Lenovo Yoga 7 Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

Lenovo is een geweldig laptop merk die steeds meer nieuwe modellen uitbrengt. Vandaag nemen wij een kijkje naar de Lenovo Yoga 7, om precies te zijn het model 14ARE05 82A20080MH (slim), om u van onze review te kunnen voorzien. In onze recensie beoordelen wij de laptop op verschillende punten zoals de specificaties aan de binnenkant, maar ook de display en het materiaal waar hij van gemaakt is.

In de doos

Helaas hebben wij deze laptop niet zelf kunnen kopen om hem te testen, maar hebben wij gebruik gemaakt van een tweedehands Lenovo Yoga 7 om onze review op te baseren.

lenovo yoga 7 doos © YouTube / pratik kumar

Voor wie het alsnog graag wilt weten - de doos bevat de volgende componenten:

 • Lenovo Yoga Slim 7 14ARE05 82A20080MH.
 • Oplader.
 • Handleiding over het installeren van de laptop.

Specificaties

Om een oordeel te geven in onze review hebben wij de onderstaande punten bekeken van de Lenovo Yoga 7.

Binnenkant

Het eerste wat ons opviel in onze review is de accuduur van deze laptop. Als u hem zuinig gebruikt kan hij ruim vijftien uur mee gaan, wat ongekend is voor een laptop die alsnog krachtige specificaties bevat.

Qua intern werkgeheugen, ook wel RAM genoemd, zit er in totaal 8 gigabyte in. Hij bevat daarnaast een AMD Ryzen 5 processor die er in combinatie met de RAM voor zorgt dat u gemakkelijk middelzware programma's tegelijkertijd kunt laten draaien, zonder dat dit problemen veroorzaakt.

De opslagruimte van 256 GB staat op een SSD schijf, welke vele voordelen heeft vergeleken met een HDD. Daarnaast is 256 GB meer dan genoeg als u geen gamer of videobewerker bent.

Deze laptop bevat ingebouwde Dolby Atmos stereo speakers, welke een prachtig geluid produceren tijdens het luisteren naar uw favoriete muziekgenre.

Tot slot is er zelfs een mogelijkheid om in te loggen door middel van gezichtsherkenning, hoe vet is dat?

Design

De subcategorie design verdelen wij in drie kleinere categorieën.

Materiaal

De behuizing is gemaakt van stevig aluminium. Hierdoor kan hij wel tegen een stootje, en hoeft u zeker niet bang te zijn als u hem ingepakt in een hoes meeneemt in uw tas. Daarnaast weegt hij ook niet veel meer dan een kilogram, wat hem ook licht maakt en erg makkelijk om mee te nemen.

stevig-materiaal De Lenovo Yoga 7 is gemaakt van stevig materiaal en kan tegen een stootje.

Display

Het beeldscherm van 14 inch is één van de pluspunten aan de Lenovo Yoga 7. De anti-reflectie die er in zit werkt goed, en aangezien hij full-HD is kunt u er prima mee van films genieten in hoge kwaliteit. Voor gaming raden wij een display met een hogere refresh rate aan, aangezien de display van deze laptop maar 60 Hertz biedt.

het-beeldscherm Het haarfijne beeldscherm van deze laptop.

Aansluitingen

Deze Lenovo bevat verschillende aansluitingen voor randapparatuur of voor het verbinden met uw televisie / monitor. Hij bevat een SD-kaart lezer, en verschillende USB-poorten om al uw randapparatuur aan te kunnen koppelen. De enige belangrijke aansluiting die hij mist is die van een UTP-kabel, wat tegenwoordig vaak mist bij laptops aangezien er in smallere laptops geen ruimte voor is.

aansluitingen-zijkant-lenovo-yoga-7 USB-poorten en SD-kaart lezer.
aansluitingen-andere-kant-lenovo USB-poort, poort voor HDMI-kabel, ingang voor oplader en ruimte voor uw koptelefoon.

Conclusie

De Lenovo Yoga 7 is een geweldige laptop als u een basisgebruiker bent die simpele taken wilt uitvoeren zoals het versturen van e-mails en surfen op het internet, maar ook voor studenten die een robuuste laptop zoeken met een lange accuduur en die stevig en compact genoeg is om de hele dag mee te slepen.

Voordelen

 • Met de accuduur van ruim 15 uur kunt u er dagenlang mee door.
 • Full-HD display die zorgt voor prachtige beeldkwaliteit.
 • 14 inch (naar onze mening het fijnste laptopformaat).
 • Stevige aluminium behuizing.
 • Inloggen met gezichtsherkenning.

Nadelen

 • Refresh rate is niet geschikt voor professional gaming.
 • Opslagruimte kan te weinig zijn als u van videobewerking houdt.
 • Wordt soms snel warm.
Welk cijfer krijgt de Lenovo Yoga 7 van Laptoid?
8.6/10
full starfull starfull starfull starempty star
De Lenovo Yoga 7 is een goedgeprijsde laptop in een stevig jasje. Zijn full-HD display en videokaart maken het mogelijk om films te streamen, en zelfs lichte games kunnen er op worden gespeeld. Over het algemeen een prima laptop, zeker als u een student bent!
De Lenovo Yoga 7 hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
Lenovo Yoga 7
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de Lenovo Yoga 7 bij Coolblue Bekijk de Lenovo Yoga 7 bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid