Acer Swift 3 Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

De Swift 3 is een laptop die wij al vaak voorbij hebben zien komen in onze onderzoeken, maar wij hebben hem nog nooit écht goed onder de loep genomen. In deze Acer Swift 3 review zullen wij alles over deze laptop bekijken, om u vervolgens te laten kiezen of deze laptop echt wat voor u is. (Ten minste… dat is ons doel hiermee!)

Het exacte model dat wij hebben bekeken is de Acer Swift 3 SF314-57-57NU.

Specificaties

Één van de redenen dat wij de Acer Swift 3 (SF314-57-57NU) graag wilden testen is omdat wij van alle kanten hoorden dat hij geweldige specs bevat voor zijn prijs. Laten we snel kijken of dit echt het geval is.

Binnenkant

Op het eerste gezicht waren wij erg onder de indruk van alle hardware die zich in deze laptop bevond. Laten we er een klein overzicht van geven:

 • Intel Core i5 processor (10e generatie)
 • 8 GB aan intern werkgeheugen (RAM)
 • 512 GB opslagruimte op een enkele SSD-schijf
 • Intel UHD Graphics videokaart
 • Windows 10 Home als besturingssysteem
 • Twee ingebouwde luidsprekers inclusief microfoon

De Intel Core i5 processor is van type 1035G1, welke vier cores bevat en een turbofrequentie heeft tot wel 3,6 gigahertz. In combinatie met zijn ruime interne werkgeheugen kunt u hier gemakkelijk zware programma's op multitasken zonder dat dit enige moeite kost.

Of de 512 gigabyte aan opslagruimte genoeg is, dat moet u natuurlijk zelf beoordelen. Over het algemeen kunt u hier tientallen jaren mee door als u uw laptop gewoon privé voor basistaken of voor uw werk gebruikt. Mocht u daarentegen een fanatieke gamer zijn, en daarmee bedoel ik geen kleine games als League of Legends en Minecraft, dan is het verstandiger om een echte gaming laptop te zoeken met 1 TB aan schijfruimte. Hetzelfde geldt voor foto- en videobewerkers, aangezien de bestanden die u bewaart van projecten deze schijfruimte snel kunnen vullen. De grafische kaart die de Swift 3 bevat is hier ook niet geschikt voor.

Windows 10 Home is het besturingssysteem die in de meeste Windows laptops te vinden is. Vergeleken met pro bevat deze versie iets minder functies als het gaat om beveiliging en het werken op afstand.

Als het gaat om de speakers hebben wij hiervoor het internet geraadpleegd, aangezien wij deze zelf niet hebben kunnen testen. De geluidskwaliteit van de Acer Swift 3 is volgens verschillende bronnen helaas niet heel goed. Het geluid wat er uit komt is erg basic en zacht.

Één van de punten waar hij in uitblinkt is zijn accuduur. Meerdere tests wijzen er op dat hij wanneer u deze laptop gebruikt voor simpele taken, zoals het bewerken van documenten, hij ruim 10 tot soms wel 13 uur mee gaat zonder dat hij tussendoor opgeladen hoeft te worden.

Design

Het design van de Acer Swift 3 was iets waar wij voordat wij aan onze review begonnen al veel positieve verhalen hadden gehoord. Laten we er iets dieper op in gaan.

Materiaal

Deze prachtige laptop weegt ruim een kilogram, waardoor hij een stuk makkelijker meegenomen kan worden door andere modellen. De behuizing zelf, die van aluminium is, ziet er prachtig uit en voelt ook stevig aan.

toetsenbord verlichting in acer swift 3 Toetsenbord verlichting (niet heel duidelijk te zien)

Wat wij zelf erg fijn vinden is de ruimte die tussen de toetsen zit op het toetsenbord. Hierdoor zult u bijna nooit meer dubbele toetsen indrukken tijdens het typen van een tekst.

Het toetsenbord geeft daarnaast ook nog eens licht in het donker, waardoor u tot in de late uren door kunt werken zonder problemen. Daarnaast maakt het toetsenbord ook amper geluid wanneer u er mee typt, hij is muisstil!

Display

De display van de Swift 3 is full HD met een resolutie van 1920 x 1080 en heeft een grootte van 14 inch (diagonaal). Doordat hij full HD is, is deze laptop meer dan geschikt voor het spelen van games, kijken van de nieuwste films in hoge kwaliteit, en nog veel meer.

Aansluitingen

Vergeleken met vele andere laptops biedt de Acer Swift 3 veel poorten aan voor uw randapparatuur of andere kabels. Aan de linkerkant vind u twee verschillende USB-poorten (beide type A & C), ruimte voor een HDMI-kabel en een klein gaatje om uw stroom aan te pluggen.

aansluit mogelijkheden rechts Verschillende mogelijkheden qua aansluiting aan de rechterkant.

Aan de rechterkant vindt u een aansluitmogelijkheid voor een koptelefoon of microfoon, een USB type A poort, en een K-slot. Helaas bevat hij in tegenstelling tot andere modellen geen SD-kaart lezer, maar die kunt u natuurlijk altijd nog extern aanschaffen.

Conclusie

Als u het internet alleen wilt gebruiken voor simpele taken zoals het e-mailen, browsen op internet en het versturen van berichten via bijvoorbeeld WhatsApp. Ook voor het spelen van lichte games is de Acer Swift 3 meer dan geschikt. Mocht u een geluidsfreak zijn, raden wij aan om externe speakers of een koptelefoon te gebruiken - de ingebouwde speakers zijn namelijk ver van ideaal.

Voordelen

 • Razendsnelle i5 processor van tiende generatie.
 • Genoeg opslagruimte op SSD-schijf voor de meeste doeleinden.
 • Licht in gewicht vanwege zijn aluminium behuizing.
 • Fijn formaat (14-inch).

Nadelen

 • Ingebouwde speakers zijn erg matig.
 • Bevat geen SD-kaart lezer.
Welk cijfer krijgt de Acer Swift 3 van Laptoid?
8.7/10
full starfull starfull starfull starempty star
De Acer Swift 3 is één van de beste laptops op basis van prijs-kwaliteitverhouding die wij tot nu toe hebben gereviewed. Hij bevat geweldige specs, met als enige nadeel het doffe en basic geluid wat hij produceert uit de speakers.
De Acer Swift 3 hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
Acer Swift 3
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de Acer Swift 3 bij Coolblue Bekijk de Acer Swift 3 bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid