MSI GL65 Review

Laatste update op 11-09-21 door Remco Bravenboer

Bent u op zoek naar een nieuwe laptop en gaat uw voorkeur voor het besturingssysteem uit naar Windows? Krachtige gaming laptops hebben tegenwoordig alles wat u nodig heeft, en zo ook de MSI GL65.

In deze MSI GL65 bekijken wij alle aspecten van deze laptop, waarna wij een korte samenvatting geven met een overzicht van voor- en nadelen van de laptop.

Het exacte model dat wij hebben bekeken tijdens onze review is de MSI GL65 10SDR-416NL.

Specificaties

Let op: de specificaties kunnen per MSI GL65 verschillen. Het type waarvan wij de specs bekeken voor de review is de 10SDR-416NL.

Binnenkant van de MSI GL65 10SDR-416NL

Natuurlijk is het allerbelangrijkste onderdeel van deze MSI GL65 review de binnenkant, want zonder goede specs kunnen er geen vette games worden gespeeld.

Vanwege de krachtige videokaart viel deze laptop ons eigenlijk op. Op moment van schrijven kost hij rond de €1200, en voor een gaming laptop met NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti vonden wij dit geen geld.

Volgens UserBenchmark kunt u op bijna iedere nieuwe release een goede FPS bereiken met deze dedicated videokaart, wat geweldig is aangezien dat de meest hoofdzakelijke reden is dat de GL65 wordt gekocht.

GameFPS
Counter-Strike: Global Offensive240
Grand Theft Auto: V85
Overwatch100
Fortnite120
League of Legends175
Bereikbare FPS met de GTX 1660-Ti.

Naast deze krachtige videokaart bevat hij een Intel Core i7 processor en 16 GB aan RAM wat multi-tasken ook mogelijk maakt zonder problemen.

Hij bevat een SSD van 512 GB wat krap kan zijn als u veel grote games wilt downloaden. U kunt hier altijd nog een externe harde schijf voor gebruiken mocht u ruimte te kort komen.

Design

Een zwart-rood design is iets waar wij erg fan van zijn, maar is de beeldkwaliteit goed, en is hij gebouwd van stevig materiaal?

Materiaal

De laptop is gemaakt van aluminium met een plastic bovenkant. Op de bovenkant is het welbekende MSI logo mooi zichtbaar gemaakt in het rood. Over het algemeen voelt de laptop erg stevig aan.

MSI GL65 toetsenbord Toetsenbord van de MSI GL65.

Het toetsenbord bevat ingebouwde rode verlichting wat een leuk extra element geeft dat een gebruiker echt in een gaming-setting kan plaatsen. Daarnaast bevat het toetsenbord ook een numpad, wat een leuke toevoeging is als u gewend bent om dit te gebruiken.

Zijn touchpad is prima, alleen het klikken er is erg luid.

Display

De MSI GL65 is een laptop die een mooie display bevat waar wij erg tevreden over waren. Hij heeft een refresh rate van 144 hertz, en is full HD wat hem in combinatie met zijn grootte van 15,6 inch een prima laptop maakt voor het spelen van games.

MSI GL65 display Het prachtige scherm van deze laptop.

Daarnaast is het beeldscherm ook nog anti-reflecterend, waardoor het geen probleem is als u met uw rug of zijkant richting de zon werkt.

Aansluitingen

Net als de meeste andere gaming laptops bevat ook de MSI GL65 genoeg poorten om al uw randapparatuur op aan te kunnen sluiten. Zo bevat hij:

 • 4 USB-poorten (3x USB-A & 1x USB-C)
 • DisplayPort-aansluiting
 • HDMI-aansluiting
 • Ethernet poort
 • Jack voor uw koptelefoon

Extra's

Hij bevat redelijke ingebouwde speakers, maar toch is het gamen met een koptelefoon op een stuk fijner. Daarnaast heeft hij ook een ingebouwde camera voor als u vaak videobelt met vrienden of familie.

Conclusie - is de MSI GL65 geschikt voor u?

Mocht u een krachtige gaming laptop zoeken die een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding bevat, dan is hij zeker een geschikte keuze voor u. Hij kan op vele games een hoge FPS behalen op de hoogste kwaliteit, waardoor hij voor hardcore gamers een prima optie is.

Voordelen

 • Krachtige videokaart.
 • Veel poorten.
 • Stevige bouwkwaliteit.
 • Fijn toetsenbord.

Nadelen

 • Speakers hadden beter gemogen.
 • Touchpad is wat luid.
Welk cijfer krijgt de MSI GL65 10SDR-416NL van Laptoid?
8.6/10
full starfull starfull starfull starempty star
De MSI GL65 is een stevige en krachtige gaming laptop die u alle nieuwste games op hoge kwaliteit laat spelen. Aangezien hij zware games aan kan, is het ook mogelijk om er bijvoorbeeld foto's of video's mee te bewerken zonder hier problemen bij te ervaren.
De MSI GL65 10SDR-416NL hebben wij al eens eerder bekeken in de onderstaande onderzoeken..
MSI GL65 10SDR-416NL
Prijs bekijken bij arrow down Bekijk de MSI GL65 10SDR-416NL bij Coolblue Bekijk de MSI GL65 10SDR-416NL bij Bol
Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.

remco bravenboer - laptoid