HP Pavilion 15-cw1948nd Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

U bent op zoek naar een nieuwe laptop, maar hebt waarschijnlijk totaal geen idee waar u naar moet kijken. Vandaag reviewen wij de HP Pavilion 15-cw1948nd, een laptop die op moment van schrijven erg populair is in Nederland.

achterkant van de pavilion 15 Achterkant van de Pavilion 15.

Allereerst zullen wij bespreken wat de specificaties zijn van deze laptop. Wij zullen kijken naar beide de binnen- en buitenkant, want uiterlijk is natuurlijk net zo belangrijk als wat er binnenin te vinden is. Na het bespreken van de laptop zullen wij een conclusie trekken met daarbij een aantal voor- en nadelen.

Het exacte model dat wij hebben bekeken tijdens onze review is de HP Pavilion 15-cw1948nd.

Specificaties

Let op: de specificaties kunnen per HP Pavilion 15 verschillen. Het type waarvan wij de specs bekeken voor de review is de cw1948nd.

Binnenkant van de HP Pavilion 15-cw1948nd

In het kort is deze laptop geschikt voor vele taken zoals het spelen van games, kijken van films en series in goede kwaliteit, en het draaien van lichte fotobewerkingsprogramma's. Dit zijn de specs in het kort:

 • AMD Ryzen 5 processor
 • 16 GB RAM
 • 512 GB aan opslagruimte
 • AMD Radeon Vega 8 videokaart

Wat we op het eerste gezicht erg jammer vonden, was dat er bij deze laptop gekozen is om hier geen Ryzen 7 in te plaatsen, maar een Ryzen 5. Deze is natuurlijk meer dan geschikt om lichte games op te spelen, maar toch had deze upgrade het een nog betere laptop kunnen maken. Een nadeel dan had weer geweest dat hij zo 100 á 200 euro duurder zou zijn, dus zo blijft het altijd een afweging.

De combinatie van 16 GB aan intern werkgeheugen met de AMD Radeon Vega 8 zorgt ervoor dat games gemakkelijk gespeeld kunnen worden. Daarnaast is hij daardoor ook gelijk geschikt voor het bewerken van foto's, kijken van films, en algemeen gebruik door bijvoorbeeld studenten.

512 GB aan opslagruimte op een solid state drive is meer dan genoeg als u er geen zware games op download als Call of Duty of Battlefield. De SSD heeft ook als voordeel dat de laptop razendsnel binnen enkele seconden opgestart is.

Design

Op het eerste gezicht ziet de laptop er luxe uit, maar is dat ook echt het geval?

Materiaal

De bouwkwaliteit van de Pavilion 15 is niet spectaculair. Hij ziet er uit als een luxe model, maar is hoofdzakelijk gemaakt van plastic en kunststof. Het onderste deel met de touchpad en toetsenbord voelt stevig aan, alleen de achterkant van het scherm lijkt ons erg vatbaar als deze een stootje krijgt.

Display

Het 15,6 inch 1920 x 1080 Full-HD scherm heeft een IPS paneel dat een van de hoogtepunten van de laptop is. Er is helaas geen 360 graden scharnier met touchscreen, maar dat zou anders de prijs flink hebben opgedreven. Het scharnier van de HP Pavilion 15-cw1948nd kantelt terug tot slechts 130 graden.

130 graden scharnier

Aansluitingen

Aan de linkerkant van de cd1948nd vindt u een HDMI-poort, een Ethernet-poort met bijbehorend statuslampje, een USB Type-C-poort, een statuslampje voor de SSD-schijf en een gecombineerde aansluiting voor uw koptelefoon en microfoon.

Poorten aan de linkerkant van de HP Pavilion 15-cw1948nd Poorten aan de linkerkant van de HP Pavilion 15-cw1948nd.

De rechterkant bevat twee USB Type-A poorten, een poort voor de oplader met een LED-lampje ernaast, en een Kensington slot.

poorten rechts Poorten aan de rechterkant.

Extra's

Mooie verlichting in de achterkant van het toetsenbord waardoor u niet zo vaak meer mis typt als u graag in het donker werkt. Daarnaast bevat hij ingebouwde speakers van Bang & Olufsen welke een stuk beter zijn dan de standaard luidsprekers van de gemiddelde laptop.

Tot slot bevat hij ook nog een webcam die geweldige beeldkwaliteit biedt. Hierdoor is hij meer dan geschikt als u vaak vergaderingen of lessen van school op afstand hebt.

Conclusie - is de HP Pavilion 15 geschikt voor u?

Voor lichte games en dagelijkse taken zoals het browsen op internet, versturen van e-mails of het kijken van films, is deze laptop perfect. De batterij houdt het ook een hele werkdag vol, mocht u een laptop zoeken waarmee u de hele dag door kunt zonder hem op te laden.

Voordelen

 • Veel mogelijkheden om randapparatuur aan te sluiten.
 • Verlichting in toetsenbord.
 • Goede verhouding in prijs en kwaliteit.
 • Hoge kwaliteit webcam.
 • Mooie full-HD display.
 • Krachtige videokaart en veel intern werkgeheugen.

Nadelen

 • Geen touchscreen.
 • AMD Ryzen 5 in plaats van 7.
Welk cijfer krijgt de HP Pavilion 15-cw1948nd van Laptoid?
8.9/10
full starfull starfull starfull starempty star
Mocht u graag lichte programma's multitasken, dan is de HP Pavilion 15 geschikt voor u. Hij bevat een redelijke batterijduur, en start lekker snel op aangezien hij draait op een solid state drive. Mocht u na een lange werkdag een filmpje willen kijken, dan kunt u genieten van zijn full HD beeldkwaliteit.
De HP Pavilion 15-cw1948nd hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
HP Pavilion 15-cw1948nd
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de HP Pavilion 15-cw1948nd bij Coolblue Bekijk de HP Pavilion 15-cw1948nd bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid