 5 is een budgetvriendelijke laptop die uitstekende gaming prestaties levert. In deze review bespreken wij onder andere de componenten aan de binnenkant van dit model, zijn design, en de voor- en nadelen.

Het exacte model dat wij hebben bekeken tijdens onze review is de Acer Nitro 5 AN515-44-R4EC.

Specificaties

Let op: de specificaties kunnen per Acer Nitro 5 verschillen. Het type waarvan wij de specs bekeken voor de review is de AN515-44-R4EC.

Binnenkant

In het kort bevat de binnenkant van deze laptop de volgende specs:

 • AMD Ryzen 5 processor
 • 16 GB RAM
 • 512 GB opslagruimte
 • NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
 • Windows 10 Home

Deze krachtige notebook geeft u de kracht om productief en creatief te blijven, met een krachtige AMD Ryzen 5-processor en 16 GB aan intern werkgeheugen.

Daarnaast bevat hij een erg krachtige videokaart, namelijk de GTX 1650 Ti van NVIDIA welke enorm goed presteert.

U zult zelf moeten beoordelen of de ingebouwde opslagruimte genoeg is voor uw doeleinden. Games of andere zware software kunnen al snel oplopen richting tientallen gigabytes, waardoor uw SSD snel vol kan raken. (Tip: check de VivoBook 15 van Asus als u meer schijfruimte wilt met een soortgelijke videokaart.)

De Acer Nitro 5 is niet een gaming laptop die het langst wakker blijft zonder stroom, maar hij komt er wel heel dicht bij. Als u tijdens het gamen toegang hebt tot een stopcontact, gaat hij tot wel acht uur mee. (Natuurlijk niet als u de nieuwste en zwaarste games op hoge kwaliteit speelt...)

Het uiterlijk van de Nitro 5

Het zwart met rode ontwerp van deze laptop ziet er professioneel uit. Het ontwerpteam is erin geslaagd de Acer Nitro 5 een minimalistische uitstraling en stijl te geven.

Materiaal

Als we kijken naar het materiaal waar deze laptop mee ontworpen is, dan worden we niet heel blij.

plastic achterkant Plastic achterkant.

De achterkant van het scherm is als voorbeeld gemaakt van plastic. Het voelt stevig genoeg aan om niet te buigen of te knikken onder de dagelijkse druk, hoewel dat wel zou kunnen. Voor het geld hadden we wel wat stevigers verwacht.

Display

De Acer Nitro 5 is een goed gebouwde laptop die degelijke prestaties levert voor de meeste dagelijkse computertaken. Zijn 1080p beeldscherm is op peil voor de prijs, maar we hebben gezien dat andere gaming laptops beter werk leveren om deze resolutie wat levendiger te maken (ook al betekent dat dat u moet inleveren op het grotere schermformaat).

Aansluitingen

Met zijn vele poorten voor snelle en gemakkelijke connectiviteit is de Acer Nitro 5 uitgerust om al uw apparaten aan te kunnen.

aansluitingen links acer nitro 5 Aansluitingen aan de linkerkant van de Acer Nitro 5.
aansluitingen rechts acer nitro 5 Aansluitingen aan de rechterkant.

Hij bevat de volgende connectiemogelijkheden:

 • één USB 2.0 poort.
 • twee USB-A 3.1 poorten.
 • één USB-C 3.1 poort.
 • ruimte voor ethernet kabel.
 • input voor koptelefoon.
 • HDMI-poort.

Extra's

Het audiosysteem van de Acer Nitro 5 is een beetje gehypet op het high-end niveau en erg galmend. De Equalizer optie in de Dolby Audio software kan gebruikt worden om een betere geluidskwaliteit te bieden.

Daarnaast heeft hij een 720p webcam die een middelmatige videokwaliteit biedt. Het is prima voor live chats via Skype of Google Hangouts, maar verwacht verder geen geweldige ervaring.

toetsenbord nitro 5 Toetsenbord van de Nitro 5.

Het toetsenbord bevat een erg mooi design met zwart en rode kleuren er in verwerkt.

Mocht u graag uitbreidingen doen aan de laptop om zo zijn specs te verbeteren, dan staat de Acer Nitro 5 dit gemakkelijk toe. De onderstaande video toont wat de mogelijkheden hiervan zijn.

Tot slot is de touchpad vrij groot en stijfjes, wat betekent dat u behoorlijk wat druk moet uitoefenen om een klik te registreren - niet ideaal als u niet houdt van het gebruik van een muis.

Conclusie - is de Acer Nitro 5 geschikt voor u?

Wanneer wij de videokaart en andere componenten bekijken, dan zien we al snel dat hij speciaal is ontworpen voor de gamer. Natuurlijk is hij naast het spelen van zware games dan ook geschikt voor lichtere taken zoals het bewerken van foto's.

Mocht u niet een model zoeken dat zo krachtig is om de nieuwste games te spelen, dan kunt u kiezen voor een goedkopere gaming laptop. Deze hebben over het algemeen alsnog specs die goed genoeg zijn om middenklasse games te kunnen draaien op goede kwaliteit.

Voordelen

 • Uitstekende batterijduur voor een gaming laptop.
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Krachtige videokaart.
 • Geheugen makkelijk uit te breiden.
 • Genoeg werkgeheugen om te multitasken.

Nadelen

 • Maar 512 GB aan opslagruimte.
 • Beeldscherm kon zeker beter.
 • Geen aansluiting voor SD-kaart.
 • Niet de lichtste.
Welk cijfer krijgt de Acer Nitro 5 van Laptoid?
8.3/10
full starfull starfull starfull starempty star
De Acer Nitro 5 is een betaalbare laptop voor gamers, maar er zijn kenmerken die de ervaring kunnen verpesten zoals een goedkope plastic achterkant, een slechte schermkwaliteit en een middelmatige kwaliteit van het touchpad. Hij is goed voor budgetgamers die op zoek zijn naar een product om basic games op te spelen, maar deze laptop voldoet niet aan de normen van hardcore gamers.
De Acer Nitro 5 hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
Acer Nitro 5
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de Acer Nitro 5 bij Coolblue Bekijk de Acer Nitro 5 bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid